kozan.gr: Κοζάνη (Τηλεθέρμανση): Σε σχέση με κάποιες περιοχές, π.χ. στον Ξενία, όπου τα καλοριφέρ είναι χλιαρά – Να σημειωθεί πως γύρω στις 00:15 βγήκε εκτός μια μονάδα (συγκεκριμένα η 3) του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και “ξαναμπήκε” σήμερα το πρωί γύρω στις 3, οπότε θα χρειαστεί λίγο χρόνος μέχρι το σύστημα να έχει τις θερμοκρασίες που αναπτύσσει

17 Ιανουαρίου 2021
09:47

 

Όπως ανέφεραν πολίτες στο kozan.gr, σε ορισμένες περιοχές στην Κοζάνη, όπως π.χ.  στον “Ξενία”, υπάρχει μη κανονική λειτουργία της τηλεθέρμανσης (π.χ. τα καλοριφέρ είναι χλιαρά κτλ.). Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τηλεθερμάνσεις, γενικότερα, είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν ετεροχρονισμένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, το σύστημα λειτουργεί συγχρονισμένα και υπάρχει υπερκατανάλωση, με αποτέλεσμα σε κάποιες οικοδομές να παρατηρείται αυτή η δυσλειτουργία. Θεωρητικά, αν το κάθε σπίτι μείωνε έστω κι ένα βαθμό, προς τα κάτω (π.χ. από του 25 βαθμούς στους 24), το θερμοστάτη, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη σε σε όσες περιοχές εντοπίζεται η δυσλειτουργία. Να σημειωθεί πως γύρω στις 00:15 σήμερα Κυριακή βγήκε εκτός μια μονάδα (συγκεκριμένα η 3) του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και “ξαναμπήκε” σήμερα το πρωί γύρω στις 3, οπότε θα χρειαστεί λίγο χρόνος μέχρι το σύστημα να έχει τις θερμοκρασίες που αναπτύσσει.

kozan.gr

12 σχόλια

  • Ετεροχρονισμένα κρούσματα covid-19,ετεροχρονισμένη λειτουργία τηλεθέρμανσης.Τα πάντα ετεροχρονισμένα είναι στην ΠΕ Κοζάνης.

  • Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια και τίποτα δεν διορθώνεται. Η θέρμανση τώρα χρειάζεται που χτυπάει στα -10&-15’C, την να την κάνουμε στους +15’C??????

  • Η τηλεθέρμανση Κοζάνης αποδίδει μόνο όταν έχει καλό καιρό. Όταν κανει κρύο και οι άνθρωποι κρυώνουν είναι υπο το μη δεν. Ξεπαγιάσαμε χτές και σήμερα.

  • Για μια ακόμη χρονια, όταν πέφτει η θερμοκρασια εξω, η απόδοση της τηλεθέρμανσης ειναι ΤΡΑΓΙΚΉ!!! Δε μιλάμε για χλιαρά σώματα. Μιλαμε για κρυα σώματα σε κεντρική οδο στην Παυλου Μελα. Τι θα γίνει με αυτό το πρόβλημα

      • Ολο εξυπνάδες από αμόρφωτος.Αγαπητε η χρέωση γίνεται με κατανάλωση ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και όχι με το χρόνο που ο θερμοστάτης είναι ενεργοποιημενος. Άρα αν λόγω προβλήματος παροχης δεν είναι ‘πολύ ζεστά ‘ τα θερμαντικά σας σωματα ΔΕΝ θα πληρώσετε περισσότερο. Θα πληρώσετε για τις ΘΕΡΜΙΔΕΣ που καταναλώνετε,κάτι που είναι συνάρτηση παροχής νερού και διαφοράς θερμοκρασίας εισόδου και εξόδου από την οικία σας. . Αυτά είναι φυσική γυμνασιου κ Λυκείου.

  • Καλησπέρα σε όλους, είναι εύκολο να κρίνεται από τον καναπέ, την ζεστασιά σας ή το κρύο σας, αλλά κάποιοι δουλεύουν με όποιον τρόπο εσείς θέλετε…σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, θα σας πρότεινα να ελέγξετε την εγκατάσταση σας και αν όλα είναι καλά να έχετε υπομονή γιατί κάποιοι προσπαθούν απρόσκοπτα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές να σας ζεστάνουν με πολύ καθαρό και ξεκούραστο τρόπο για εσάς. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση να αρχίσετε να ζεστένεσται με άλλους τρόπους και να μην έχετε ανάγκη την ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΚ, καλή επιλογή σε ότι και αν διαλέξετε…… θα ήθελα απλά πριν κρίνεται κάποιους που εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες να κάνετε έξω καμιά βόλτα για να δείτε τι επικρατεί…. καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!!!

  • Πολυ παλιά η δικαιολογία που λέτε και ξαναλέτε κάθε χρόνο. Δουλεύετε το μισό χρόνο και παίρνετε διπλούς μισθούς για ολόκληρο. Όσο για κάποιους που δουλεύουν έξω στο δίκτυο Τ/Θ σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε πολύ δύσκολες συνθήκες γνωρίζουμε ότι είναι εργαλοβικοί και όχι παχυλομισθοι της υπηρεσίας.

  • Η ΔΕΥΑΚ αλλού ζεσταίνει πολύ και σε άλλες περιοχές καθόλου. Τόσα χρόνια και δεν μορεί να ρυθμίσει αυτό το θέμα. Κρίμα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.