Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Δεν τσιμπάμε στα «δωράκια» της εργοδοσίας! – Διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας!

29 Δεκεμβρίου 2020
20:28

   Η πανδημία συνεχίζεται, αφήνοντας στο πέρασμα της εκατοντάδες νεκρούς και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ελλιπή έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας. Ωστόσο, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρουμε κάτι ως «επιστροφή» για τον κόπο μας…

Όταν οι εργοδότες μας «ανταμείβουν για τον κόπο μας»…

 

   Μια σειρά επιχειρήσεις, η μια μετά την άλλη, ανακοινώνουν παροχές προς τους εργαζόμενούς τους. Αυτές οι παροχές θα δοθούν είτε με τη μορφή δωροεπιταγών (ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, Discount Markt), είτε με τη μορφή χρηματικών μπόνους (Μασούτης).

    Για άλλη μια φορά, ενόψει των εορτών και εν μέσω πανδημίας, οι εργοδότες μας παλεύουν να μας πείσουν ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια. Και κανείς θα μπορούσε να πει ότι μοιάζει να είναι έτσι…

…αλλά στην πραγματικότητα μας δουλεύουνε ψιλό γαζί

            Εμείς δουλέψαμε στο μέσον της πανδημίας. Χάρη στη δική μας εργασία έμεινε όρθια η κοινωνία, καταφέρανε χιλιάδες νοικοκυριά να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.

            Εμείς τρέχαμε από πόστο σε πόστο, εμείς σακατευτήκαμε για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι αποθήκες και τα σούπερ μάρκετ. Εμείς ξεχάσαμε τι πάει να πει ξεκούραση, ρεπό, δουλέψαμε Κυριακές.

   Τι έκαναν οι εργοδότες μας; Απολύτως τίποτα! Τίποτα πέραν του να μπουκώσουνε στο χρήμα από τη δική μας εργασία! Ο τζίρος των σούπερ μάρκετ την περίοδο της πανδημίας μετρά πολλά περισσότερα μηδενικά από ότι άλλες χρονιές. Τα κέρδη των μεγαλομετόχων ξεπεράσαν κάθε προηγούμενο, χωρίς οι ίδιοι να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι. Και φυσικά αυτό που μας «επιστρέφουν» είναι δωροεπιταγές (που θα γυρίσουν σε αυτούς) είτε ένα μικρό μέρος από τα κέρδη (ψίχουλα δηλαδή), αφού φυσικά κρατήσουν τα απαραίτητα ποσά για να ανοίξουν καινούργια καταστήματα, να κάνουν νέες επενδύσεις…

            Την ίδια στιγμή, διευθύνοντες σύμβουλοι και μεγαλοστελέχη «κλαίγονται» γιατί ξοδέψαν μερικά ευρώ για μάσκες και αντισηπτικά, ενώ στην πράξη τα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Στην πραγματικότητα δεν πάρθηκε κανένα μέτρο, 10 μήνες μετά, ώστε στην πράξη να προστατεύονται εργαζόμενοι και καταναλωτές.

Δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας ξεγελάνε με καθρεφτάκια. Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι δεν ήταν ποτέ μια οικογένεια και ποτέ δεν θα γίνουν. Εμείς παράγουμε και διανέμουμε όλο τον πλούτο, αυτοί είναι τα παράσιτα που ζουν από τα κέρδη που βγάζουν από την εργασία μας. Δεν πάμε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούμαστε.

Στα «δωράκια» της εργοδοσίας απαντάμε βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας. Διεκδικούμε:

  • Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
  • 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.
  • Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Συνεχή επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ.

4 σχόλια

  • ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΥ ΒΟΥΛΗ.ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΧΑΙΔΕΜΑ ΣΤΟ ΧΑΙΔΕΜΑ.ΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΤΟΜΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΚΕΦΤΕΙΤΟ ΤΟ

  • ΜΗΝ ΦΩΝΆΖΕΤΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΎ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΔΑΜ ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΟΝ ΝΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!!!

  • Πέρα από την τελευταία σας πρόταση που είναι πολύ σωστή και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, όλα τα υπόλοιπα αν εφαρμοστούν θα φτωχοποιήσουν τον λαό γιατί πολύ απλά θα πάψουν να υπάρχουν εργοδότες. Μήπως αυτό θέλετε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.