Εκπαιδευτικοί και εμβολιασμός (του Δ. Γκατζάλα, Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας)

30 Δεκεμβρίου 2020
12:25

Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID 19 των υγειονομικών και αμέσως μετά των ευπαθών ομάδων , δηλαδή των ατόμων άνω των 70 ετών, καθώς και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Προφανώς όλοι χρωστάμε πολλά, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Όμως η πανδημία έχει επιφέρει και καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο. Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσφορά των εκπαιδευτικών της χώρας μας, όπως είπαν ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας, είναι αδιαμφισβήτητη. Και στις δύο περιόδους έξαρσης της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί με μεγάλο ζήλο και τεράστια προσπάθεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά υψηλή προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Για να διασφαλιστεί το μέλλον της νέας γενιάς πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί. Είναι γνωστό ότι ενώ η νοσηρότητα των παιδιών με COVID 19 είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση μ’ αυτή των ενηλίκων, η μεταδοτικότητα των παιδιών στους ενήλικες είναι υψηλή. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (Μ.Ο. ηλικίας πάνω από 50 έτη), γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με την ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει σε θέματα υγείας θα δουν με κατανόηση την επιτακτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, καθιστώντας τον μια από τις βασικές προτεραιότητες. Θερμή παράκληση, λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα υπόψη το θέμα αυτό , ώστε και οι εκπαιδευτικοί απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας

21 σχόλια

  • Κύριε Γκατζαλα κινείστε συντεχνιακα. Λογικο , αν κρινουμε από το κομμα στο οποίο ανηκετε και στο οποιο θελετε να αποδειξετε ποσο καλό παιδι ειστε.

    Λυπαμαι πολυ ειλικρινά αλλα πλεον δεν μας εκφραζετε .

    Αφηστε μας να επιλεξουμε μονοι μας τι χρειαζομαστε ή οχι τοσες εναλλακτικες υπαρχουν .

    Το ιδιο ισχυει και για εσας , ειστε ελευθερος να κανετε οτι θελετε με το σωμα σας .

    Δημοκρατια εχουμε εξαλλου .

    • ούτε εσύ μας εκφράζεις ,αλλά ούτε και το κόμμα σου. Αν δεν θες να μην το κάνεις μην το κάνεις. πάντως απέδειξες πόσο καλό παιδί είσαι στο κόμμα σου.

  • Δεν εκφράζετε την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών διερευνηστε το θέμα με τα εμβόλια αν θέλετε να εμβολιαστειτε . Σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός….

  • Παρακαλώ, το kosan.gr να δημοσιεύει τα μηνύματα που λαμβάνει. Η δημοφιλία του οφείλεται στους αναγνώστες, εκτός εάν επιθυμεί να αποψιλώσει τους αναγνώστες και να μείνει μόνο με τους “αρεστούς”!!!

    • Θα δημοσιεύουμε όσα μηνύματα κρίνουμε, βάσει των κανόνων που έχουμε θέσει, ότι πρέπει να δημοσιευθούν. Αν διαφωνείτε με την κρίση μας, “βγείτε” από την ανωνυμία κι υπογράψτε επώνυμα – με στοιχεία επικοινωνίας – ό,τι θέλετε.

      • Η έπαρση και η αλαζονεία οδηγούν,ανεξαιρέτως, στην αφάνεια! Επίσης, η κρίση σας δεν έχει την δυνατότητα να διαμορφώνει αντικειμενικές αλήθειες! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

        • Τελειώνετε με “καληνύχτα” κι αναφέρεστε σε έπαρση κι αλαζονεία; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Επίσης, περιμένουμε να επανέλθετε επώνυμα με τα σχόλιά σας για να αποδομήσετε την κρίση μας και να αναδείξετε τη δική σας που διαμορφώνει αντικειμενικές αλήθειες. Είναι βέβαιο ότι δεν θα το τολμήσετε και θα μείνετε σε αντίστοιχες διαπιστώσεις, που, πιστέψτε μας, δεν μας επηρεάζουν ούτε κατά το ελάχιστο.

          • Ότι δε σας αρέσει το διαγράφετε με δημοκρατικές διαδικασίες.
            Διαμορφώνετε κοινή γνώμη πλέον στην περιοχή.
            Κατανοητό?

          • Ωραία στείλτε το επώνυμα (με στοιχεία επικοινωνίας κτλ), ώστε να μην το διαγράψουμε, αφού πιστεύετε ότι κακώς το διαγράφουμε. Περιμένουμε!

  • Σωστά τα λέτε κύριε Γκατζαλα οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προστατευθούν με όποιον τρόπο κρίνουν οι επιστήμονες της υγείας και όχι του πληκτρολογίου!!! Να δοθεί και στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα εμβολιασμού για να επανέλθει η εκπαίδευση στην κανονικότητα.

  • Σίγουρα θα είναι θετικό να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν πριν ανοίξουν τα σχολεία. Καλά τα λέει το άρθρο…για να μπορέσουμε επιτέλους να επανέλθουμε στην παλιά μας κανονικότητα.

  • Θεωρώ σωστή την άποψη του κ. Γκατζάλα. Στην παρούσα φάση και δεδομένου ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γερασμένο, ο εμβολισμός είναι ίσως το μόνο εφόδιο. Βέβαια, θα πρέπει να επιλέγει ο καθένας αν θα το κάνει ή όχι. Όσον αφορά τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, νομίζω ότι επιβάλλεται.

  • Έχασα γνωστούς μου και θεωρώ σωστό το άρθρο πρέπει να εμβολιαστούν οι περισσότεροι και κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο

  • Δράττομαι της ευκαιρίας να σχολιάσω τηλεγραφικως:
    1.Αξιόλογο και αξιέπαινο το άρθρο του κ.ΓΚΑΤΖΑΛΑ
    2.Απόψεις αρνητών του εμβολιασμού,που γίνονται από αδαείς,μόνον σαν γελοίες πρέπει να εκληφθουν.
    3.Για όσους αναζητούν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά τους,θα τους βοηθούσε να παρακολουθήσουν το βίντεο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονικης σχετικώς με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στο you Tube.

  • το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γερασμένο, ο εμβολιασμός είναι ίσως το μόνο εφόδιο.θα είναι θετικό να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν πριν ανοίξουν τα σχολεία.

  • Τεκμηριωμένη και θετική η άποψη του κ. Γκατζάλα που αγγίζει ένα θέμα που μάλλον απασχολεί και πολλούς εκπαιδευτικούς. Ασφαλώς και δεν μπορείς να επιβάλλεις τον εμβολιασμό αλλά μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε όσους εκπαιδευτικούς θα επιθυμούσαν να εμβολιαστούν ώστε να είναι και να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

  • Σωστός ο κύριος Γκατζαλας, υπάρχουν σχολεία τα οποία εκτός από εκπαιδευτικούς έχουν και μαθητές μεγάλης ηλικίας οι οποίοι έρχονται σ’αύτα μετά την εργασία τους… Ποιος γνωριζει ότι είχαν κλείσει λόγο κρουσμάτων πριν το γενικό κλείσιμο;

  • Να μάθεις να εκφράζεις την φωνή αυτών που εκπροσωπείς Γκατζαλα αυτός είναι ο ρόλος σου. Ο σωστός αιρετός εκφράζει την άποψη του κόσμου όχι την δική του ούτε περνάει γραμμές με τις δηλώσεις του.

  • Θα συμφωνήσω με την άποψη του κ.Γκατζάλα, κατά την γνώμη μου μετά τους υγειονομικούς και τα σώματα ασφαλείας θα πρέπει να πάρουν σειρά οι εκπαιδευτικοί, εννοείται χωρίς να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όποιος όμως το επιθυμεί πρέπει να έχει προτεραιότητα.

  • θα συμφωνήσω με την άποψη του κ. Γκατζάλα, κατά την γνώμη μου μετά τους υγειονομικούς και τα σώματα ασφαλείας πρέπει να πάρουν σειρά οι εκπαιδευτικοί, εννοείται χωρίς να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όποιος όμως το επιθυμεί θα πρέπει να έχει προτεραιότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.