Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Γ. Αμανατίδη στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2021 (Βίντεο)

16 Δεκεμβρίου 2020
14:15

 

Ο προϋπολογισμός του 2021 καταρτίστηκε και κατατέθηκε σε μια περίοδο που παγκοσμίως οι κοινωνίες, τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες δοκιμάζονται από την σοβαρότερη υγειονομική κρίση.

Παρόλ’ αυτά η ελληνική Κυβέρνηση επέδειξε ευελιξία και μεγάλη προσαρμοστικότητα.

Ήδη, η Κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει μέτρα για να στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους, επαγγελματίες, ανέργους, αλλά και όσους έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, ο προϋπολογισμός του 2021 στοχεύει στην υπέρβαση της κρίσης με την οικονομία σε λειτουργία αλλά και την κοινωνία όρθια. Θέτοντας τις βάσεις για ταχεία ανάκαμψη μετά το πέρας της πανδημίας με υψηλή, διατηρήσιμη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Ο προϋπολογισμός του 2021, στη δυσκολότερη ίσως συγκυρία των τελευταίων ετών,

  • Είναι αναπτυξιακός
  • Ενσωματώνει μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
  • Προωθεί μεταρρυθμίσεις που προάγουν την οικονομική αποτελεσματικότητα και ταυτόχρονα την κοινωνική ανταποδοτικότητα
  • Περικλείει πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία
  • Ενισχύει δράσεις για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και
  • Προβλέπει μέτρα για την πράσινη οικονομία και το περιβάλλον.

Η Κυβέρνηση εργάζεται άοκνα και δίνει έναν πραγματικό αγώνα για την καλύτερη δυνατή κατανομή και αξιοποίηση των οικονομικών πόρων.

Το βίντεο της ομιλίας

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.