Κι εμένα μου έλλειψαν οι αγκαλιές αλλά κάνω υπομονή (του Γ. Τριανταφύλλου)

20 Δεκεμβρίου 2020
23:53

 


Απ’ τις 6 μέσα. Ακόμα όμως συναντάω έξω ανθρώπους χωρίς μάσκες. Στήνονται σε πηγαδάκια, μετά την δουλειά, ενόψει της δουλειάς ή και μη. Καπνίζουν, πίνουν καφέ αλλά η μάσκα πουθενά. Παρέες ατόμων 5-6 μαζί έξω υπήρχαν πριν το ολικό lockdown. Κομμώτριες έκαναν κατ’ οικον εξυπηρετήσεις, καθηγητές κατ’ οικον μαθήματα στέλνοντας τον κωδικό 6. Άθληση δηλαδή. Άλλοι  συγκεντρώνονταν σε σπίτια για χορό, ρακές και σμαζώξεις και χρησιμοποιούσαν όποιον κωδικό και δικαιολογία μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση lockodown. 

Θεωρώ απολύτως λογικές τις αντιδράσεις, λόγω του οικονομικού μαρασμού που προκαλεί η πανδημία. Την κατάθλιψη και τον πόνο που δημιουργείται απ’ την κλεισούρα. Υπάρχουν και πολλοί αρνητές αλλά αναρωτιέμαι αν έχουν χάσει και αυτοί ανθρώπους που γνωρίζουν όπως εγώ. Όλα αυτά θα τελειώσουν αν κάνουμε υπομονή και βγάλουμε τα απωθημένα μας αφού νικήσουμε την πανδημία. Θα την νικήσουμε το συντομότερο τηρώντας τα μέτρα. Αν δεν τα τηρήσουμε πολύ απλά θα τα βλέπουμε μπροστά μας. Αν δεν στερηθούμε για μικρό χρονικό διάστημα τις ανέσεις μας, θα τις στερούμαστε λόγω της ανυπομονησίας μας περισσότερο καιρό. 

 

Και εμένα μου έλλειψαν οι αγκαλιές αλλά κάνω υπομονή. Φέτος τα Χριστούγεννα διαφέρουν. Αν κάνουμε υπομονή θα τα ζήσουμε με περισσότερη ένταση ζωντανούς ανθρώπους του χρόνου! Σήμερα μαζευόμαστε απ’ τις έξι στα σπίτια μας, το ίδιο θα συμβαίνει έως τις 26 Δεκέμβρη. Για να το ανακόψουμε όμως και να μην πάρει και δεύτερη βδομάδα, θα πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι ναι, βρισκόμαστε στην δυσκολότερη έως τώρα καμπή. Σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς γιατί θα στερηθούμε ακόμα παραπάνω ελευθερίες και ανθρώπους.

Σχετικά με τον ρόλο της κυβέρνησης και της διοίκησης, θα μπορούσε να είναι διαφορετικός, αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα δεδομένα και να κρίνω, παρά να σχολιάσω τις δικές μας συμπεριφορές.

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.