Για τις συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Κοζάνη, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας. Ερωτηθείς για τους παράγοντες που οδήγησαν στη νέα έξαρση κρουσμάτων, ο κ. Μαλούτας είπε πως «προφανώς υπάρχουν κάποιοι πυρήνες. Είχαμε πρόσφατα σε ένα χωριό ένα μνημόσυνο και είχαμε σημαντική διασπορά, και αλλάζει και μέσα στο νομό η κατανομή των εξάρσεων. Στο πρώτο κύμα η αιχμή του δόρατος ήταν η Κοζάνη, τώρα είναι οι άλλες περιοχές».

Ο δήμαρχος Κοζάνης εξήγησε ότι «πλέον τα κρούσματα είναι δίπλα μας, είναι στην οικοδομή μας, είναι ο γνωστός μας. Έχουμε κόσμο που μετακινείται πολύ στην Κοζάνη και για δουλειά. Υπάρχει κινητικότητα».

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο της πόλης ο δήμαρχος τόνισε πως «το νοσοκομείο είναι σε εξαιρετικά οριακή κατάσταση. Κάναμε διακομιδές σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τώρα ευτυχώς αυτό το κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak της. Αυτή την περίοδο στο νομό έχουμε έξαρση. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες να περιορίσουμε τον ιό και σίγουρα η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη, θα συμβάλει σε αυτό, τώρα αν χρειάζεται να κάνουμε και κάτι άλλο ιδιαίτερο να το ακούσουμε και αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης»

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kozani-ena-mnimosyno-diaspora-kroysmaton