Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Εορδαίας Ρούλας Σεβαστού για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

29 Ιανουαρίου 2021
12:05

Σήμερα στρέφουμε τη σκέψη και τη μνήμη μας στους τρεις πεφωτισμένους δασκάλους της ελληνικής σκέψης, γιορτή των Τριών Ιεραρχών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιορτή της Παιδείας, των Γραμμάτων, της Αρωγής.

Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Κατά το λόγο τους, τα βασικά στοιχεία της αληθινής παιδείας είναι η αγάπη, η ελευθερία, ο σεβασμός του ανθρώπινου προσώπου. Τονίζουν επίσης πως πρωτεύοντα ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία παίζει η προσωπικότητα του δασκάλου και η σχέση του με τους μαθητές η οποία πρέπει να πατά στα θεμέλια της ελευθερίας και της δημιουργίας.

Κατά τους τρεις, η παιδεία για να είναι πετυχημένη πρέπει να μιλάει στην ψυχή, να δημιουργεί ανθρώπους με κριτική σκέψη, με ήθος και προβληματισμό.

Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις και σε μία εποχή που η πανδημία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της σε κάθε επίπεδο, οι νέοι αναζητούν το δρόμο τους σε μία πολύπλοκη και συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών, μπορούν να αποτελέσουν υγιή πρότυπα προς μίμηση και να δώσουν λύσεις. Αρκεί να μελετήσουμε την προσφορά τους.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς μας δύναμη στο τεράστιο και κοπιώδες έργο τους. Αποτελείτε τους στυλοβάτες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καθώς στα χέρια σας εμπιστευόμαστε το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας, τα παιδιά μας.

Στους μαθητές εύχομαι να βαδίσετε το δρόμο της γνώσης με ευπρέπεια και ήθος και μέσα από την πραγματική ανακάλυψη του εαυτού σας να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, πετυχημένους μα πάνω απ’ όλα… ελεύθερες προσωπικότητες.

Χρόνια πολλά!

5 σχόλια

  • Εσύ ως αντιδήμαρχος Παιδείας τι έκανες για τις σχολικές δομές?
    Οι σχολικές επιτροπές μόνο πρέπει να διατηρηθούν η αντιδημαρχια παιδείας πρέπει να καταργηθεί…τζάμπα σε πλερωνουν.

  • Ευχολόγια,,,τα σχολεία θέλουν χρήματα .πες μας σε παρακαλώ ένα χρόνο τι ακριβώς έχεις κάνεις στις σχολικές μονάδες τι προγραμματίζεις αυτά θέλουμε να ακούσουμε βαρεθηκαμε όλοι να ακούμε λόγια,ευχές.
    Πρόγραμμα έχεις αυτό θέλουμε να ακούσουμε.το είπε ο προηγούμενος η θέση αυτή πρέπει να καταργηθεί ανούσια

  • Ευχές η υπουργός ανακοινώνει καλή μου . Φτάνει με τα ευχολόγια και τις φωτογραφίες.Φτανει η αυτοπροβολή σου. Κούρασες. Δεν το καταλαβαίνεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.