Η “Ξεχασμένη” Καρδιά: Το Τσουνάμι που έρχεται μετά από έναν Σεισμό (Γράφειο ο Σ. Κουλούρης)

11 Ιανουαρίου 2021
16:42
Όσον αφορά τα Εμφράγματα ή τα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα στην περιοχή της Κοζάνης από τα στοιχεία που συγκέντρωσα κατά την περίοδο της καραντίνας (lockdown) λόγω της πανδημίας από την ασθένεια Covid-19 ( ο υποτιθέμενος “Σεισμός” που τάραξε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα ) παρατηρήθηκε σημαντική μείωση ασθενών – εισαγωγών με Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.
Αναλυτικότερα σε σύγκριση με τα τελευταία 3 χρόνια στην περιοχή της Κοζάνης όντως παρατηρήθηκε μείωση των εισαγωγών ασθενών με Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.
Ωστόσο, οι ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ( το υποτιθέμενο “Τσουνάμι” ), οι εξωνοσοκομειακές αλλά και ειδικά οι ενδονοσοκομειακές ανακοπές ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ προοδευτικά…λόγω του ότι οι ασθενείς έρχονταν στο νοσοκομείο καθυστερημένα επειδή κυριαρχεί το αίσθημα του φόβου στους πολίτες να αναζητήσουν βοήθεια στο νοσοκομείο!!!
Προτρέπω την καθεμία και τον καθένα από εσάς, ανεξαρτήτως από την κατηγορία κινδύνου που ανήκουν, να αναζητούν βοήθεια στο Νοσοκομείο ή σε κάποιον Ιδιώτη Καρδιολόγο όταν εμφανίζουν συμπτώματα με θωράκιση ενόχληση, δύσπνοια…γιατί απλά η “ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ”…
Για αυτό θεωρώ μία ευκαιρία για τον Νομό Κοζάνης, στην προέκταση του Γ.Ν. Κοζάνης να ζητηθεί και χώρος για ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ από τους υπεύθυνους για να συνεχίζει η καρδιά του καθενός να χτυπάει άφοβα.

Ο Στάθης Κουλούργης είναι γιατρός (καρδιολόγος) στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης – Εργάζεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

2 σχόλια

  • Προς την καρδιολογική κλινική
    (υπόψη κ. Ζαφείρη)

    Εσείς είστε που με ξαναγεννήσατε μετά από διπλό έμφραγμα εκείνο το παγωμένο απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου 2015.
    Ότι και να πω θα’ναι λίγο,
    για τις προσπάθειες που καταβάλατε αφενός να με κρατήσετε στη ζωή, να με σταθεροποιήσετε και στη συνέχεια να με μεταφέρετε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που αμέσως υποβλήθηκα σε αγγειοπλαστική επέμβαση
    Η ευχή μου, συνεχίστε να είστε
    όπως τότε Επιστήμονες-Γιατροί αλλά και Άνθρωποι
    Συνεχίστε να αγωνίζεστε για την λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στην Κοζάνη, ο κόσμος είναι μαζί σας πάντα κι όχι μόνο όταν σας έχουμε ανάγκη. Εσείς οι γιατροί της πρώτης γραμμής είστε οι ήρωες της καρδιάς μας.
    Με εκτίμηση
    Μαλτέζος Νίκος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.