Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον Σωτήρα κ. Χατζηδάκη! (Του Γ. Στρατάκη Περ. Συμβούλου-Συν . ΕΛΠΙΔΑ π. Νομάρχη Φλώρινας)

11 Ιανουαρίου 2021
14:06

Αυτό το προσωνύμιο , «Σωτήρας της ΔΕΗ», απέδωσαν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ του κέντρου στον τ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ε. & Κ.Α. κ. Χατζηδάκη (ειδικών αποστολών ως φαίνεται) ,που αναδομήθηκε για να φέρει σε πέρας μια άλλη δύσκολη…. αποστολή στο Υπουργείο Εργασίας. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να σώσει και μας με την σχεδιαζόμενη Απολιγνιτοποίηση!

Και για ποια σωτηρία της ΔΕΗ μιλάμε;

-Το θαύμα που πέτυχε ,αφού κινδυνολόγησε για χρεωκοπία της και την «διέσωσε» σε χρόνο ρεκόρ ,μέσα σε… δύο μήνες;

-Όταν σήμερα το μερίδιό της στην αγορά ενέργειας έπεσε κάτω του 45%.

-Όταν συρρικνώνεται η Εταιρεία και οι επενδύσεις της ,περιορίζονται σε μελλοντικές για ανάπτυξη φ/β.

-Όταν λίγο πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο φροντίζει να μειωθούν τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου από 6 σε 1% επί των δικαιωμάτων του CO2.

-Όταν κλείνει της Λιγνιτικές Μονάδες τη μία μετά την άλλη μέσα σε τέσσερα χρόνια.

-όταν είναι βέβαιη η αύξηση τιμής του αγαθού της Τηλεθέρμανσης ,επιβάρυνση που θα πλήξει μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας.*

Για τη σωτηρία της Δ .Μακεδονίας ποιος νοιάζεται;

-Όταν στενάζει από τα πρώτα αποτελέσματα της βίαιης Απολιγνιτοποίησης σε συνδυασμό με την Πανδημία, που διέλυσε ότι απέμεινε από την τοπική οικονομία.

-Όταν δεν διαφαίνεται καμία ιδιαίτερη πρόνοια και άμεσα μέτρα εδώ και 1,5 χρόνο, που ανακοινώθηκε η βίαια αλλαγή οικονομικού μοντέλου.

-Όταν….όταν… όταν……. ……

*Η συνενοχή μας φρόντισαν ν’ αναπτυχθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε κανείς να μην αναφέρει την απαράδεχτη αύξηση του τιμολογίου προσωπικού της ΔΕΗ, που μπορεί να μην αφορά στο σύνολο αλλά σημαντικό μερίδιο της κοινωνίας. Το ποσό αυτό της έκπτωσης οδηγούνταν στη ενίσχυση της τοπικής αγοράς και όχι στα ταμεία της ΔΕΗ, η οποία τελικά ούτε την υποχρέωση αποκατάστασης των εδαφών θα καλύψει στη Δ. Μακεδονία.

Και για αυτά φρόντισε «ο Σωτήρας» Υπουργός ευτυχώς … επιτυχώς….

3 σχόλια

  • Ρίξε μια ματιά στην τιμή της Μετοχής της ΔΕΗ όταν την ανέλαβε και την σημερινή τιμή. Ισως λύσεις τις απορίες σου. Το ότι στρέφεται στις ΑΠΕ δεν ξέρω γιατί είναι κακό αφού αυτή είναι η τάση παγκοσμίως. Τα υπόλοιπα μένει να τα δούμε γιατί αν θυμάμαι καλά τις ίδιες κινδυνολογίες έλεγε το κόμμα σου και για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Φαντάζεσαι σήμερα να είχαμε το μονοπώλιο του ΟΤΕ όταν όλα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα ενώ τότε για να βάλεις σταθερό έπρεπε να έχεις πρόσβαση στον Παπανδρέου η τον Τόμπρα.

    • Γενικά για όλους αυτούς που μας τα πρήξαμε, πως η ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα του ΟΤΕ, και η «απελευθέρωση» και ο «ανταγωνισμός» θα είχε σαν αποτέλεσμα φθηνές υπηρεσίες, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα (Την παλιά τεχνολογία που έπρεπε να πας κολόνα και καλώδιο και στο τελευταίο χωριό και στο τελευταίο σπίτι, με την τεχνολογία του ασύρματου δικτύου και της κινητής τηλεφωνίας).
      ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!!!!!!
      Για να μην μιλήσουμε για της παρεχόμενες υπηρεσίες (Σου πασάρουν μέχρι 25 Mbqs και να είσαι ευχαριστημένος εάν πιάσεις κάποια στιγμή τα μισά)(Έχεις βλάβη και πρέπει να πληρώσεις για να την αναγγείλεις).

  • Ο Καταληψιας παρεδωσε μια δεη καταχρεωμενη,με την τιμη της μετοχης στα 3 ευρω!!! Ο χατζηδακης μεσα σε 1 χρονο την σουλουπωσε την κατασταση και η δεη ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο οτι ηταν με τσιριζα!!! Δεν ζουμε στην πελοπονησο!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.