Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στον Focus FM: “Υπάρχουν οικογένειες που δεν είχαν να φάνε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά – Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος της Κοζάνης από το συνεχιζόμενο αυστηρό Lockdown” (Hχητικό)

6 Ιανουαρίου 2021
17:49

Για το παρατεταμένο λουκέτο στην περιοχή της Κοζάνης και τα καταστροφικά του αποτελέσματα μίλησε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.

“Υπάρχουν οικογένειες που δεν είχαν να φάνε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ” είπε χαρακτηριστικά ο κ Αθανάσιος Δραγατσίκας τονίζοντας ότι μεγάλο μέρος των καταστημάτων θα αναγκαστεί να βάλει οριστικά λουκέτο. Όσο για τον χώρο της εστίασης εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη όπως είπε ο πρόεδρος. Στον συγκεκριμένο κλάδο το 40% των επιχειρήσεων δεν θα ανοίξει ανέφερε τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις ώστε να επιβιώσουν.

Ο κόσμος της περιοχής είναι στα όρια του δήλωσε. Την Δευτέρα πραγματοποιήσαμε αυτοκινούμενη πορεία προς στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας . Περισσότερα από 700 οχήματα έμπορων και επαγγελματίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

“Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν βγήκε προς τα έξω” σημείωσε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

 

focusfm.gr

40 σχόλια

  • ΣΑΚΗ ,

    ΚΑΘΕ 2η ημέρα να κάνετε πορεία με τα αυτοκίνητα όλων

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ .

    μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν.

    Μην εμπιστεύεστε την ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ πολιτική της κυβέρνησης.

    Να τερματισθεί το παράλογο γενικό lockdown.
    πουθενά δεν απέδωσαν.

    μην “χάβετε” [ τρώτε], τις ψεύτικες υποσχέσεις για αποζημιώσεις
    ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ .

    • Αγαπητέ φίλε, πρόβλημα υπάρχει, μην κρυβόμαστε πίσω από το δικό μας πρόβλημα.
      Αλλά για να λυθεί χρειάζονται δραστικές ενέργειες με χιλιάδες τεστ σε ελάχιστες ημέρες.
      Μέ την δική τους αδράνεια δεν θ’ ανοίξουμε ποτέ.

    • Σωστό σχόλιο,αν δεν υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

      Το άσχημο είναι ότι από τον εμπορικό σύλλογο,ιδίως στις διαμαρτυρίες τους δεν αναφέρονται οι άνεργοι(ιδίως σε αυτούς που έληξε το επίδομα ανεργίας) ή μήπως αυτοί δεν λογίζονται άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να φωνάξει ο εμπορικός σύλλογος?

  • Γι αυτό ευχαριστουσες τους τοπικους πολιτικούς στην διαμαρτυρία;ασε ρε φιλε οσοι εχουν καρεκλα αυτη τη στιγμη στη κοζανη θελουν ξηλωμα και να μην ξαναψηφιστουν ποτε απο κανέναν

  • Τα εκατομμύρια που μοιράζονται στα ΜΜΕ δεν είναι τυχαία. Η εικόνα της διαμαρτυρίας δεν έπρεπε να βγει προς τα έξω και δε βγήκε. Αυτό ήταν από την αρχή γνωστό, απορώ γιατί αναρωτιέσαι. Σύμφωνα με τους κυβερνώντες του τόπου, καλύτερα να πεθάνεις από την πείνα παρά από κορωνοϊό, τουλάχιστον η πείνα δεν μεταδίδεται. Εξάλλου όταν η φούσκα της κρίσης που δημιουργήθηκε το 2020 σκάσει με τεράστιο κρότο σε λίγα χρόνια από τώρα, όλοι αυτοί που το παίζουν ράμπο στα κανάλια θα είναι στα εξοχικά τους ή θα δίνουν ομιλίες στην TedX με τις τσέπες γεμάτες.

    • Ακριβώς! Δεν συμφερε να το πουν γιατί θα αλλοιωθεί το ηθικό πλεονέκτημα της δεξιάς του Κούλη. Σου λέει δεν γίνεται την μια μέρα να αφήνουμε το κλίμα ότι όλα τα έκαναν τέλεια και σωστά , και την άλλη να δείχνουμε κόσμο να διαμαρτύρεται , αλλιώς πως θα πάρουμε την Λίστα Κικίλια κάπου παρακάτω , μετά τις δύο λίστες Πέτσα που τρώμε τώρα;

      Όταν μετά από 5-10 χρόνια θα βγαίνουν στο φως οι αλήθειες για το τι συμβαίνει τώρα όλοι αυτοί και το κονομι τους θα έχουν κάνει όπως το έχουν ήδη μπόλικο , και θα λένε το κλασσικό εμείς παραλάβαμε καμμένη γη δεν φταίμε φταίει η τότε κυβέρνηση όποια θα είναι. Και οι ίδιοι να είναι ακόμα πάλι θα βρουν τρόπους να μην τους ακουμπήσει κανείς. Εμείς τρώμε το ζόρι μια ζωή και το χειρότερο είναι ότι τρέχουμε και τους ξαναψηφίζουμε τους δυναμώνουμε να κάνουν κι άλλα.

    • Όλη η Ελλάδα το είδε. Το έδειξαν τα κανάλια πενελλαδικης εμβέλειας. Εσύ μονο δεν το είδες; μόνο στη δική σου τη τηλεόραση δεν έδειξε τίποτε; ή έτσι έμαθες να λες;

      • Ειδήσεις δε βλέπω εδώ από τον Μάρτιο. Ενημερωτικά, ΜΜΕ δεν είναι μόνο τα κανάλια, είναι και οι μεγάλες κεντρικές ιστοσελίδες, τα κεντρικά ραδιόφωνα κτλ. Εκεί δεν έπαιξε ούτε σαν εικόνα. Αλλά και να το έδειξαν κάποια κανάλια, είδες εσύ να αλλάζει κάτι; Π.χ. τρόμαξαν τόσο πολύ που χθες περιμέναμε 11 το βράδυ για να μάθουμε από κεντρική ιστοσελίδα ότι παραμένει το lockdown. Αν αυτά τα θεωρείς σοβαρά πράγματα σοβαρού κράτους, τότε συνέχισε να επιτίθεσαι στα σχόλια του kozan σε όποιον σου χαλάει τη μόστρα.

      • Ούτε στα τοπικά δε γράφτηκε κ δεν δόθηκε το εύρος που έπρεπε πλην ενός αξιόλογου άρθρου. Τι μας λες τώρα; ότι δόθηκε η έκταση που είχε το γεγονός; μόνο κυβερνητικός τα λέει αυτά

  • ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΕΛΛΗΝΙΟ;
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
    ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΕΣ!

    Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ!
    ΟΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ… ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΤΙΜΙΑ!!!

  • Ξέρεις υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε γενικά. Παραδεξου το να τελειώνουμε φίλε. Δεν ξέρετε από δικαιώματα πορείες κλπ. Και αυτό είναι το μειονέκτημα σας. Αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ. Πάρτε δραστικά μέτρα. Κανονικά.

  • Όσες μέρες, μήνες, χρόνια να καθίσουμε μέσα σε lockdown δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αυτά τα μέτρα δεν αποδίδουν. Τεστ παντού και γνωστοποίηση των κρουσμάτων. Στα χωριά απλα δεν υπάρχει lockdown και δεν μπορεί να ελεγχθεί. Την πληρώνει ο εμπορικός κόσμος, η εστίαση και ο αθλητισμός των πολεων οι οποίοι πραγματικά τηρούν τα μέτρα ευλαβικά. Πόσο άδικο;

    • Ποια χωρια ρε μεγαλε?? Η Κοζάνη χωριο δεν είναι μπροστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη? Τι μας λες? Αν έμενες δηλαδη Θεσσαλονίκη Αθήνα θα έλεγες στις επαρχίες δεν έχουν lockdown και την πληρωνει ολη η Ελλάδα μηπως?
      Οτι προσπαθείς να κανεις εκεί στη πόλη εσυ, απλά το κάνουμε εμείς στο χωριο!

    • Στα χωριά η αστυνομία περνά 2 φορές τη μέρα κ ούτως ή άλλως είναι άδεια φίλε. Σιγά τον πληθυσμό. Μόνο εκεί δε γίνεται η ζημιά. Δε βλέπεις τι γίνεται στα σούπερ; άμεσα απαιτείται διεύρυνση ωραρίου κ αύξηση αριθμού λαϊκών ώστε να μειωθεί η πυκνότητα. Τα μέτρα είναι λάθος 3 μήνες τώρα. Το καζάνι βράζει κ κάνεις δε μιλά για τις οικογένειες που δεν είχαν να φάνε τα Χριστούγεννα. Αυτό ήταν το ζουμί όλης της δήλωσης κ κάνεις δεν νοιάζεται. Εαυτούληδες εσ αεί

  • Στον Ασπρόπυργο με 2 εβδομάδες lockdown σαν αυτό που εδώ είναι 2 μήνες είναι μέρα παρά μέρα έξω διαμαρτυρόμενοι.
    Εδώ όλα καλά

  • Εγώ θα σας υποστηρίξω μόνο άμα πείτε ότι δε θα τους ξαναψηφισετε. Αλλιώς, μην περιμένετε εμείς να σας στηρίζουμε και σε 2 μήνες εσείς να τα χετε κάνει πλακάκια πάλι σαν να μη συμβαινει τπτ.

    • Καλά αυτό εννοείται

      Όταν με το καλό λήξει αυτή η ιστορία όλα μέλι γάλα θα είναι.

      Και δεν αφορά μόνο τους εμπόρους αλλά και τους απλούς πολίτες που τους ψηφίζουν διαχρονικά.

      Περιμένεις από τον πασοκο που έριχνε δαγκωτό 30 χρόνια να μην ψηφίσει μαλουτα;

      Και αντίστοιχα ο νεοδημοκράτης κασαπιδη;

      Ελάχιστοι θα το κάνουν και άτομα που ψηφίζουν με άλλα κριτήρια από τα κριτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας που έχει εισάγει το 95% των ψηφοφόρων

  • ΠΟΙΟΣ πειναει;Ο δημος τουλαχιστον φαγητο και ειδη πρωτης αναγκης προσφερει.Στην τελικη, επειδη κουρασατε, αν δε σας συμφερει κλειστετα.

    • Ντροπή σου ανεγκέφαλε που το έγραψες. Ο κόσμος θα ήταν 100 χρόνια μπροστά αν δεν υπήρχαν βαρίδια σαν εσένα και τις απόψεις σου.

    • Τι λες; επικοινωνείς; να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;κι ο δήμος δίνει λίγες συγκεκριμένες μερίδες μόνο. Αυτή ήταν η λύση σου; ντροπή σου χορτατε αίσχος

  • Απαιτήστε να γίνουν μαζικά τέστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της π.ε Κοζάνης σε 2-3 ημέρες και επαναληψή τους μετά από 10ημερο πάλι μέσα σε 3ημερες. Μόνον έτσι θα κάνουμε κάτι..

  • Μην είστε τόσο ευγενικοί, παίζετε η ζωή σας ή ζωή μας καλέστε και τον απλό κόσμο της περιοχής για διαμαρτυρίες έτσι μόνο καταλαβαίνουν.Είμαστε μαζί σας.

  • ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ.ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΑΜΕ.ΕΠΙ ΚΟΥΛΗ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΕΛΑΜΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.

  • εννια μηνες εννια μηνες ολο αυτο και δεν μπορουμε αλλο.. στο β παγκοσμιο πολεμο υποφεραμε πέντε χρόνια… και τοτε η πεινα ηταν πραγματική.. έλεος …ποτε θα γινουμε κρατος ..ο ένας λεει αυτό κι άλλοι κανουν το αντιθετο… μας φταιει τωρα κι ο περιφερειαρχης… οι κινέζοι στρατιωτακια αληθινά τον νικήσανε τον κορωνοιο.

  • μόλις ανοίξουν όλοι θα τα ξεχάσουν όλα

    Οι ΠΑΣΟΚ θα ρίξουν ΜΑΛΟΥΤΑ και λοιπούς

    Οι ΝΔ θα ρίξουν ΚΑΣΑΠΙΔΗ και λοιπούς

    και πάει λέγοντας

    Αυτή είναι η πραγματικότητα

    Τώρα όλοι βρίζουν αλλά πάλι τα ίδια θα έχουμε

    Έχει παιχτεί το έργο πολλές φορές

    Ακόμη και τέτοια συμφορά μυαλό δεν βάλαμε

    • Δεν πρόκειται ποτέ ν ανοίξουν κ να είμαστε ίδιοι. Η πόλη καταστραφηκε
      Ποτέ δεν θα γυρίσει στην εικόνα που ξέραμε

  • Κλαίω.
    Δώσε εσύ όλους που δεν έχουν .Μου βγαίνεις συνέχεια κλαψα ο σύλλογος τι κάνει μαζέψτε τρόφιμα να δώσετε κρίμα που σας ψηφίσαμε έρχονται εκλογές κ. Πρόεδρε

  • Αυτά τα 30% και 40% ότι θα κλείσουν από πού προκύπτει ? Βγάζουν νούμερα από το μυαλό τους ? Έχω πάρα πολλούς γνωστούς με καταστήματα και πολλούς υπαλλήλους σε αυτά και δεν αναφέρθηκε ευτυχώς ούτε ένας ότι κλείνει .. Ένταξει να σας υποστηρίξουμε αλλά φτάνει αυτό το δράμα Μάρθα Βουρτση Ελένη Χατζηαργύρη Νίκος Ξανθόπουλος

    • Αν κάνεις μία βόλτα στην πόλη θα δεις ήδη ορισμένα καταστήματα τα οποία ξενοικιάσανε οριστικά. Επίσης, το κλείσιμο σε πολλά καταστήματα δε θα έρθει αυτομάτως με την άρση του lockdown αλλά μεσοπρόθεσμα, όταν πολλοί δε θα βγάζουν καν τα έξοδά τους. Μπορεί να μην είναι 40% αλλά ακόμη και 15% να είναι, μιλάμε για πανωλεθρία μίας ήδη πολύ φτωχοποιημένης περιοχής. Και στην τελική όσοι μιλάτε για δράματα και κλάψα, έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα καταστήματα τα ανοίγει ο κόσμος για να έχει να φάει και όχι από χόμπι; Αν εσύ είσαι δημόσιος υπάλληλος και το κράτος σταματήσει να σου δίνει μισθό για 4-5-10 μήνες με τι θα γεμίσεις το ψυγείο; Είπαμε είστε βολεμένοι αλλά τουλάχιστον μην είστε προκλητικοί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.