Σημερινή (9/12) δήλωση του Α. Δερμιτζάκη στο kozan.gr: “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υφίσταται, στο Μαμάτσειo νοσοκομείο Κοζάνης, λειτουργία ΜΕΘ (COVID 19), παρά τις εξαγγελίες της 1ης Δεκέμβρη, εκ μέρους του Διοικητού του νοσοκομείου (Σ. Γκανάτσιου) – Σιβυλλική η στάση του Δημάρχου Κοζάνης στο θέμα της ΜΕΘ” (Ηχητικό)

9 Δεκεμβρίου 2020
12:09

 

Στο kozan.gr μίλησε, σήμερα Τετάρτη 9/12, ο  Δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, Γενικός Αρχίατρος/Aναισθησιολόγος/Γιατρός εργασίας, κ. Aθανάσιος. Δερμιτζάκης αναφορικά με το ζήτημα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υφίσταται, στο Μαμάτσειo νοσοκομείο Κοζάνης, λειτουργία ΜΕΘ (COVID 19), παρά τις εξαγγελίες της 1ης Δεκέμβρη, εκ μέρους του Διοικητού του νοσοκομείου (Σ. Γκανάτσιου)”, ανέφερε, στην αρχή της συνέντευξης ο κ. Δερμιτζάκης, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα, σχολιάζοντας το αρχικό εγχείρημα και την απόφαση του διοικητή με τη δημιουργία  διατομεακής ομάδας, γιατρών για την υποστήριξη διασωληνωμένων περιστατικών, πως: “Δεν υπάρχει πουθενά στον παγκόσμιο χάρτη υγείας μονάδα διασωληνωμένων ασθενών covid19. Πιστεύω ότι αυτή η εξαγγελία του Διοικητή πήρε και τη σύννομη γνώμη της 3ης ΥΠΕ της οποίας ηγείται ο κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο οποίος σημειωτέον, προ μηνός εξήγγειλε ότι η λειτουργία της ΜΕΘ είναι δεδομένη με την έλευση ενός επιμελητού Α’ ο οποίος είχε τοποθετηθεί, δια “δανεισμού”, στο Μποδοσάκειο”.

Ο κ. Δερμιτζάκης επέκρινε και τη στάση του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στην οποία, παρά την ξεκάθαρη θέση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα υγείας Α. Σιδηρά, ότι μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται μονάδα ΜΕΘ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, ο Δήμαρχος είχε, “σιβυλλική στάση”, όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να καταθέσει προτάσεις και για το τι πρέπει να γινει ώστε να ανοίξει η ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας τη διαπίστωσή του ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει απόσταση μεταξύ της ηγεσίας του Δήμου Κοζάνης και του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα υγείας (Α. Σιδηρά)

Ακούστε τη συνέντευξη

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.