kozan.gr: Τα σημαντικά στοιχεία για την πανδημία, σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης, που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς κι οδήγησαν σε αυστηρότερο lock down. Όπως είπε υπάρχουν 397 ενεργά κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, με 81 να νοσηλεύονται και με μέσο όρο ηλικίας τα 53,26 έτη – Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προέκυψαν 826 επαφές High risk οι οποίες τελούν, ήδη, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από τα 397 κρούσματα τα 199 βρίσκονται στο Δήμο Κοζάνης, 134 στο Δήμο Εορδαίας, 43 στο Δήμο Βοϊου, 15 στο Δήμο Σερβίων & 6 στο Δήμο Βελβεντού. To 73,2% των ενεργών κρουσμάτων και στενών επαφών συνδέεται με μετακινήσεις κι επισκέψεις

18 Δεκεμβρίου 2020
18:46

Τα σημαντικά στοιχεία για την πανδημία, σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης, που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς κι οδήγησαν σε αυστηρότερο lock down. Όπως είπε υπάρχουν 397 ενεργά κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, με 81 να νοσηλεύονται και με μέσο όρο ηλικίας τα 53,26 έτη – Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προέκυψαν 826 επαφές High risk οι οποίες τελούν, ήδη, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από τα 397 κρούσματα τα 199 βρίσκονται στο Δήμο Κοζάνης, 134 στο Δήμο Εορδαίας, 43 στο Δήμο Βοϊου, 15 στο Δήμο Σερβίων & 6 στο Δήμο Βελβεντού. To 73,2% των ενεργών κρουσμάτων και στενών επαφών συνδέεται με μετακινήσεις κι επισκέψεις.

Το 81,23% των κρουσμάτων παρουσιάζει κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα, 46,91% στην πρώτη περίπτωση και 34,32% στη δευτερη.

Το 14,57% αφορά σε συνταξιούχους, 10,12% σε ιδιωτικούς υπάλληλους και 10,10% σε αυτοαπασχολούμενους με το πλανόδιο εμπόριο.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης στην Κοζάνη είναι ότι ο δείκτης θετικότητας επτά ημερών για την περιοχή ήταν στο 25,2% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ χτες σκαρφάλωσε στο 31,3%.

«Το γεγονός ότι το 73,2% των ενεργών κρουσμάτων και στενών επαφών συνδέονται με μετακινήσεις και επισκέψεις σε περισσότερο από έναν όμηρο δήμο μέσα στην ίδια περιφερειακή ενότητα, μας αναγκάζει να θέσουμε περιοριστικούς όρους σε όλη την περιοχή» σημείωσε ο υφυπουργός.

kozan.gr

 

Δείτε σ’ ένα βίντεο όλα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς

10 σχόλια

  • Είναι δυνατόν, με αυτά τα στοιχεία να δηλώνει ο Κύριος Ρωμιόπουλος ότι το πρόβλημα είναι στην Πτολεμαίδα??? Ευτυχώς ήρθε ο κ. Χρυσοχοιδης.
    Σημείωση: Ο κ. Ρωμιόπουλος εκφράζει την προσωπική του άποψη? Λογικά..

    • Ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας Ι. Ρωμιόπουλος: “Ο Δήμος Κοζάνης κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα 136 κρούσματα, από τα οποία, περισσότερα από τα μισά, είναι από το θεραπευτήριο (Σπινάρης). Άρα μιλάμε για όχι ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τα οποία είναι διάσπαρτα, ενδεχομένως μέσα στην πόλη. Αντιθέτως η Πτολεμαΐδα έχει μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, γύρω στα 150, την τελευταία, εβδομάδα, χωρίς να έχουμε σαφή μια συγκεκριμένη εστία – Το πρόβλημα πιο πολύ το εντοπίζουμε στην Πτολεμαΐδα κι επίσης στο Δήμο Βοΐου

      Οι αριθμοί δεν ειναι προσωπική άποψη και ο άνθρωπος ειναι υπεύθυνος του ΕΟΔΥ και το πιο σημαντικό ειναι εδώ στην περιοχή δεν τα λεει απο μακριά
      Χαλαρώστε λοιπόν

    • Όταν δεν ξέρεις την διασπορά μην κάνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις. Εάν της Εορδαίας είναι μέσα από την ΔΕΗ, και 5 να είναι τα κρούσματα, είναι πολλά γιατί δεν ξέρεις από ποια χωριά προέρχονται. Αντίθετα, όταν έχεις πολλά και προέρχονται από συγκεκριμένες πηγές, που μπορείς να ελέγξεις, τα 150 και τα 200 είναι λίγα.

      • Εγώ και εσείς σίγουρα δεν ξέρουμε , βέβαια για τους ειδικούς και το Χαρδαλιά το πρόβλημα είναι παντού στην Π.Ε. Γη αυτό και τα μέτρα… Ρητορικό είναι το ερώτημα γιατί ο κύριος Χαρδαλιάς έδωσε τα στοιχεία τα ξέρουμε ..

  • “To 73,2% των ενεργών κρουσμάτων και στενών επαφών συνδέεται με μετακινήσεις κι επισκέψεις”. Δηλαδή το υπόλοιπο 26,8% κόλλησαν χωρίς μετακινήσεις και χωρίς επισκέψεις; Έβρεξε κάτι από πάνω και δεν το πήραμε είδηση; Και τα κρούσματα στο Σπινάρη πώς προέκυψαν; Μετακινήθηκαν οι παπούδες και κόλλησαν; Φτάνει πια με τις ανοησίες που λέτε! Μόλις πριν λίγες μέρες ο Τοπαλίδης έλεγε πως υπάρχει ισχυρή πτωτική τάση, αυτή θα εμφανιστεί σε 2-3 μέρες και εσείς θα πανηγυρίζετε πως το πετύχατε, ενώ το μόνο που θα ‘χετε πετύχει είναι να έχετε εξοντώσει τον κοσμάκη Χριστουγεννιάτικα.

  • kozan.gr: Ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας Ι. Ρωμιόπουλος: “Ο Δήμος Κοζάνης κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα 136 κρούσματα, από τα οποία, περισσότερα από τα μισά, είναι από το θεραπευτήριο (Σπινάρης). Άρα μιλάμε για όχι ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τα οποία είναι διάσπαρτα, ενδεχομένως μέσα στην πόλη. Αντιθέτως η Πτολεμαΐδα έχει μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, γύρω στα 150, την τελευταία, εβδομάδα, χωρίς να έχουμε σαφή μια συγκεκριμένη εστία – Το πρόβλημα πιο πολύ το εντοπίζουμε στην Πτολεμαΐδα κι επίσης στο Δήμο Βοΐου”

    Οι αριθμοί δεν ειναι προσωπική άποψη ο άνθρωπος ειναι υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στην δίκη μας Π.Ε

  • ντροπη σας σκορπισατε στον κοσμο τετοιο φοβο και πανικο που τους καταρακωσατε την ψυχολογια και κανεις δεν εχει διαθεση για τιποτα,περαν ολων αυτων τα λουκετα στην περιοχη μας θα πεφτουν απο εδω και περα βροχη γιατι καταστρεψατε τα παντα

  • ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 150.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΧΟΥΜΕ 816 ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟΥΣ(ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ).
    ΠΟΣΟΣΤΟ 0,544%.
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 99,5 % ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ 0,5% ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ?
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.
    ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.