Σημαντικές εξελίξεις στο ΕΒΕ Κοζάνης: Επιστολή ανεξαρτητοποίησης τεσσάρων μελών από το συνδυασμό του Ν. Σαρρή – Λυσσαρίδης Νικόλαος Παντελίδης Γεώργιος Χασιώτης Ευθύμιος & Χατζηπαντελής Σωκράτης, τα τέσσερα μέλη που ανεξαρτητοποιούνται

11 Δεκεμβρίου 2020
15:41

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Κοζάνης θέσαμε ως προτεραιότητα την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων, που αυτόματα θα αποτύπωναν και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου μέσα από την εκλογική διαδικασία.


Παρά τα εμπόδια που προέκυψαν από την πρώτη περίοδο, καταφέραμε να επιλύσουμε σειρά ζητημάτων που σχετίζονταν με τη λειτουργία του Επιμελητήριου καθώς και τα ζητήματα των μελών – επιχειρήσεων.


Είναι όμως προφανές, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο, ότι απαιτείται μία διαφορετική προσέγγιση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι μεγάλες προκλήσεις και τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τον επιχειρηματικό κόσμο.


Προφανές επίσης είναι ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν έχουν θέση προσωπικές αντιπαραθέσεις και εγωισμοί, πολύ δε περισσότερο, χειρισμοί και πρακτικές που καθιστούν ανενεργό ουσιαστικά έναν θεσμικό βραχίονα-όπως είναι το Επιμελητήριο-των επιχειρήσεων.


Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικά την τελευταία περίοδο, εκφράσαμε μία σειρά από διαφωνίες και αντιρρήσεις όσον αφορά ενέργειες, παραλείψεις του Προέδρου οι οποίες έδωσαν ουσιαστικά λαβή για την χωρίς ουσία αντιπαράθεση και αδυναμία συνεννόησης, σε βασικά θέματα για τα οποία απαιτούνταν η σύμπνοια των μελών του διοικητικού συμβουλίου, με δεδομένη μάλιστα τη σύνθεσή του και τα όσα προηγήθηκαν.
Το ότι αυτές οι διαφωνίες δεν αποτέλεσαν το έναυσμα για την αλλαγή στάσης από την πλευρά του Προέδρου, αλλά αντίθετα είδαμε ακόμη πιο έντονα να εξελίσσεται μία αντιπαράθεση που μόνο ζημία κάνει στο θεσμό και στα χιλιάδες μέλη του, αποτέλεσαν και τον καταλύτη για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Αυτή η κατάσταση σίγουρα δεν τιμά κανέναν, προκειμένου όμως να αρθεί το αδιέξοδο μας οδηγεί στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθούμε από τον συνδυασμό «Σύγχρονο Επιμελητήριο».
Η ανεξαρτητοποίησή μας δεν μας θέτει στο περιθώριο, αντίθετα μας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουμε ενεργοί, με ακόμη περισσότερη θέληση και δύναμη να προσφέρουμε, δεσμευμένοι στις προσδοκίες των μελών, ευελπιστώντας παράλληλα να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το Επιμελητήριο να συνεχίσει με μία άλλη προοπτική σαφώς πιο ενεργητική και παρεμβατική στις τοπικές εξελίξεις.


Είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι, τόσο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης όσο και τα μέλη των τριών συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι στην παρούσα φάση δεν χωρούν άλλες διαφωνίες που αυτόματα θέτουν στο περιθώριο το ΕΒΕ Κοζάνης. Είναι πιστεύουμε η στιγμή που ο Πρόεδρος πρέπει ο ίδιος να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει άρση αυτού του αδιεξόδου.
Με εκτίμηση τα μέλη του ΔΣ

Λυσσαρίδης Νικόλαος

Παντελίδης Γεώργιος

Χασιώτης Ευθύμιος

Χατζηπαντελής Σωκράτης

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.