kozan.gr: Πέμπτη 21 Ιανουαρίου: 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – 3 στην Π.Ε. Φλώρινας – Κανένα στην Π.Ε. Καστοριάς & στην Π.Ε. Γρεβενών – 509 συνολικά στην χώρα

21 Ιανουαρίου 2021
17:42

 

Σήμερα ανακοινώνουμε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150479, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3286 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

20 σχόλια

  • «Πράσινη» η Ελλάδα σε σύγκριση με το σύνολο της Ένωσης και στον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ECDC για την ΕΕ
    Βελτιώνεται διαρκώς η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και αυτό πιστοποιείται από το Ευρωπαϊκό CDC (Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων)

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ …. ΤΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ “ΣΚΙΣΤΗ ΜΝΗΜΟΜΙΩΝ”

    • Ο Κυριάκος τα έκανε καλά στην 1η φάση της πανδημίας, στη 2η φάση πάλι καλά και υπέρκομψα τα έκανε; Κάπου χάνεις λάδια δεξιούλη, πραγματικά χαίρομαι που είναι η ΝΔ σήμερα κυβέρνηση διότι αλλιώς θα είχαμε εμφύλιο σήμερα. Θα λυσσάγατε για τους χιλιάδες νεκρούς, τις κλειστές εκκλησίες, την αγορά που ρήμαξε και ειδικά εδώ πάνω στην Κοζάνη. Τέτοια σφαλιάρα και τέτοιο φτύσιμο δεν πρέπει να έχει ξαναφάει η περιοχή, αλλά αυτή είναι η δυστυχία σήμερα, να είσαι δεξιός και Κοζανίτης. Και να δεις τι σου έχω για μετά, θα φας μια συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο νααααααα με το συμπάθειο, οι Πρέσπες θα σου είναι ένα βηχαλάκι. Που να κρυφτείς μετά δεξιούλη! Που έτρεχες σε συλλαλητήρια, κόμπαζες και για τον Τραμπ και τώρα μώκο γιατί έτσι σου λένε τα βοθροκάναλα και ο Κούλης. Σούζα εσύ, σούζα το δεξιό το αλογάκι

      • πολυ σωστος ο Μαρκος.

        Το κακο με τους δεξιους γενικοτερα ειναι οτι δεν αλλαζουν μυαλα με τιποτα. Δε μπορουν να παραδεχτουν που τα κανανε μανταρα οι δικοι τους. Δε μπορουν να δεχτουν οτι ειναι και αυτοι μεσα στις κομπινες και τη ρεμουλα.

        Ξεχασε φαινεται ο Νεοδημοκρατης οτι και ο Σαμαρας ελεγε οτι τελος το μνημονιο και παλι σε μνημονιο μας εβαλε.

  • Τωρα ποιος μας φταιει,ο Χαρδαλιας;Σημερα οερασα απο καταστημα τηλεφωνιας και στην ουρα εξω ηταν 7 ατομα ο ενας διπλα στον αλλο και μαπιστα ενας κυριος με μουστακι δεν ειχε μασκα ουτε στο πηγουνι!!!Ελεος!!! Και διερωτηθηκα: καλα απο τους εξι υπολοιπους πελατες ενας δεν μπορουσε να τον κανει παρατηρηση;Το ιδιο με τις ουρες το ειδα και σε αλλες περιπτωσεις.Μπραβο Ελληναρα!!!

    • Φίλε μου το πρόβλημα δεν είναι εκεί… Το πρόβλημα είναι ότι μαζεύονταν 50 και 100 χωρίς μάσκες… Ήταν ποίο χριστιανοί από εμάς! Ευλογησον!

  • με τους συγκεκριμενους κατοικους πτολεμαϊδας και ευρυτερης Εορδαίας, δεν τα βλεπω να πεφτουν ουτε μετα το εμβόλιο!

  • Πρέπει να αναφέρουν πόσα τεστ γίνονται καθημερινά και πόσα απ αυτά βγαίνουν θετικά. Αλλιώς η ενημέρωση είναι ελλιπής και δε συναγονται σωστά συμπεράσματα.

  • Κοίτα να δεις τώρα… Προσπαθώ να θυμηθώ ποια εκκλησία – μοναστήρι ήταν αυτή /αυτό που έγινε πανελληνίως γνωστό, όταν προσπάθησε να βγάλει εκτός ναού μια ηλικιωμένη κυρία, επειδή φορούσε μάσκα… Δεν θυμάμαι…

  • Σε άλλη πόλη πότε πήγατε τελευταία;
    Η απλά γράφετε από το σπίτι σας και έχετε να βγείτε απο πέρυσι;

    Πτολεμαϊδα πάλι τίποτα δεν κινείται
    Σε άλλες πόλεις γίνεται χαμός από κόσμο και δεν υπάρχει και αστυνομία
    Εμείς που κινούμαστε τα βλέπουμε

    Άρα δεν είναι το πρόβλημα αυτό που νομίζετε

    Απλά ξυπνήστε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.