Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη με βουλευτές και τοπικούς φορείς για την στήριξη των επιχειρήσεων

2 Ιανουαρίου 2021
19:26

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, των Αντιπεριφερειαρχών Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Λυσσαρίδη, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Βαβλιάρα, Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας κ. Τοπαλίδη, των Βουλευτών του Νομού Κοζάνης κ. Βρυζίδου, κ. Αμανατίδη, κ. Κωνσταντινίδη, κ. Παπαδόπουλο, κ. Βέττα, των Δημάρχων Κοζάνης κ. Μαλούτα, Εορδαίας κ. Πλακεντά, Βοΐου κ. Ζευκλή, εκπροσώπων εμπορικών συλλόγων και φορέων ( Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης κ. Δραγατσίκα, Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας κ. Δεληκώστα, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Κοζάνης κ. Μπασίνα, Σύλλογος Γυμναστηρίων κ. Τσιανάκα) και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Χασιώτη.

Έγινε μια αποτύπωση της δυσμενούς κατάστασης, λόγω της πανδημίας, στην οποία βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης αλλά και ευρύτερα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση με κοινό γνώμονα την εξεύρεση λύσεων για το καλό του τόπου αποφασίσθηκε να διεκδικηθεί δυναμικά επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις και να τονωθεί η τοπική οικονομία.

Η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης αντιμετωπίζει μια δυσανάλογα δύσκολη κατάσταση, λόγω των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων, αλλά και λόγω της ύφεσης εξαιτίας της σταδιακής απολιγνιτοποίησης που υφίσταται εδώ και μια δεκαετία. Η στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής είναι επιτακτική ανάγκη.

Στόχος των δίκαιων διεκδικήσεων είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί οικονομικά και να δοθούν άμεσες ενισχύσεις ρευστότητας.

Η Περιφέρεια αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των επιχειρήσεων και ως επικεφαλής θα διεκδικήσει και απαιτήσει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης από την κεντρική εξουσία, για το καλύτερο δυνατό του τόπου μας.

30 σχόλια

  • Έχετε σκεφτεί να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας το ΕΝΦΙΑ και έκπτωση 50% σε Δέκα .. άντε ξυπνάτε μας αγανάκτησαν θέλω να σας υπενθυμίσω τα δύο χρόνια πέρασε και από ότι βλέπω έρχονται δύο χρόνια που θα είναι πολύ δύσκολα για μας αλλά πιο δύσκολα γεια σας όσοι από σας βέβαια θα έχετε το θράσος θα ξανακατέβετε υποψήφιοι.

    • Ο Γιώργος???? Μόνο αυτός?? Οι 4 Βουλευτές όχι???? Μάλλον εργαζόμενος σε γραφείο Βουλευτή ή περιφερειακός σύμβουλος?? είσαι αγαπητέ ανώνυμε που ζητάς παραίτηση …

  • Πολύ εμπάθεια στα σχόλια για τον Κασαπιδη όποια και αν είναι η είδηση….λιγο υπομονή και το έργο του θα φανεί αλλά έλεος με τόσο επιθεση

  • Δε σας φταίει ο περιφερειαρχης ,οι βουλευτες πρεπει να ασχοληθουν με την περιοχή μας!Αυτος αυτο που ήταν να κανει το κανε,πήγε στον Αδωνη κ ζήτησε βοηθεια για τους Κοζανίτες που υποφέρουν τρεις μήνες τωρα. Συγχαρητηρια κ στον κ Λυσσαριδη για τα προγραμματα που τρεχει.

  • Αυτός ο άνθρωπος είναι νομάρχης Καζάνης ή Περιφερειάρχης; Ας ενημερώσει κάποιος τον χειρότερο μέχρι σήμερα Περιφερειάρχη ότι και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες έχει μέτρα για τον κορωνοιο που στο μόνο που διαφέρουν από αυτά της Κοζάνης είναι η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Επίσης υπάρχουν και εκεί επιχειρήσεις και λαϊκές αγορές.
    Κρίμα και τον ψηφίσαμε.

  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  • Μετα απο 3 μηνες ξυπνησε ο Γιωργης που παιζει με τους κηπακους και τις κοτουλες και τις γεφυρες , καμια σωτηρια και σε πανελλαδικο και σε τοπικο επιπεδο. Ξαναψηφιστε τον προβατακια μου!

    • Αμφιβάλεις ότι θα τον ψηφίσουν;

      Όλοι αυτοί ξεκινάνε από 30% λόγω των πιστών φανατικών κομματοdog.

      Την επόμενη των εκλογών να εξαφανιστούν και να εμφανιστούν στις επόμενες ΜΑΛΟΥΤΑΣ, κασαπιδης θα πάρουν άνω του 30%

      μην κοιτάς που βρίζουν εδώ

      Ότι πει το κόμμα ρίχνει ο κόσμος.

      Ο χειρότερος να είναι αν είναι του κόμματος αυτόν θα ψηφίσουν

  • Αυτή η ανακοίνωση βγήκε απλώς για να μάθουμε ΠΟΙΟΊ ήσασταν. Μισό κείμενο οι συμμετέχοντες…. καί μισό για να μας πείτε “ΜΕ ΛΌΓΙΑ” ότι μας στηρίζετε.

  • Πήγε στην Αθήνα πήρε οδηγίες και ήρθε να σας πει τι πρέπει να κάνετε, για πολλά γέλια να σας πω τι θα πάρετε. from the 3 το loger

  • Το “yes men” εχεικαι τα ορια του…. Κυριε περιφερειαρχη. Κυριοι βουλευτες, ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ “Ή Η ΕΞΟΥΣΙΑ Ή Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣΚ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΔΜ” που ενοιωσε οσο κανεις αλλος νομος και περιφέρεια κατα συνεπεια, τις επιπτωσεις του κορονοιου…ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ…. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!!!

  • Κυριε περιφερειαρχη, κυριοι βουλευτες του νομου Κοζάνης, θελουμε πραξεις, εργα και οχι λογια.ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ…. ΣΒΗΝΟΥΜΕ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ…ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. _

  • Αφού ψηφίσατε συστημικά κόμματα ρε παιδιά, τι διαμαρτυρεστε τώρα.
    Σκοτιστηκαν αν δεν έχουμε να φάμε.
    Τώρα τα κεφάλια μέσα,και του χρόνου ξανά νδουλα ψυριζα θασοκ και κοκοέ.

  • ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ!!!ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΎΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΓΟΙ!ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!

  • Έλεος πια με τις συσκέψεις. κάνε κάτι Κασαπίδη, όχι όμως να δώσεις δημόσιο χρήμα και να επωμίζεσαι τα μπράβο…άμα είσαι εντάξει και σωστός χριστιανός βγες και πες ότι έδωσες χρήμα που ανήκει στο λαό

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.