Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κυβέρνηση της ΝΔ: Διαζύγιο με τη Κοινωνία και την Αλήθεια

14 Δεκεμβρίου 2020
15:45

 

Μαζί με το διαζύγιο της Κυβέρνησης της ΝΔ με τη Κοινωνία πηγαίνει και το διαζύγιο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥπΑΑΤ με την αλήθεια. Αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων βγάζει Δελτία Τύπου με ασύστολα ψέματα.

Την ενίσχυση για την «προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας» την πήρε 1 στους 20 αλιείς και αποκλείστηκε το 94% των παράκτιων αλιέων, όπως τονίσαμε στην Βουλή. Αντί να απαντήσει σε αυτό ο κ. Βορίδης διαστρέβλωσε, κατά την συνήθη πρακτική του, τις τοποθετήσεις μας, για να βγει από την δύσκολη θέση.

Ο κ. Βορίδης τολμά να διατυπώνει ότι έπραξε το  σωστό και δίκαιο όταν με  τεχνητό αποκλεισμό πέτυχε ώστε, από τα 14.018 αλιευτικά σκάφη, τα 13.213 σκάφη που είναι κάτω των 12 μέτρων και δεν υποχρεούνται σε εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος Δορυφορικής Συσκευής Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS-ERS) να αποκλειστούν και τα 19 εκατ. ευρώ να μοιραστούν εντέλει σε 689 μόνο αλιείς, ενώ οι υπόλοιποι πήραν τα ψίχουλα των 1000 ευρώ.

Τολμούν να παριστάνουν τους ανήξερους ενώ, στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι παράκτιοι αλιείς Καλύμνου στον Πρωθυπουργό στις 10-11-2020, είναι ξεκάθαρο πως όταν ανέφεραν στον κ. Βορίδη την αδικία εκείνος απάντησε ότι « όταν υπέγραφε την απόφαση αυτή δεν γνώριζε ότι θα προέκυπτε η αδικία αυτή εις βάρος του 95% των αλιέων της Ελλάδας»!

Ο κ. Βορίδης δεν ξέρει τι υπογράφει όταν αυτό αφορά τους βιοπαλαιστές του αγροτικού τομέα. Ξέρει όμως τι υπογράφει  όταν πρόκειται να στηρίξει διάφορους μεγαλοκαρχαρίες. Ξέρει επίσης να υπογράφει για να αυξήσει στον προϋπολογισμό του 2021 για τα έξοδα του υπουργικού του γραφείου κατά 600 χιλιάδες ευρώ. Και μια που μπαίνουμε στις γιορτές, πόσες βασιλόπιτες προσωπικής προβολής σκοπεύει να κόψει φέτος με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων;

Τολμούν ακόμη να ισχυρίζονται ότι έπραξαν το σωστό και δίκαιο επεκτείνοντας τους αποκλεισμούς και στα μεγαλύτερα των 12 μέτρων  σκάφη όπως είναι τα γρι-γρι και οι μηχανότρατες με  παρερμηνευτική εφαρμογή της νομοθεσίας για παραβατική συμπεριφορά.

Εντέλει, για την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, η παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων αφορούσε μόνο μεγάλα σκάφη (>12 μ) και  όχι την δίκαιη στήριξη κάθε δικαιούχου ο οποίος έχει πληγεί από την πανδημία.

Αλλά και για τους αποκλεισμούς που συνειδητά επιλέγουν σε όλους ανεξαίρετα τους άλλους τομείς, οι αριθμοί, δυστυχώς για τον κ. Βορίδη είναι αμείλικτοι. Δεν έλαβαν την ειδική ενίσχυση των 3,9 ευρώ 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους Σχεδόν οι μισοί ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21. Οι 7 στους 10 δραστηριοποιούμενους σε Λαϊκές Αγορές έμειναν απέξω! Μόλις 1 στους 8 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “πράσινος τρύγος”. Οι 6 στους 10 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μένουν εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Αυτοί οι αριθμοί και η αλήθεια για το σε ποιους κατευθύνει το ΥπΑΑΤ τη στήριξη μπορούν να διαψευσθούν; Το μεγάλο κάδρο της  στήριξης από το ΥπΑΑΤ των δικαιούχων που έχουν πληγεί από την πανδημία ολοκληρώνεται με το επιτελικό «μπάχαλο» σε όλες τις σχετικές δράσεις.

Πάει πολύ το να ισχυρίζεται η Πολιτική Ηγεσία του  ΥπΑΑΤ ότι ασκεί και «φιλοαγροτική» πολιτική όταν η μόνη αρχή της  είναι  «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.