Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: “Όχι στη δημιουργία ΕΟΖ στη Δυτική Μακεδονία”

24 Δεκεμβρίου 2020
08:30

Ένας από τους βασικούς στόχους των Μνημονίων ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου το Κεφάλαιο θα κερδίζει εξαιρούμενο από φόρους, εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικούς κανόνες κι ο, τι άλλο μπορεί να βάλει φραγμό στην άπληστη κερδοφορία του.

Από τότε συμπληρώνουμε δεκαετία, με τους εκατοντάδες Μνημονιακούς νόμους να έχουν “στρώσει το χαλί” σε κάθε διεστραμμένη Νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία. Όμως αν και η νομοθεσία υπάρχει, δεν αρκεί αν δεν βρεθούν πρόθυμοι αιρετοί όπως το Μνημονιακό πολιτικό προσωπικό του α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Δυτική Μακεδονία.

Αντί λοιπόν να δώσουν αγώνες μαζί με τον Λαό της ΠΔΜ όλη αυτή τη δεκαετία, για να αποτραπεί η επερχόμενη καταστροφή, προτίμησαν να διαλαλούν την Νεοφιλελεύθερη πραμάτεια πάνω σε οικονομικά συντρίμμια και κατεστραμμένες ζωές.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε-για άλλη μια φορά-ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, στέλνοντας επιστολή στον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας ζητώντας δημιουργία Ε.Ο.Ζ στην Βι.Πε Άργους Ορεστικού.

Και μπορεί οι προϋποθέσεις που θέτει στο τέλος της επιστολής να ακυρώνουν ουσιαστικά την αίτηση, καθώς ακόμη κι αυτά τα ελάχιστα που ζητά θα προκαλούσαν γέλιο σε κάθε επίδοξο “επενδυτή”, όμως η αρχή έχει γίνει.

Καλούμε ολόκληρο τον Λαό της Δ.Μακεδονίας να επιστρέψει ως απαράδεκτη κάθε τέτοια προσπάθεια σε αυτούς που ενώ δεν κάνουν καμία προσπάθεια να σταματήσουν την καταστροφή του τόπου μας ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου.

Κοζάνη 23/12/2020
Το Γραφείο Τύπου της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

4 σχόλια

  • Ζήτω η πρώην σοβιετική Ένωση τού 1950 60 70 80 90 Χάλια μεγάλα η Ρωσία του 2000 10 20. Δυστυχώς κάποιοι είναι νοσταλγοί της φτώχιας της μιζέριας και της δυστυχίας!!!

  • Να δώσετε αγώνες για τι; Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν.
    Άντε και δώσαμε αγώνες για να μη γίνει ΕΟΖ στην Δυτική Μακεδονία, τι θα γίνει; μήπως ξαφνικά θα γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και θα παίρνουμε ενα χιλιάρικο, μήνας μπει μήνας βγει;
    Αν δεν έρθουν επενδύσεις φράγκα γιοκ.

    Ξεχάστε την φορολόγηση των πλουσίων, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια παγκόσμια ελεύθερη οικονομία, οι πλούσιοι θα πηγαίνουν πάντα εκεί που θα τους φορολογούνε λιγότερο.

    Ας δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έρθουν επένδυσης που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και θα μειωθεί και η ανεργία και θα αυξηθούν και οι μισθοί των εργαζόμενων.

    Και αν ως κοινωνία θέλουμε κοινωνική πολτική ας την πληρώσουμε ας την πληρώσουμε μέσω αυξημένων φόρων απαιτώντας παράλληλα από την πολιτεία την σωστή διαχείρηση των χρημάτων.

    Βέβαια στην Ελλάδα όλοι νομίζουμε οτι οι άλλοι οφείλουν να πληρώνουν και εμείς όχι, γι’αυτό αν πεις τον Έλληνα πλήρωσε αυξημένους φόρους για (πραγματική) δωρεάν παιδεία, υγεία κτλ θα πει ένα όχι μεγαλύτερο από εκείνο του 1940

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.