kozan.gr: 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – 1 στην Π.Ε. Καστοριάς – 4 στην Π.Ε. Φλώρινας – Κανένα στην Π.Ε. Γρεβενών

25 Δεκεμβρίου 2020
17:32

 

31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – 1 στην Π.Ε. Καστοριάς – 4 στην Π.Ε. Φλώρινας – Κανένα στην Π.Ε. Γρεβενών.

 

57 σχόλια

  • Όλη η Ελλάδα θα βγει από την καραντίνα και η Κοζάνη θα κοιτάει από την κλειδαρότρυπα την ελευθερία
    Χριστουγεννιάτικη απογοήτευση τα σημερινά νούμερα

  • Η χθεσινή και σημερινή κατανομή πότε θα τη δώσει η Περιφέρεια; καλή Δευτέρα; ούτε το Πάσχα δεν πρόκειται να βγούμε από την καραντίνα

  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ..ΑΝΑΣΤΑΣΗ!! ΤΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

  • Ίσως θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας. Κάποιοι σίγουρα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι πολίτες της Περιφέρειας Κοζάνης τα κάνουν όλα λάθος και η υπόλοιπη Ελλάδα τα κάνει όλα σωστά.

  • Χρόνια πολλά !!!! Κρίμα μόνο αυτό για την περιφέρεια μας. Παντού μειώνονται τα νούμερα εκτός από εδώ. . Ας δείξουμε όλοι λίγο υπευθυνότητα μήπως και ξεμπερδευψουμε σε κανένα μήνα από αυτό το κακό .

    • Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μητσοτάκης πήγε στην Κίνα,έφερε τον ιό και τον ‘’φύτεψε’’ στην πτολεμα’ί’δα!

  • Δηλαδή ελεοοοοος…και να ξέρετε δεν φταίει ο κόσμος..
    Οι ανεύθυνοι είναι σε όλη τη χώρα δεν ειναι μαζεμένοι μονο στη Κοζάνη!
    Βάλτε το μυαλο σας να δουλέψει…

    • ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤ’ ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ “μπιπ” ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ………….. Ρε σεις ………….. ΚΟΦΤΕ ΤΟ……..

  • Μ αρέσει που ακόμα αναρωτιέστε μερικοί. Άσε που κάποιοι άλλοι δε, έχουν έτοιμη την απάντηση και σου κουνάνε και το δάκτυλο.. Υπάρχει και καθρέπτης κύριοι..!! Εκεί να τον κουνήστε!

  • Στο τελος θα μεινουν 30 κρουσματα σε ολη την Ελλαδα και θα ειναι και τα 30 στην Κοζάνη. Πατε πατε ολοι επισκέψεις. Πατε και μετα αναρωτηθείτε τι να φταίει αραγε;;;;

  • Αντε που είναι οι πανέξυπνοι ανεύθυνοι που πάντα κάποιος τους φταίει.

    Η καραμέλα της ανευθυνότητας.

    Πείτε είμαστε τραγικοί για αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

  • Να μας πει ο Ρωμιόπουλος πως όλα πάνε καλά και πως για ολο αυτό φταίει η μάσκα στο πηγούνι. Και μετά να βγει ο Περιφερειαρχης και να μας κάνει ντα γιατί τα βάζουμε με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Και μετά να πάνε όλοι στο καλό και να μας γράφουν

      • Μαλλον δεν έχεις πάει ούτε Κέρκυρα, ούτε Ρόδο, ούτε Πελοπόννησο. Επίσης μάλλον δεν σκαμπάζεις πως κορονα δεν κολλας στα παγκάκια ούτε στις ουρές αλλά σε χώρους εργασίας με μεγάλο συνωστισμό (βλέπε ΔΕΗ, πολυιατρεία, δημόσιες υπηρεσίες). Καλό το παραμυθάκι με τα παγκάκια και τις ουρές αλλά δεν είμαστε όλοι χάπατα

  • Δώσαμε στη λέξη “lockdown” άλλη έννοια, την περάσαμε σε άλλο επίπεδο.
    Στα λεξικά από εδώ και πέρα, στη λέξη αυτή θα υπάρχει υποσημείωση που θα αναφέρεται στην Κοζάνη.

  • Άτομο που είναι θετικός ασυμπτωματικός έχει οδηγία να καθίσει σε καραντίνα ~10 μέρες. Εφόσον δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, δεν δικαιούται αναρρωτική άδεια!!!
    ή αν έχει δικό του μαγαζί δεν δικαιούται μια μικρή αποζημίωση. Και ρωτώ, αυτό το άτομο θα κάτσει στην καραντίνα;Θα ενημερώσει το περιβάλλον του;Αμφιβάλλω.
    Οπότε εδώ και καιρό είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο

    • Στον ιδιωτικό τομέα ορίστε τι δικαιούμαστε
      “”
      Πώς αναπληρώνεται ο χρόνος απουσίας του εργαζόμενου που τίθεται σε καραντίνα

      Ο εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος τίθεται σε περιορισμό 7 ή 14 ημερών, στο πλαίσιο των μέτρων προληπτικού ελέγχου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού δύναται κατά προτεραιότητα να καθορίσει με απόφασή του την πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας από τον εργαζόμενο ή σε περίπτωση ανέφικτης εφαρμογής της, έχει τη δυνατότητα να απασχολεί τον εργαζόμενο πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου του, κατά 1 ώρα ημερησίως, χωρίς αμοιβή και σε άλλες εργάσιμες ημέρες, από τη λήξη του περιορισμού του εργαζόμενου μέχρι τη συμπλήρωση του ημίσεως των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες παραμονής κατ’ οίκον.””

      Προς αποφυγή λάθος εντυπώσεων

      Όσο για τον ελεύθερο επαγγελματία οφείλει να σεβαστεί τους πελάτες του!

  • Ερώτηση προς γιατρούς:
    Υπάρχει κάποιος γιατρός που μπορεί να δώσει αναρρωτική άδεια σε θετικό που δεν έχει συμπτώματα
    Ερώτηση προς ιδιώτες επιχειρηματίες:
    Θα αποζημιώσετε κάποιον εργαζόμενο σας που δεν έχει αναρρωτική άδεια και κάθεται στο σπίτι του;
    Οι απαντήσεις θα βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί έχουμε τόσα συμπτώματα

  • Χρόνια πολλά.Δυστυχώς, σε καταδιώκει και εσένα το σύνδρομο” φταίμε αποκλειστικά εμείς και οι γέροι στα παγκάκια της πλατείας”.Έχουμε γινει όλοι ενοχικοι.

  • Κάποιοι χθες ήταν πυρ και μανία για την παράταση της καραντίνας στην περιοχή μας. Αυτά τα βλέπουν ή συνεχίζουν να κοιτάνε τον ουρανό… Και να λένε ότι όλα είναι στημένα.

  • Πραγματικά το καλοκαίρι θα μπορέσουμε ξανά να κυκλοφορησουμε μετά τις 6. Και μετά μου λέτε ότι φταίνε οι πολίτες. Οι πολίτες είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΊ που είναι σωστοί και υπευθυνοι. Άλλοι έχουν λερωμενη τη φωλια τους. Με το να τρωγομαστε μεταξύ μας όμως και να αλληλοκαταδιδομαστε στην αστυνομία και στα σχόλια του kozan αφήνουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους να τη βγάλουν καθαρή.

  • Επιστροφή παραμονή Χριστουγέννων στον μόνιμο τόπο κατοικίας μου. Έλεγχος τροχαίας σε 2 διόδια της Εγνατίας. Πουθενά όμως τροχαία στα όρια του νομού μας. Ούτε στις εισόδους της πόλης (συνάδελφος χρησιμοποίησε άλλη είσοδο), ούτε μέσα στην πόλη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση για νομό ο οποίος είναι σε καθεστώς σκληρού lockdown.

      • Με ήδη στα χέρια μου υπάρχουσα βεβαίωση της υπηρεσίας μου ότι για το τρέχον έτος εργάζομαι σε διαφορετικό νομό από αυτόν της μόνιμης κατοικίας μου.

    • Από αυριο εγω λέω να μπει ένας χωροφύλακας σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Ή καλύτερα ενας εξω από κάθε πολυκατοικία. Αν δεν τον κόβει τον καθένα να κάνει το σωστό η αστυνομία φταίει;;

      • Προφανώς και δεν είναι αυτό το ζητούμενο, και προφανώς το θέμα της ατομικής ευθύνης δεν εξαρτάται από το να μπει χωροφύλακας σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο!
        Απλά προσωπικά δεν μου πέρασε απαρατήρητο το γεγονός σε μια τέτοια μέρα κίνησης να μην υπήρχε τροχαία στις εισόδους της πόλης, και πόσο περισσότερο σε μια πόλη υπό καθεστώς σκληρού lockdown.

    • Εκφοβισμό μας κάνουν φίλε,και εγώ δεν έχω δεί τίποτα και πριν και μετά τις 6.Να δω πότε θα ξυπνήσουν οι υπόλοιποι

  • Αφήστε τον κόσμο ήσυχο, μια χαρά προσέχει,τι άλλο να κάνει δηλαδή,αφού δεν βαρεσαν το χέρι να πούνε φτάνει οι άρχοντες τέλος,έγινε και σε άλλο νομό και πάτησαν πόδι,η όλοι τους είπαν μέσα η κανένας,άντε φτάνει η καραμέλα με τον κοσμακη που δεν τηρεί τα μέτρα

  • Βλέπουμε από τα δελτία ειδήσεων τί γίνεται καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος, στην Ερμού και στο Μοναστηράκι στην Αθήνα.Αντίστοιχα στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. Συνωστισμός παντού.Και κρυφές συναθροίσεις σε σπίτια σε όλη την χώρα.Ο κόσμος λίγο ως πολύ με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται πανελλαδικά.Φταίμε και εμείς, αλλά δεν είναι δυνατόν όλοι οι ανεύθυνοι και απείθαρχοι πολίτες της Ελλάδος να μαζεύτηκαν στην ΠΕ Κοζάνης λες και είμαστε κανένα γαλατικό χωριό που δεν υπακούει σε κανένα κανόνα. Άρα σκεπτόμενοι λογικά και ψύχραιμα, μόνο τρείς εξηγήσεις μπορούν να δοθούν για το γεγονός ότι παρόλο που η ΠΕ Κοζάνης μπήκε πρώτη σε lock down πριν δύο μήνες, εξακολουθεί (έως την 18/12 ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lock down) να έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων/100.000 κατοίκων, ενώ στην υπόλοιπη χώρα παρουσιάζει πτωτική τάση. α)είτε ο ΕΟΔΥ απέτυχε στην ιχνηλάτιση των κρουσμάτων , β)είτε η αστυνομία δεν κάνει σωστά την δουλειά της και επιτρέπει λόγω ελλιπών ελέγχων επιβεβαιωμένα κρούσματα με ελαφρά ή και καθόλου συμπτώματα να σπάνε την καραντίνα και να κυκλοφορούν έξω. γ) είτε και τα δύο παραπάνω.Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί.Δεν πρέπει να επέμβει ένας εισαγγελέας; Για ότι συμβαίνει από την 18/12 και μετά είναι άλλη ιστορία….εκεί νομίζω ότι και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι το να επιβάλλεις περιορισμένο ωράριο στην κυκλοφορία και να “στριμώχνεις χρονικά” τον κόσμο σε κλειστούς χώρους σούπερ μάρκετ σε εορταστική περίοδο όπου όλοι θέλουν να ψωνίσουν το κάτι παραπάνω για το γιορτινό τραπέζι και χωρίς λαϊκές, προφανώς οδηγεί σε συνωστισμό και αύξηση κρουσμάτων.Το αυστηρότερο lock down μόνο σε αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί.

    • Στο επίπεδο της ιχνηλάτισης και των μαζικών ελέγχων αποτύχαμε. Και την εποπτεία τους την είχε ο τοπικός ΕΟΔΥ. Τελεία. Όταν σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι πολιτικάντηδες να σταυρώνουν τον τοπικό ΕΟΔΥ αποποιούμενοι τις ευθύνες τους και ρίχνοντας τα όλα στους επιστήμονες, εκεί να δω Γιαυτό όσο είναι καιρός ας βγουν να μιλήσουν για τις ανεπάρκειες του συστήματος και να ζητήσουν ουσιαστική βοήθεια. Δεν είναι ντροπή να λες οτι κάτι με ξεπερνάει.

  • Σε καμία εβδομάδα από σήμερα που θα αρχισουν να “εμφανίζονται” τα κρουσματα απο τα τραπεζώματα των Χριστουγέννων θα ειμαστε Number One…………. Καλή χώνεψη ………….. Πότε είπαμε “πέφτει” το Πάσχα????????

  • Πάντως εγώ δεν απορώ που δεν πέφτουν οι αριθμοί, όταν βλέπω καθημερινά γύρω μου σε κατοικίες να μπαίνω βγαίνει κόσμος και μάλιστα και μετά τις 18.00. Να μου πεις καλά κάνει ο κόσμος. Ποιος μου εγγυάται ότι εγώ που κάθομαι σαν τον κούκο ότι δεν θα νοσησω?!?!?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.