Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Αποτίμηση για τη διάλεξη “Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις”

14 Ιανουαρίου 2021
09:36
Κανένα σχόλιο

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργάνωσαν τη δεύτερη διάλεξη του κύκλου διαδικτυακών φιλοσοφικών διαλέξεων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, με θέμα: “Η δημοκρατία σήμερα: προκλήσεις και φιλοσοφικές απαντήσεις”.  Ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.

Ο Άρης Στυλιανού, αφού ανέφερε αρχικά τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, ως καθημερινού τρόπου ζωής και ως του καλύτερου δυνατού τρόπου για να ρυθμιστεί ο συλλογικός βίος των ανθρώπων, στη συνέχεια, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα. «Η δημοκρατία δεν είναι ποτέ αυτονόητη», γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του, Ο Σπινόζα και η δημοκρατία, Εκδόσεις Πόλις. Και συνεχίζει: «η δημοκρατία πάντοτε ήταν δυνατόν να επιτυγχάνεται, στον έναν ή στον άλλον βαθμό, μόνο με σκληρούς αγώνες, με επίπονες προσπάθειες, με διαρκείς φροντίδες. Η δημοκρατία είναι πάντα εν κινήσει, σε ρευστή και δυναμική κατάσταση, βρίσκεται σε διαρκή διακύβευση. Πρέπει να την καλλιεργούμε και να τη φροντίζουμε ακατάπαυστα. Χρειάζεται μονίμως εμβάθυνση και εκπλάτυνση». Πρόκειται για παρατηρήσεις που αποκτούν δραματική επικαιρότητα, καθώς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πλήττεται σήμερα ποικιλοτρόπως και στις δύο μεριές του Ατλαντικού.

           Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/video/VLuGdmpkL9c/edit

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.