Εορδαία: Να παραταθεί ο χρόνος διαβούλευσης για τις Ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο

11 Δεκεμβρίου 2020
11:21

Να δοθεί παράταση στη διαβούλευση σχετικά με την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στο όρος Βέρμιο και στις  όποιες αποφάσεις καταλήξουν οι Κοινότητες, που εμπλέκονται άμεσα στο εν λόγω θέμα, αυτές, να έχουν προέλθει από τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων κάτι που δεν μπορεί να συμβεί κάτω υπό τις παρούσες Υγειονομικές συνθήκες.

Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμακιάς Δημήτρης Σακελλάρης, μία από τις τέσσερις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίας Παρασκευής και Βερμίου του Δήμου Εορδαίας,  οι οποίες με πρόσφατο έγγραφο της Π Δ Μ, που προωθήθηκε μέσω του Δήμου, ενημερώθηκαν για την ανάγκη της διαβούλευσης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2021 και στη συνέχεια, με νεότερο έγγραφο, θα κληθούν να δηλώσουν εάν συμφωνούν, η, όχι επί του αιτήματος.

Η περίπτωση της Ερμακιάς ωστόσο διαφέρει με  εκείνες των υπολοίπων τριών Κοινοτήτων γιατί οι εκτάσεις που ζητούνται είναι Κοινοτικές- Δημοτικές και όχι Δημόσιες.

Η δραστηριότητα της Εταιρείας, που ενδιαφέρεται για την επένδυση αυτή είναι εμφανής στην περιοχή μετά την Άνοιξη του 2020, με αποτέλεσμα να «έχουν φυτρώσει δύο ψηλές κεραίες στο Βέρμιο και να έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες», ενώ, ο κ. Σακελλάρης, αναφέρει, ότι οι  συζητήσεις για τα  ανταποδοτικά οφέλη, πέραν του 3%, περιλαμβάνουν  και άλλες παροχές. Προσθέτει δε, ότι  « δεν θα ήμουν ικανοποιημένος, εάν καταλήγαμε σε κάποια απόφαση, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

5 σχόλια

    • Δεν ειναι καταστροφη ο λιγνιτης,αλλα ειναι καταστροφη οι ανεμογεννητριες.Η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια!!!!

      • Σωστά, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με την άγνοια για το τι πραγματικά είναι οι ανεμογεννήτριες: μια νομοθετημένη μηχανή παραγωγής χρήματος για τους λίγους, που πληρώνουν οι πολλοί. 15 χρόνια τώρα τα τιμολόγια ακριβαίνουν επειδή βάλαμε αιολικά και για να έχουμε ρεύμα πρέπει να καίμε φυσικό αέριο.

        Κανένα αιολικό στα βουνά, μόνο φωτοβολταϊκά στις στέγες. Και τα αποκαταστημένα ορυχεία στον πρωτογενή τομέα και στη βιομηχανία.

  • αφου καταστρεψαν τους καμπους και τα ποταμια ΜΑΣ ηρθε η ωρα να καταστρεψουν και τα βουνα ΜΑΣ και μιλαω συγκεκριμενα για την περιοχη ΜΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.