Επιστολή της Π. Βρυζίδου προς το Υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης για καυσόξυλα και πέλετ και το πρόβλημα που προέκυψε στην ΠΕ Κοζάνης

4 Ιανουαρίου 2021
21:50

Προς

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Κοιν.: Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

          κ. Αθανάσιο Πετραλιά

Κοζάνη 04/01/2021

Θέμα: Επίδομα θέρμανσης καυσόξυλων και pellet στην ΠΕ Κοζάνης

Κύριε Υπουργέ,

Στη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης καυσοξύλων και pellet, ένα από τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι οι αιτούντες να συμπληρώσουν, για να επιβεβαιωθεί ο τόπος κατοικίας τους, είναι και ο λογαριασμός τους στη ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει όμως ενημερωθεί με τους επικαιροποιημένους  Ταχυδρομικούς Κώδικες (Τ.Κ.).

Έτσι ενώ είναι κάτοικοι επιλέξιμων Τοπικών Κοινοτήτων κάτω των 2.500 κατοίκων, σύμφωνα με την Υ.Α. 1275/2020, απορρίπτονται από το σύστημα εξαιτίας του λανθασμένου Τ.Κ. που τους παρουσιάζει ότι κατοικούν σε μεγάλες πόλεις (π.χ. Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

  Σας αναφέρω το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στις Τοπικές Κοινότητες:

1)  Άγιος Δημήτριος, Άγιος Χαράλαμπος, Ακρινή, Αυγή, Βοσκοχώρι, Δρέπανο, Καπνοχώρι, Κοιλάδα, Πολύμυλος, Ρυάκιο και Τετράλοφος, του π. Δήμου Ελλησπόντου που ανήκουν τώρα στο Δήμο Κοζάνης.

2)      Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο, Μηλοχώρι και Φούφα του π. Δήμου Μουρικίου που ανήκουν τώρα στο Δήμο Εορδαίας.

3)     Κομνηνά, Μεσόβουνο και Πύργοι του π. Δήμου Βερμίου που ανήκουν τώρα στο Δήμο Εορδαίας.

4)     Λευκόβρυση και Πρωτοχώρι του Δήμου Κοζάνης.

5)     Το ίδιο πρόβλημα προφανώς αντιμετωπίζουν και άλλες Τοπικές Κοινότητες της ΠΕ Κοζάνης.

Επειδή τα προβλήματα των πολιτών είναι μεγάλα, λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, που στην περιοχή μας επιτείνονται λόγω του παρατεταμένου lockdown και της μεγάλης ανεργίας που διογκώνεται και από την απολιγνιτοποίηση

Παρακαλώ να επιληφθείτε άμεσα του θέματος, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, γιατί ο χειμώνας στην ΠΕ Κοζάνης είναι βαρύς και διαρκεί, με τα έξοδα να είναι μεγαλύτερα από άλλες περιοχές και οι προμήθειες να ξεκινούν νωρίς, έτσι καλό θα ήταν να γίνονται αποδεκτά τιμολόγια αγοράς από αρχές καλοκαιριού.

 Σας ευχαριστώ.

11 σχόλια

    • Κυρία Βρυζίδου , επιστολές στέλνουν οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης, η οι φορείς και πολίτες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση. Αν εσείς Κυβερνητική Βουλευτής δεν μπορείτε μα επικοινωνήσετε, ούτε καν με τον εύκολο τρόπο της τηλεδιάσκεψης ( και ο μόνος τρόπος είναι η επιστολή) είναι μεγάλο πρόβλημα για την εκπροσώπηση της περιοχής μας. (Ο τρόπος επικοινωνίας με επιστολές δηλώνει την απόσταση και ίσως εξηγεί τις επιλογές του Πρωθυπουργού).

  • αυτη βρε παντα φαινετε και οφειλουμε να ομολογησουμε οτι ειναι εδω παρουσα στα προβληματα του τοπου μας,αλλοι εχουν γινει κατοικοι αθηνων

  • Στείλτε μία επιστολή και οι τέσσερις μαζί ευχαριστούμε Μητσοτάκη που καταφέρατε απο μπλε πού ήταν Δυτική Μακεδονία να την κάνετε μαύρη.. 2 χρονάκια μείνανε θα πέσετε απο της καρέκλες σας.

  • Η κυρία δεν έχει να πει κάτι για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία στην περιοχή ; Ή μας θεωρεί αναλώσιμους ; Δεν πρέπει να τοποθετηθεί ; Για να ξέρουν οι ψηφοφόροι …

    • Σιγά τα αίματα. Εντελώς ξευτίλα κατάσταση και για τους Τέσσερεις.
      Σε υφυπουργείο σχετικό με την ενέργεια και την περιοχή, ο περιπλανώμενος Ποταμίσιος, και Άσχετος με το θέμα!!!! Και οι τέσσερεις δικοί μας, που τουλάχιστον ξέρουν τι είναι καμινάδα και μπουλντόζα στα αζήτητα, να ασχολούνται με τα καυσόξυλα την λεβάντα άντε και κανένα ψιχουλάκι που πετούν από το κέντρο.
      Άντε και σε ανώτερα

      • Γενικά δεν αξιοποιήθηκαν στελέχη της επαρχίας, πλην κάποιων “Αθηναίων”, που και να μην κατάγονται από Αθήνα εκεί γύρω γυρίζαν μια ζωή. Οπότε εντάξει όλοι πικραθήκαμε αλλά δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Όποιος άλλος αν ήταν το ίδιο θα γινότανε. Γενικότερα από τν βόρεια Ελλάδα δεν αξιοποιήθηκε κάποιος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.