Δήμος Γρεβενών: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κεντρικής Πλατείας-Το μήνυμα του Δημάρχου και η Εορταστική Εκδήλωση των Παιδιών (Βίντεο & Φωτογραφίες)

12 Δεκεμβρίου 2020
19:42
Κανένα σχόλιο

Μέσω διαδικτυακής μαγνητοσκοπημένης εκπομπής και με κεντρικό σύνθημα «Φέτος στέλνουμε τις ευχές μας από το σπίτι» άναψε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2020 το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κεντρικής Πλατείας Αιμιλιανού στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας που λαμβάνει ο Δήμος Γρεβενών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητές Γρεβενιώτισσες, Αγαπητοί Γρεβενιώτες.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε φέτος κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες αφού η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πολιορκεί την πατρίδα μας αλλά και τον τόπο μας.

Τραγικό αποτέλεσμα της φοβερής αυτής ασθένειας είναι η αβάσταχτη απώλεια ανθρώπινων ζωών. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάθε μέρα που περνά, η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό ενός ολόκληρου χωριού το οποίο, δυστυχώς, σβήνει μια για πάντα από τον χάρτη της ζωής.

Επομένως, είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα πρόληψης, αποτρέποντας έτσι την περαιτέρω διασπορά της θανατηφόρας αυτής λοίμωξης που πλήττει ήδη ολόκληρες οικογένειες και στα Γρεβενά.

Είναι καθήκον μας, τα φετινά Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε σπίτι, στέλνοντας από εκεί τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση του σήμερα είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική επανασύνδεση του αύριο. Επανασύνδεση που θέλουμε και πρέπει να μας βρει όλους μαζί.

Ο Δήμος Γρεβενών ανάβει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης μας χωρίς καμία φυσική παρουσία στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού, στέλνοντας με αυτόν τον λιτό και συμβολικό τρόπο ένα μήνυμα αλληλεγγύης στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, στα πληρώματα του ΕΚΑΒ και σε όλους τους εργαζόμενους στον Τομέα Υγείας που δίνουν μέρα νύχτα έναν τιτάνιο αγώνα.

Έναν αγώνα σπουδαίο καθώς η σωτηρία των συνανθρώπων μας που παλεύουν για τη ζωή τους αυτές τις ώρες στην εντατική πρέπει να είναι και δική μας προσευχή.

Προσευχή για ταχεία ανάρρωση. Προσευχή για να βγουν νικητές.

Εύχομαι ολόθερμα Καλά Χριστούγεννα, με Υγεία, σε όλους τους συνδημότες αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες Γρεβενιώτες της διασποράς που λόγω των έκτακτων συνθηκών δεν μπορούν να επισκεφθούν φέτος τον γενέθλιο τόπο τους ώστε να ανταμώσουν με συγγενείς και φίλους.

Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι κανένας ιός δεν μπορεί να νικήσει την ανθρώπινη σκέψη αλλά και τα συναισθήματα αγάπης που νοιώθουμε για τους δικούς μας ανθρώπους όσα και να είναι τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν.

Αυτή η σκέψη ίσως είναι το πραγματικό νόημα των φετινών γιορτών, το πραγματικό Πνεύμα αυτών των Χριστουγέννων.

Χρόνια Πολλά σε όλους σας!».

Εν συνεχεία ακολούθησε ένα όμορφο εορταστικό πρόγραμμα στο οποίο μας εισήγαγε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης. Ένα πρόγραμμα διαφορετικό, πρωτότυπο και αμφίδρομο γιατί με τη βοήθεια της τεχνολογίας όλοι οι συμμετέχοντες έστειλαν από το σπίτι τους και με ασφάλεια τα δικά τους μουσικά βίντεο με τραγούδια, κάλαντα και πολλές ευχές.

Στην Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή εκπομπή του Δήμου Γρεβενών έπαιξαν και τραγούδησαν μαθητές και μαθήτριες της Παιδικής Χορωδίας της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών και της Μουσικής Ομάδας της Μαέστρου κ.Φωτεινής Γκιουλέκα η οποία συντόνισε τα παιδιά της πόλης μας που έλαβαν μέρος.

Από την πλευρά του ο Δήμος Γρεβενών θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους μικρούς συνδημότες μας που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκπομπής και πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την Μαριλένα Παραλυκίδου, Στέφανο Γεωργίτση, Ραφαήλ Δάσκαλο, Δημήτρη Δάσκαλο, Ελένη Μπαλάτσα, Όλγα Σιούμπουρα, Ιόλη Μέντζιου, Κωνσταντίνο Κυριακίδη και Εύη Νικολαΐδου.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον διακεκριμένο Δυτικομακεδόνα Σολίστ Τραγουδιού κ.Μανώλη Χατζημανώλη που μας τίμησε με την φιλική συμμετοχή του.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τον συνολικό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που εδώ και μέρες στολίζει πολλά κεντρικά σημεία των Γρεβενών, προσφέροντας με τη σειρά του μια γιορτινή και θετική νότα αισιοδοξίας που όλοι μας χρειαζόμαστε. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας φώτισαν μπαλκόνια και αυλές με πολύχρωμα λαμπάκια, στέλνοντας και οι ίδιοι από το σπίτι το δικό τους μήνυμα ελπίδας και ανάτασης.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.