Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου»

25 Δεκεμβρίου 2020
20:42
Κανένα σχόλιο

 

Μύρισαν Χριστούγεννα μέσα από τις ψηφιακές τάξεις του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας μέσα από δράσεις που διοργάνωσαν καθηγητές και μαθητές την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020. Όλοι εργάστηκαν φιλότιμα και σκληρά στις δύσκολες μέρες τις καραντίνας και αν δεν μπόρεσαν να ηχήσουν τα μουσικά όργανα για να γιορτάσουμε το τέλος του 2020 και να δώσουμε έναν πιο γιορτινό τόνο ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σκεφτήκαμε άλλες πρωτότυπες δράσεις. Πιο συγκεκριμένα:

– Η τάξη μπουζουκιού του κ. Παπαμηνά Θεμιστοκλή δημιούργησε ένα εορταστικό βίντεο στο οποίο τα παιδιά παίζουν διαδικτυακά μουσική και υπάρχει αναρτημένο στο https://www.youtube.com/watch?v=L_vJlOXF59o

– Διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή με την τάξη των γαλλικών της κ Τρίκου Γιούλας. Τα παιδιά μελέτησαν τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στη Γαλλία και μίλησαν για αυτές στα γαλλικά, τραγούδησαν γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έπαιξαν μουσική. Από την τάξη των γαλλικών έλαβαν μέρος: Εμμανουήλ Νίνα, Καραμάνη Φένια, Αδαμοπούλου Καλλιόπη, Ντέρου Αναστασία, Τσαφής Κωνσταντίνος, Καλαμπούκας Ιωάννης, Βόμβας Νικόλαος. Μουσική έπαιξαν οι μαθήτριες Παντούλη Βασιλική-Μαρία και Εμμανουήλ Νίνα.

– Κάτω από την εξ αποστάσεως καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αγγέλη Δήμητρας, μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου έφτιαξαν σοκολατένια τρουφάκια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν από τις μαθήτριες Γιώτα Βασιλοπούλου, Μαρκέλλα Τζιούκαλια και Ναούμα Μέντζα.

– Επίσης, την ίδια μέρα το Τμήμα Α1 του Λυκείου με την καθηγήτρια κ. Παπά Τατιανή συνδέθηκε με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με την τάξη Β1 Γυμνασίου και την υπεύθυνη καθηγήτρια Σκουμποπούλου Χαρά. Η μαθήτριά μας Τάνια Ανδρέου παρουσίασε την ιστορία και τις δράσεις του Σχολείου μας, ενώ αντίστοιχα Βεροιώτες μαθητές παρουσίασαν το δικό τους σχολείο, τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές και το ψηφιακό τους λαογραφικό μουσείο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

Επιμέλεια: Παπά Τατιάνα, Καθηγήτρια Φιλόλογος Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.