Επίσκεψη του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Δυτικής Μακεδονίας

21 Ιανουαρίου 2021
13:51

 

Το έργο και τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, εξήρε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, κατά την επίσκεψή του στον χώρο όπου φιλοξενείται, το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Μαλούτας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, συναντήθηκε με τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννη Παπαχρήστου, με τον οποίο συζήτησαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο.

Ο κ. Παπαχρήστου χαρακτήρισε τομή την λειτουργία της δομής για την περιοχή και ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου στέγασης του κέντρου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης  ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι εξαρτήσεις είναι η μάστιγα της εποχής και η αρωγή μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δεδομένη, καθώς είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε ανάλογα ζητήματα».  Επιπλέον ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στις 11 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέχρι στιγμής από τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Σημειώνεται, ότι το  Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης είναι η πρώτη μονάδα θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς διακρίσεις.

Στοιχεία επαφής: Λ. Ανδρέα Παπανδρέου (έναντι στρατοπέδου Μακεδονομάχων), 50 100, Κοζάνη, τηλ.: 24610  28324, e-mail: [email protected]

Ένα σχόλιο

  • Η εξάρτηση από το ίντερνετ των παιδιών, το κόλλημα με τους YouTubers και τα διαφημιζομενα προϊόντα τους,τα βίντεο παιχνίδια, είναι κι αυτά σύγχρονα προβλήματα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.