Ο Κώστας Μυλωνάς (46 ετών) το γελαστό παιδί από το Βελβεντό ‘’έφυγε’’, (11-12-2020), από το νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλευόταν, στους ουρανούς.

Προπέμφθηκε στους ουρανούς (12-12-2020) από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού.

Τον ευχαριστώ δημοσίως, τώρα, μετά την πρόωρη ‘’φυγή’’ του στους ουρανούς, για τη δημόσια, θαρραλέα και επώνυμη στήριξή του στο πρόσωπό μου σε μια όχι ευχάριστη για μένα περίοδο.

Ήταν τότε που μερικοί ανώνυμοι (αλλά και επώνυμοι) ‘’ενοχλούνταν’’ και ‘’θίγονταν’’ τάχα από τα αναρτηθέντα ενυπόγραφα άρθρα μου στο διαδίκτυο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια, κυρίως ανώνυμα, με κατηγορούσαν χρησιμοποιώντας απρεπείς χαρακτηρισμούς. Ήταν μερικές φορές που αυτές οι επιθέσεις, μου θύμιζαν το λόγο των Αναβαθμών: ‘’λέοντος τρόπον κατ’ εμού, και γαρ οι εχθροί μου’’ (Οκτώηχος. Ήχος Β’. Αναβαθμοί, Αντίφωνο Β’).

Αυτός τότε, ο Κώστας Μυλωνάς, απευθυνόμενος στους ‘’ενοχλημένους’’ και ‘’θιγμένους’’ έγραψε με θάρρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φράση: ‘’Κάτω τα χέρια από τον παπά της καρδιάς μας. Κώστας Μυλωνάς’’. Πόσο τιμητική αυτή η φράση για το πρόσωπό μου! Τον ευχαριστώ.

Αυτός ‘’ο παπάς της καρδιάς μας’’, που προσεύχεται διαρκώς μέσα από την καρδιά του κάθε φορά στη Θεία Λειτουργία και ‘’υπέρ των μισούντων και των αγαπώντων ημάς’’, προσεύχεται τώρα στο Χριστό και για την ανάπαυση της ψυχής του Κωνσταντίνου Μυλωνά ‘’εν χώρα ζώντων’’. Καλό Παράδεισο, Κώστα Μυλωνά.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

13-12-2020