Λόγια σοφά λόγια αληθινά – Στην μνήμη του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

28 Ιανουαρίου 2021
12:47

 

Είχα την τύχη να συνομιλήσω μαζί του και κατ ιδίαν αλλά και να τον φιλοξενήσω δύο φορές σε τηλεοπτικές μου εκπομπές και συζητήσαμε πολλά θέματα για την Εκκλησία, την Κοζάνη, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την χώρα, τον Ελληνισμό γενικότερα.

Είναι γνωστές εξάλλου οι παρεμβάσεις – θέσεις του σε διάφορα θέματα ακόμη από το Σκοπιανό έως και τα της Χ.Α. κ.α.. Ήταν καταπέλτης, γκρέμισε και αποδόμησε διαχρονικές παθογένειες που είχε ένα μέρος της Εκκλησίας δίνοντας την ζωντάνια και την Αναγεννητική Διάθεση που απουσίασε.

Ορθό Λόγο με πολύ Φώς, Επιστήμη και Αλήθεια τον χαρακτήρισε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης πρόσφατα σε κείμενο -παρέμβαση του, εγώ θα συμπληρώσω, Λόγια Σοφά – Λόγια Αληθινά.

Θυμάμαι μάλιστα στην διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία μας στην Βίγλα, σε κάποια στιγμή μου είπε με αφορμή το βιβλίο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη «Ελληνικότητα Μακεδονικότητα Οικουμενικότητα» που του είχα δωρίσει.

Έχει δίκαιο Θεόφιλε ο Μιχάλης σε αυτό που λέει για τους γείτονες μας. Μπορεί να είναι και αδέλφια μας…

Ο νοών νοείτω…

Αιωνία του η Μνήμη

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.