kozan.gr: Το ευχαριστώ του υπευθύνου του ΕΟΔΥ, στην Δ. Μακεδονία, Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, για τις ευχές για την ονομαστική του εορτή και το παράπονό του, γι’ ακόμη μια φορά, σε όσους προσπαθούν να του αποδώσουν ευθύνες στο χειρισμό της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο

7 Ιανουαρίου 2021
07:35

Το ευχαριστώ του υπευθύνου του ΕΟΔΥ, στην Δ. Μακεδονία, Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, για τις ευχές για την ονομαστική του εορτή και του παράπονό του, γι’ ακόμη μια φορά, σε όσους προσπαθούν να του αποδώσουν ευθύνες στο χειρισμό της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. Όπως γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Χίλια ολοκάρδια ευχαριστώ για την αγάπη όλων σας. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους μας. Καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα που καταβάλλει ο καθένας μας. Περισσότερη όμως δύναμη και αγάπη ας δίνει Ο Κύριός μας σε όσους δοκιμάζονται σκληρότερα που δυστυχώς στην πόλη μας, δεν είναι λίγοι.

Ευχαριστώ Τον Θεό μας που εισάκουσε την προσευχή μου και σ’ αυτόν τον ιστορικό πόλεμο με τον κορωνοϊό, όπου όλοι έχουμε δακρύσει με τις απώλειες πολυαγαπημένων προσώπων, μου δωσε τη δυνατότητα να συνεισφέρω μαζί με διαλεχτούς συνεργάτες από την πρώτη γραμμή. Φρόντισε βεβαίως Εκείνος, πολλά χρόνια νωρίτερα, να με οδηγήσει στην ιατρική επιστήμη, στην ειδικότητα του Παθολόγου, στη συνέχεια του Λοιμωξιολόγου και τα τελευταία χρόνια στην Υγειονομική οικογένεια που λέγεται ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) την οποία αγαπώ σαν δεύτερη οικογένεια.
Εδώ και μήνες, με τους πολύτιμους συνεργάτες στον ΕΟΔΥ, είμαστε εκεί όπου η ανάγκη μας καλεί. Στην αρχή κληθήκαμε να συνεισφέρουμε να αποκτήσει ζωή το εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης σε μια περίοδο όπου κάτι ανάλογο δεν είχε επιχειρηθεί από πολλά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας μας. Νιώθουμε χαρά βλέποντας τους πανάξιους λειτουργούς του να το έχουν απογειώσει προσφέροντας υπηρεσίες σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Με τους πολύτιμους συνεργάτες στον ΕΟΔΥ, συνεχίζουμε όλοι μαζί, σωματικά υγιείς, να δίνουμε το παρόν σε Νοσοκομεία, δομές, υπηρεσίες, εργασιακούς χώρους, χωριά, οικίες (κατ’ οίκον δειγματοληψίες), οπουδήποτε απαιτούν τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να παρεμβαίνουμε με ιατρικές και μόνο οδηγίες για την διαχείριση της επιδημίας και με διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών ελέγχων. Δώσαμε το παρόν όποτε μας ζητήθηκε σε διασκέψεις και τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών, ξενοδοχοϋπαλλήλων προκειμένου να απαντήσουμε σε προβλήματα και απορίες γύρω από ζητήματα τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με την πανδημία. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να κάνουμε περισσότερα.
Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας όταν μας καλούν, συχνά στο προσωπικό μας τηλέφωνο, αναζητώντας απαντήσεις και οδηγίες σε ερωτήματα που προκύπτουν όταν ο ιός χτυπάει και τη δική τους πόρτα. Νιώθουμε όμως ακόμα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας και μας απαντούν όταν τους καλούμε για να λάβουμε πληροφορίες για την πιθανή πηγή μόλυνσής τους και τους συνανθρώπους στους οποίους ενδεχομένως μετέδωσαν ακούσια τη λοίμωξη (διαδικασία ιχνηλάτησης). Αυτές τις πληροφορίες της ιχνηλάτησης προωθούμε καθημερινά στο Κεντρικό Εργαστήριο του ΕΟΔΥ το οποίο αφού τις επεξεργαστεί τις προωθεί με τη σειρά του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τις προωθούμε και στους δήμους της Π.Ε Κοζάνης.
Επιγραμματικά, ως αποκλειστικά υγειονομικός οργανισμός, ο ρόλος μας είναι η ενημέρωση γύρω από τις λοιμώξεις (στην προκειμένη περίπτωση, τη λοίμωξη covid-19), η πρόληψη, η διάγνωση, η θεραπεία της λοίμωξης, η υγειονομική διαχείριση συρροής κρουσμάτων σε μία δομή και η καταγραφή των κρουσμάτων. Για εκείνους που ανεύθυνα, ανήθικα και συκοφαντικά αποδίδουν στον ΕΟΔΥ και μένα προσωπικά την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στον τόπο μας, για εκείνους που θα έπρεπε λόγω θέσης να γνωρίζουν ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που εισηγείται κατά καιρούς μέτρα δεν απαρτίζεται από επιστήμονες του ΕΟΔΥ, μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κάποιος που πασχίζει καθημερινά και λαμβάνει ύβρεις. Συγχωρέστε με που δεν ήμουν και δεν είμαι μέλος και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Συγχωρέστε με που δεν είμαι μέλος της επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγχωρέστε με που δε συμμετείχα ποτέ, δε ρωτήθηκα ποτέ και δεν εισηγήθηκα ποτέ πολιτικά μέτρα. Συγχωρέστε με ιδιαίτερα εκείνοι που πέρασε από το νου σας, ότι όχι μόνο εισηγούμαι μέτρα, αλλά εισηγούμαι και μέτρα επώδυνα για τον τόπο που γεννήθηκα και ζω (τι να σχολιάσει κάποιος…). Συγχωρέστε με που και γω μαθαίνω όπως και σεις τα όποια μέτρα τη στιγμή που ανακοινώνονται από την τηλεόραση. Συγχωρέστε με που είμαι απλά ένας ιατρός.
Καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους μας.
«…Θα πέθαινα από την αδικία του κόσμου αν δεν αντλούσα δύναμη από τη Δικαιοσύνη Του Θεού…»”.

35 σχόλια

      • Ναι. Αφου τα έκανε ροιδο στον ΕΟΔΔΥ να τα κάνει και στην πολιτική. Ασε μας ρε φίλε. Που επειδή ξέρει κάποιος τι αντιβίωση να δώσει σε μια ωτιτιδα θα τον κάνουμε και πολιτικό να μας χαντακώσει

  • Τι λέει ο λοιμωξιολόγος Ρωμιόπουλος ;
    η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που εισηγείται κατά καιρούς μέτρα δεν απαρτίζεται από επιστήμονες του ΕΟΔΥ.
    Τι είπε χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος; “Για τον εορτασμό των Θεοφανίων «δεν τέθηκε στην επιτροπή το θέμα»
    Τι είπε ο Σπύρος Ζακυνθινός, πνευμονολόγος- εντατικολόγος: “Ἡ κυβέρνηση δὲν δρᾶ σύμφωνα μὲ τὶς προτάσεις τῆς ἐπιτροπῆς λοιμωξιολόγων”4 Δεκ 2020
    Τα ίδια υποστηρίζει και η Καθηγήτρια επιδημιολογία της ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λινού, μέλος της επιτροπής, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»
    Και όμως κάποιοι, που αναίτια μισούν το Χριστό, στα θέματα λατρείας βλέπουν σύγκρουση Επιστήμης και Θρησκείας !

  • Κ. Ρωμιοπουλε είμαι σίγουρος ότι έχετε κατά νου ότι :πέτρες πετούν στα δέντρα που έχουν καρπούς. Χρόνια σας πολλά και καλές υπομονες.

    • Το ίδιο λένε όλοι για ολους. Ολοι φαντασιωνονται πως ειναι δέντρα με πολλούς καρπούς. Μονο που δεν εξηγείται έτσι το φαινομένο το 90% των δέντρων στην περιοχή μας να είναι αποξηραμένα

  • Γιατρέ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλή φώτιση νάχουμε όλοι, σε ευχαριστούμε που δαπανάς τον εαυτό σου με αυταπάρνηση για το κοινωνικό σύνολο.

  • Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο.Ακουω πως είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και καλός άνθρωπος.Σαν πολίτης της περιοχής θα ήθελα να τοποθετείται δημόσια συχνότερα ,να μας εξηγεί τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας που τόσο υποφέρει εδώ και καιρό.Χρονια του πολλά για την ονομαστική του γιορτή!

  • Είχα την τιμή να γνωρίσω τους γονείς του. Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Όση αδικία πάρεις από τον κόσμο, άλλη τόση επιτυχία, δύναμη και υγεία να σου δώσει η Παναγία. Καλή χρόνια.

  • Χρόνια Πολλά για τη γιορτή! Κατά τα λοιπά, τσιουτσιούριασα! Από 16/10 η ΠΕ Κοζάνης είναι σε λοκ ντάουν, χειρότερα απ’ όλη την Ελλάδα. Αλλά οι τοπικοί διαχειριστές είναι όλοι “αναρμόδιοι”, για όλα φταίει μόνο ο κακός μας ο καιρός.

  • Τρεις μήνες λοκνταουν και κανείς δεν φταίει σε αυτήν την περιοχή. Μόνο η Αθήνα, ο Κούλης και ο Χαρδαλιάς. Κατα τα αλλα ασχολούμαστε με τον αν ο Ιορδανης ειναι καλός παθολόγος και οχι με το αν ο ΕΟΔΔΥ κανει καλά την δουλειά του. Ελλαδάρα

    • Που ευθύνεται ανώνυμε, μιλά επώνυμα και μην κριτικάρεις,παρτον τηλ και πες του τα.Και αν δε σου λύσει όλο σου το μπέρδεμα έλα και νιαουρισε,όλοι γίνατε γνωστες και ανώνυμοι επικριτές.Κανει τιτάνιο αγώνα αλλά οι ανεπαρκείς και βολεμένοι βουλιάζουν τον τόπο μας.Θερμα συγχαρητήρια γιατρέ για τον αγώνα σου και το ήθος σου.

    • Σε τι ευθύνεται;Αν έχεις απορίες παρτον στο τηλ και πες του τα και μην κρύβεσαι στην ανωνυμία σου.Αλλα όταν περιτριγυριζεται από ανεύθυνους και ανεπαρκείς βυθίζεται ο τόπος μας.Συγχαρητήρια γιατρέ η για τον αγώνα σου και το ήθος σου.

    • Δεν έχει ανάγκη να πείσει κανένα,οι νοήμονες καταλαβαίνουν,οι φθονεροί εξαπολύουν κακίες και ανακρίβειες.Αν δεν κατανοείς τα απλά έχεις θέμα.

      • Το σχόλιο μου είχε και συνέχεια. Αν το περνούσε από τη λογοκρισία του κοζαν και το διάβαζες, ίσως καταλάβαινες με το φτωχό σου μυαλουδακι τι εννοώ, αφού είσαι και “νοήμων” όπως λες.

        • Αυτό είναι επιχείρημα τώρα, ότι τάχα στο έκοψαν, πάρε τηλ στον ΕΟΔΥ και πες το λοιπόν το σχόλιο σου εσύ με την πλούσια μυαλουδαρα…

          • Τελικά πως σε λενε βρε επώνυμε; Γρηγοροπουλο; Ανδρεόπουλο; Ή Ανδρέατο; Που μένεις; Δουλεύεις μηπως στον ΕΟΔΔΥ;

          • Αναστασόπουλο με λενε,δουλεύω εκεί που δουλεύεις και εσύ…με ξέρεις καλά…

  • Κοίτα τον καθρέφτη σου και γελά όσο θέλεις δεντράκι. Κρίμα που δεν μπορούμε να γελάσουμε λίγο και εμείς μαζί σου.

    • Βρε τερας εξυπνάδας το έγραψες και πιο πάνω το ίδιο σχόλιο. Δείξε μου τους υποστηρικτές σου να σου πω τι σόι δέντρο είσαι χαχαχαχχαχα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.