kozan.gr: Χαμός και σύγχυση με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, στην Πτολεμαίδα – Κόντρα του Εμπορικού Συλλόγου με ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων

12 Απριλίου 2017
14:46

Τριάντα (30) περίπου ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων της Εορδαίας αντέδρασαν δυναμικά στην απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, να είναι, όπως και πέρσι, κλειστά τα καταστήματα το απόγευμα της Μ. Τετάρτης. Σύμφωνα με το Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο, που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας τα καταστήματα, για σήμερα Μ. Τετάρτη, θα έπρεπε να είναι ανοιχτά το διάστημα 09:00 – 17:00. Οι 30 προαναφερόμενοι ιδιοκτήτες, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας πως τα καταστήματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά και το απόγευμα, από τις 17:00 – 21:00, όπως γίνεται σ’ όλη την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν ευήκοα ώτα στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, πήραν την πρωτοβουλία και έβγαλαν, χθες (M. Tρίτη), στην πόλη ένα αυτοκίνητο, με “ντουντούκα”, που ενημέρωνε τους πολίτες πως “μετά από επιθυμία εμπόρων της πόλης μας τα καταστήματα τους αύριο Μ. Τετάρτη θα είναι ανοιχτά και το απόγευμα”. Προς έκπληξή τους όμως, σήμερα (Μ. Τετάρτη) το πρωί, άκουσαν, από το ίδιο αυτοκίνητο, στο οποίο είχε αναθέσει, αυτή τη φορά, τη συγκεκριμένη αποστολή, ο Εμπορικός Σύλλογος, να ενημερώνει πως τα καταστήματα, θα είναι ανοιχτά το διάστημα 09:00 – 17:00. Αυτό προκάλεσε το θυμό και την αντίδραση των 3ο περίπου ιδιοκτητών καταστημάτων, που απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του συλλόγου, ζητώντας του εξηγήσεις. Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο αποσύρθηκε.  Η απόφαση, εν τέλει, των 30 και πλέον ιδιοκτήτων καταστημάτων είναι τα καταστήματά τους να είναι ανοιχτά, σήμερα, Μ. Τετάρτη, μέχρι και τις 21:00.

kozan.gr

25 σχόλια

  • Ολη η ελλαδα ανοιχτα,στην πτολεμαιδα κλειστα.και περιμενουν να παμε να ψωνισουμε;Ας κατσουν στο σπιτι τους τετοιες μερες και σε λιγο θα το κανουν μια και καλη!Η Κοζανη η βεροια και η σαλονικη διπλα ειναι!

  • Και όπως θα έλεγε και ο μέγιστος Θωμάς Μάτσιος “Ναι, ναι α μπράβο, ύστερα, ακούς, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι ότι ότι όχι δεν θέλαμε για να ανοίξουν τα μαγαζιά ε και μεις ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε ε δε θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε είπαμε αυτό που θέλουμε άμα δε θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει δεν, ούτε και εμείς θέλουμε μετά είπαν αυτοί πάλι ότι, ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να ανοίξουν, ε εμείς όμως μετά δε δεχτήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να ανοίξουν….Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο”

  • Ο εμπορικός σύλλογος είναι ο ίδιος που αποκάλεσε δημοσίως με δελτίο τύπου και χωρίς ντροπή για τους υπόλοιπους πελάτες τους, τους δεητζήδες (θυμίζω απλά υπαλλήλους μιας ιδιωτικής εταιρίας εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών) “ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ” των εμπορικών καταστημάτων της Πτολεμαΐδας.

  • Δεν ξαναγινε ένας σύλλογος να είναι εναντίον των μελών του πασχαλιατικα!πενήντα χρόνια πίσω είναι οι άνθρωποι!

  • Αυτός ο εμπορικός σύλλογος δεν μπορεί να βγάλει ένα ωράριο αν είναι δυνατόν,για συνεντεύξεις και φωτογραφισεις όμως???? Είστε ωραίοι το ξέρουμε,απο που και πότε ψωνίσουμε δεν ξέρουμε.

  • Το ωράριο είναι απελευθερωμενο και κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει πότε θα ανοίξει το κάθε κατάστημα. Το πρόγραμμα των συλλόγων είναι απλά προτεινόμενο. Μέχρι και νομικά θα μπορούσε να κινηθεί κάποιος για διαφυγοντα κέρδη. Δε μπορεί να βγάζεις μεγάφωνο και να λες ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά όταν θα υπάρχουν ανοιχτά τέτοιες μέρες. Σαν να λες στους καταναλωτές… Μην πάτε σ αυτούς που άνοιξαν! Δεν είναι στάση σοβαρού συλλόγου αυτή.

  • Εσεις οι τριάντα νοματέοι να έρθετε στον Σύλλογο, να πειτε την πρόταση και αφού ψηφιστεί από την πλειοψηφία των εμπόρων να ισχύσει.
    Οχι όμως και ότι ισχύει μόνο το δικό σας δίκαιο!!!
    Τι είναι αυτό που επιβάλει το άνοιγμα των καταστημάτων;;;
    Θέσεις-προτάσεις για να το μάθουμε όλοι!!!

  • Κάθε χρόνο ήταν ανοιχτά και κοπανουσαμε μηγες αν θέλουν κάποιοι να ανοίξουν να έρθουν να ψηφίσουν να είναι κάτι ομαδικό όχι όλοι μαζί και οι τριάντα χώρια

  • Ναι όλοι εσείς που μιλάτε πιστεύω να βγήκατε να ψωνίσετε 5-9….Αυτές τις ώρες περιμένατε… Μόνο να κρίνετε ξέρετε χωρίς ουσία…

  • Όταν μια χούφτα “έμποροι” καπελώνουν τον σύλλογο με δικές τους ανακοινώσεις και ωράριο, φαίνεται το βάθος της απαξίωσης στην οποία περιήλθε το συλλογικό όργανο. Κρίμα.

  • Ποιοι είναι αυτοί οι 30 που αποφασίζουν και βγάζουν ανακοινώσεις για όλα τα καταστήματα της πόλης; Με ποιο δικαίωμα; Ψηφίστηκαν απο κάποιον; Τους εξουσιοδότησε κανείς; Αν θέλουν να βγάλουν ανακοίνωση για διαφορετικό ωράριο να βγάλουν μόνο για τα δικά τους καταστήματα. Επειδή κάποια καταστήματα έχουν πολλούς υπαλλήλους και μπορούν να βγάζουν βάρδιες ακόμη και για 24ωρα αν θέλουν χωρίς να λιώσουν κανέναν στην δουλειά, δεν σημαίνει ότι η κάθε ατομική επιχείρηση του ενός εργαζομένου/ιδιοκτήτη μπορεί να ακολουθήσει εξοντωτικά ωράρια. Και να πεις ότι το πρόβλημα είναι το ωράριο λειτουργίας να πάει στο διάολο. Απο τον κόσμο λείπουν τα λεφτά για να ψωνίσει, όχι οι ώρες λειτουργίας.

  • ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ,ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΝΤΕ ΤΟ.
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΧΟΛΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 4,30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ;ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ!ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΩ ΞΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ!

  • Tεθηκε θέμα να αλλάξει το ωράριο? έγινε συνεδρίαση ? έγινε ψηφοφορία ? έγινε μήπως (αποφασίζουμε και διαταζουμε έχοντας εξουσία)? Για να καταλάβουμε και εμείς πως λειτουργείτε!!!!

  • Δεν έχω επιχείρηση στην Πτολεμαίδα, αλλά για να καταλάβω αυτοί οι 30 αναποφάσισαν από μόνοι τους να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, τότε είναι απαράδεκτοι.Από τη στιγμή που υπάρχει σύλλογος είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του οργάνου τους.

    • Δεν είναι ότι αποφάσισαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Μέχρι εκεί πες ότι δεν ενδιαφέρονται για τον σύλλογο και τους συναδέλφους τους. Το θέμα είναι ότι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- πήραν αυθαίρετα πρωτοβουλία και έβγαλαν αυτοκίνητο με ντουντούκα που έλεγε ότι τα καταστήματα της πόλης θα είναι ανοικτά. Μπέρδεψαν και τους καταναλωτές, αλλά και τους καταστηματάρχες που έπαιρναν τηλέφωνα στα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου για να μάθουν τελικά τι ισχύει. Ο Εμπορικός σύλλογος θα πρέπει να πάρει σαφή θέση με ανακοίνωση για αυτό που συνέβη.Να μην μείνουν ερωτηματικά.

    • Φυσικά και πρέπει να είναι απόφαση του Συλλόγου. Ας κάνουν όσοι θέλουν τις προτάσεις τους και τα μέλη θα αποφασίσουν.

  • Ο νόμος ειναι σαφης!Τα εμπορικα καταστήματα εχουν δικαίωμα να ανοίγουν απ τις επτα το πρωι ως τις εννέα το βράδυ καθε μέρα εκτός απ το Σάββατο που ειναι ως τις οκτώ!Κανένας Σύλλογος δεν εχει δικαίωμα να εναντιώνεται ουτε να επιβάλλει αυτό που θέλει !Τα ωράρια των συλλόγων ηταν υποχρεωτικά πριν καμιά εικοσαριά χρόνια!!Τόσα χρόνια πίσω ειναι κι ο συγκεκριμένος Σύλλογος φαίνεται!Γιατί δεν πηγαίνουν να κλείσουν τα lidl και τα πολυκαταστήματα;Ας κανουν εκεί μαγκιές.Είναι παρανομο να επιβάλλεις το ωράριο που εσύ θελεις οταν ο νομος είναι σαφής!Αυτά για τους ασχετους που γράφουν ότι τους κατέβει!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.