Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Χριστοφορίδη για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης υποδομών των ιερών ναών, μονών και Μητροπόλεων της Περιφέρειας, ύψους 4.146.798 €)

25 Ιανουαρίου 2021
15:20

 

Η Περιφερειακή Αρχή, με συνέπεια στις δεσμεύσεις της για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, έχει εντάξει στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης υποδομών των ιερών ναών, μονών και Μητροπόλεων της Περιφέρειας, ύψους 4.146.798 €).

Συνεχίζοντας την τακτική του λαϊκισμού, ο συνδυασμός της κας Ζεμπιλιάδου, αυτή τη φορά δια του εκπροσώπου του στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χριστοφορίδη, δημοσιεύει άστοχα σχόλια περί μη διάθεσης του συγκεκριμένου κονδυλίου στα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματιών λόγω covid – 19.

Τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας λόγω covid – 19 που ανακοινώθηκαν και θα ανακοινωθούν για την Περιφέρειά μας, μέσω προσκλήσεων του ΠΕΠ, εντάσσονται σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αφορούν κοινοτικά κονδύλια και δεν είναι δυνατή η μεταφορά κονδυλίων από το ένα πρόγραμμα στο άλλο.

Επιπλέον, για να ενταχθεί ένα έργο στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πρέπει να μην είναι δυνατόν να ενταχθεί σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, κάτι που βεβαιώνεται εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία, προϋπόθεση που προφανώς δεν πληρούται στην προκειμένη περίπτωση. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι το ένα έργο δεν απέκλεισε το άλλο.

Παρ’ όλο που τα ανωτέρω διευκρινίστηκαν από τον Περιφερειάρχη, ο κ. Χριστοφορίδης αποφεύγει να αναφέρει αυτά τα δεδομένα στα δημοσιεύματά του, παραπλανώντας τους πολίτες στους οποίους και απευθύνεται.

Επίσης, αποφεύγει να αναφέρει ότι τα εν λόγω έργα που θα υλοποιηθούν από τους ιερούς ναούς, τις μονές και τις Μητροπόλεις, θα βοηθήσουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στις υποδομές τους. Θα αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράλληλα θα προσφέρουν ρευστότητα στην αγορά, στηρίζοντας έμμεσα τους συσχετιζόμενους επιχειρηματικούς κλάδους, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης για όσο διάστημα διαρκούν.

Καλοπροαίρετα συνιστούμε στον κ. Χριστοφορίδη να μην παρασύρεται, να ενημερώνεται ο ίδιος καλύτερα, και να εφαρμόζει το ρητό που λέει το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και όχι να το παραφράζει ως «το λαϊκίζειν εστί φιλοσκοπείν», υιοθετώντας παλαιοκομματικές αντιλήψεις, που ευτυχώς η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα και δεν αποδέχεται πλέον.

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Γ. Χριστοφορίδη που προηγήθηκε

18 σχόλια

  • Καλά άμα δεν ταίσουμε την εκκλησία που δεν έχει και φράγκο, πως θα μας ξαναδοθεί η ΘΕΙΑ βοήθεια στις επόμενες εκλογές.

    • Το να γινει π.χ.μια ραμπα σε μια εκκλησια για να μπορει η γιαγια σου να ανεβει ανετα η ο συνανθρωπος σου ΑΜΕΑ ειναι κακο;Το να αλλαξει τη σκεπη που βαζει νερο στο ταδε μοναστηρι ειναι κακο;Τα χρηματα αυτα στην τοπικη αγορα θα κυκλοφορησουν.Ντιπ μυαλο.Μονο κακια;

  • Θα έπρεπε να ντρέπονται οι τριακόσιοι της βουλής και λοιποί πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε πόλη που εχθρεύονται τόσο την εκκλησία.Στα έργα που θα γίνουν στις εκκλησίες θα δουλέψει και κόσμος.

  • Πολιτιστική κληρονομιά η συντήρηση και αποκατάσταση των εκκλησιών, μοναστηριών κ.α. Αυτά νομίζουν ότι είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά η πλειοψηφία της Περιφέρειας… ωστόσο δεν υπάρχουν ιερείς να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι; Είναι δυνατόν να έχουμε ελλείψεις π.χ. στα Νοσοκομεία και να συντηρούμε Μοναστήρια; Κλήρος και Περιφέρεια είναι συμμέτοχοι σε απαράδεκτες κινήσεις που δείχνουν ότι κινούνται εκτός πραγματικότητας.

    • Η εκκλησία στην Χώρα μας ποτέ δεν είχε ως βασική αρχή την προαγωγή της Ελληνικής Παιδείας.. Είναι ο κύριος λόγος που χρεοκοπήσαμε… Και ναι υπάρχουν ιερείς που υποστηρίζουν τους συμπολίτες τους και την Ελληνική Παιδεία…

  • Με την περιουσια την κινητη και οχι ακινητη της εκκλησιας,ξεχρεωνεται 4 φορες η Ελλαδα!
    Και μονο αυτο;οι μισθοι τους με τα βαρεα ενσημα πληρωνονται απο το κρατος!!

    • Η Εκκλησία το 1833 είχε μια περιουσία, και σήμερα της έχει μείνει μόλις το 4% και το περισσότερο από αυτό δεσμευμένο. Eχουν τελεσιδικήσει νομίζω 169 υποθέσεις για αστικά ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και κάποια λίγα στην Πάτρα και το κράτος δεν τα αποδεσμεύει. Υπάρχει ένα κράτος με τεράστια χέρια και μια Εκκλησία με μικρά χεράκια. Ασφυκτιά η Εκκλησία. Εάν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα κερδίσει τις υποθέσεις. Ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Να φάει πρόστιμο το ελληνικό κράτος, το οποίο βέβαια δεν θα το πληρώσουν αυτοί που μας κυβερνούν, αλλά ο τσακισμένος λαός. Δεν είναι φοβερό;
      Νικόλαος, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

    • Κι όσοι καλοθελητές παραπονιούνται ο,τι το δημόσιο πληρώνει τόσες χιλιάδες ιερείς…να γνωρίζουν πως το Ελληνικό δημόσιο εφάρμοσε αναγκαστική απαλλοτρίωση της περιουσίας της Εκκλησίας (Νόμοι 1072/1917, 2050/1920, 4684/1931) καταβάλλοντας 40 εκατομμύρια προπολεμικές δραχμές, ενώ το δημόσιο είχε εκτιμήσει τη συνολική αξία στο 1 δισεκατομμύριο. Το υπόλοιπο δεν κατεβλήθηκε ποτέ.

  • Μωροί και τυφλοί, πανανθρώπινη πείρα αιώνων κραυγάζει ότι μόνο η μεταφυσική ελπίδα , Η ΕΛΛΟΓΗ ΠΙΣΤΗ , μπορεί να συγκροτήσει κοινωνία, να αναιρέσει τους νόμους της ζούγκλας, ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

    Καταπέλτης ο περιφερειάρχης !

  • Ακόμα και αν στο μυαλό του Γ. Χριστοφορίδη η Εκκλησία θεωρείται Οργανισμός διατήρησης εθίμων-παραδόσεων ( στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ -πολύ ανώτερο, απροσπέλαστο στην ανθρώπινη διάνοια) δεν έπρεπε να δεχθεί επίθεση ο Περιφερει-άρχης. Είναι σαφές κ. Χριστοφορίδη ότι και εσείς και ο Ελληνικός λαός δεν θέλετε να αποχριστιανιστείτε. Συνεπώς ο κ. Κασαπίδης κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση.

  • Κ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ, ο λαός σε εξέλεξε με αυτοδυναμία.
    Γιατί είσαι αγνός άνθρωπος.
    Καλύτερα στις ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ παρά στα πανηγύρια.
    Μην ακούς και προχώρα. Καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει.
    Εγώ σε συγχαίρω.
    Όλοι στα δύσκολα στην εκκλησία καταλήγουμε…

  • Και οι Εκκλησίες πανηγύρια έγιναν δυστυχώς με ψησταριές και χαλβά Φαρσάλων απ έξω και θυσίες ζώων για ευλογία!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.