Με μηνύματα για τήρηση των μέτρων, το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου κατά τη διάρκεια του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού με αφορμή την αυριανή (6/12) εορτή του Αγ. Νικολάου.

“Ο εν Τριάδι προσκυνούμενος Θεός δια πρεσβειών του Αγίου μας (Aγ. Νικολάου) να σκεπάζει και να δυναμώνει την ιατρική κοινότητα, τους νοσηλευτές, άντρες και γυναίκες κι όλους τους ενασχολουμένους με την υγεία, δια τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις οποίες καταβάλουν. Για τους χιλιάδες ασθενείς. Άκρως δε συγκινητικό, ότι, φοιτητές των ιατρικών σχολών της χώρας μας ανταποκρίθηκαν για να βοηθήσουν. Η αρετή των Ελλήνων, το φιλότιμο, στην παρουσία αυτών των νέων. Κι εσύ λαέ του Θεού, ευλογημένε, παρακαλείσαι όπως τηρείς απαρεγκλίτως, όσα η ιατρική επιστήμη εντέλλεται. Διότι τους ιατρούς του έκτισε ο Θεός, για να προστατεύουν το σώμα μας. Διότι είναι ο ναός κι η κατοικία του θεού. Έτσι εντέλλεται ο Θεός στο 38ο κεφάλαιο, της Σοφία Σειράχ στην Παλαιά Διαθήκη. Υπάρχουν βέβαια κι οι αντιρρησίες κι οι αμφισβητίες, κάποιοι κήρυκες λαϊκοι και κληρικοί, οι οποίοι έχουν δικό τους γνώμονα και κανόνα και πέραν των εντολών του Θεού. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους ενοποιών του Θεού και ανθρώπων. Εσύ λαέ του Θεού περιορίσου, αυτοπειθάρχησε και τήρησε απαραίτητα τα μέτρα και για τον εαυτό σου και τον πλησίον σου διότι είμαστε όλοι εικόνες του θεού”, ανέφερε, στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος.

“Ο Άγιος (Νικόλαος) είναι κοντά μας. Σκεπάζει την Κοζάνη του”, είπε σχεδόν βουρκωμένος ο Μητροπολίτης, λίγο πριν το τέλος του κηρύγματός του (δείτε στο 9ο λεπτό).

.