Για τις εξάρσεις της πανδημίας φταίει όλο το σύμπαν εκτός της κυβέρνησης (του Γιάννη Γουσιόπουλου)

29 Ιανουαρίου 2021
21:48

Ήταν να το δούμε κι αυτό, μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε» περάσαμε στην ατομική ευθύνη που δεν αναλαμβάνεται δήθεν από τους πολίτες.

Για την έξαρση της πανδημίας κάθε φορά φταίει ο καθένας από εμάς που δεν τηρούμε τα μέτρα.

Φταίνε οι ηλικιωμένοι που συνωστίζονται στις πλατείες και στα σούπερ μάρκετ.

Φταίνε οι νέοι, οι παπάδες, οι τουρίστες και η γιαγιά μου η Μαριγώ που δεν κάθεται στα αυγά της (κατά την γνωστή ρήση, μην παρεξηγηθώ).

Φταίει το κακό μας ριζικό ο κακός μας ο καιρός, φταίει το λιανεμπόριο, φταίει η εστίαση, φταίει η εκπαίδευση, φταίνε οι τοπικές αρχές, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, φταίει η αστυνομία και γενικά οι φουκαριάρες οι υπηρεσίες που δεν εφαρμόζουν επ’ ακριβώς τις εντολές του επιτελικού κράτους.

Τους φταίνε οι διαβόλοι και οι τριβόλοι, που παίζουν κάθε τόσο το ακορντεόν της πανδημίας.

Φταίει και όλη η αντιπολίτευση που υποθάλπει και στηρίζει τις διαδηλώσεις.

Αυτές που έγιναν για την επέτειο του Πολυτεχνείου κι αυτές που έγιναν κατά της επιχειρούμενης αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια γιατί, κατά την κυβέρνηση, διακινούνται ναρκωτικά και είναι τώρα ευκαιρία να τα ξεριζώσουμε…

Τέλος φταίει η κομισιόν για το φιάσκο με τα εμβόλια. Όχι πως δεν φταίει.

Όχι ότι πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνευθύνη.

Αλλά φταίνε όλοι γενικά σε αυτή τη χώρα, εκτός από την κυβέρνηση, που κρατάει το αλάθητο.

Μας το διαβεβαιώνουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί καθημερινώς, μαλώνοντάς μας και κουνώντας μας το δάκτυλο.

Το επιβεβαιώνει σε βαθμό πλύσης εγκεφάλου το Αθηναϊκό μιντιακό μας σύστημα.

Αυτό που κερδίζει από την πανδημία ενώ όλοι οι άλλοι χάνουν.

 Έπρεπε να πληρωθεί αδρά  για να μας πει πως πρέπει να προσέχουμε.

Λες και δεν είχε υποχρέωση να το κάνει.

Εδώ επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και πολλές δεν πρόκειται να ξανανοίξουν και το σύστημα κάνει κονόμες.

Και όλα αυτά όταν σε περίοδο πρωτοφανούς πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς δεν προσέλαβε ούτε 500 γιατρούς για να διευκολύνει τα νοσοκομεία, δεν αγόρασε ούτε 500 λεωφορεία για να μειώσει τον συγχρωτισμό.

Και δεν το έκανε για να μην παραβεί τις ιδεολογικές και πολιτικές της γραμμές.

Μην μεγαλώσει το κράτος, μην ενισχύσει τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Και ο κόσμος πεθαίνει στις εντατικές και όχι μόνο.

Και είναι να αναρωτιέσαι. Αν μια κυβέρνηση δεν ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας σε αυτές τις συνθήκες πότε θα το κάνει;

Γιατί δεν περίμενε λίγο, δεν μετέθεσε το πρόγραμμά της ένα – δυο χρόνια πίσω, να κοπάσει το κακό, να ξεμπερδέψουμε πρώτα με τον ιό, αλλά τον εργαλειοποιεί, τώρα που είναι όλοι κλεισμένοι μέσα;

Και ύστερα ρε αδελφέ, ας ιδιωτικοποιήσει την υγεία, ας ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες, ας ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, καθαρά και ιδεολογικά.

Ας απαγορεύσει κι από πάνω, τις διαδηλώσεις, ας αστυνομεύσει τα πανεπιστήμια.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Αλλά κάποτε θα ξημερώσει, και «το φυλάττειν τα αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι».

Δεν λέω η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε επειδή δεν αρέσει σε μένα. Λέω να το κάνει τίμια, σε περίοδο νηνεμίας.

Και τα βάζει και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία που όχι μόνο δεν φταίνε αλλά πολεμούν με κίνδυνο της ζωής τους ίσο και μεγαλύτερο, των στρατιωτών στη μάχη.

Στα νοσοκομεία γίνεται πόλεμος και η κυβέρνηση βυθίζεται μέρα με τη μέρα στην «ανευθυνότητα» των ιδεοληψιών της.

39 σχόλια

  • Μη Ρωτάς τι κάνει το κράτος για σένα αλλά τι κάνεις εσύ για το κράτος…έλεγε ένας μεγάλος πολιτικός Αλλά στην Ελλαδίτσα μάς μικροί πολιτικοί…μεγάλα λόγια!!!

  • Η πανδημία δεν υπάρχει μόνο στην Ελλαδα. Υπάρχει σε ολο τον κοσμο αγαπητέ μου. Μήπως φταίει ο Κυριάκος και για τις υπολοιπες χώρες; Και για να σας προλάβω η Ελλαδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απο τις περισσότερες χώρες. Νομίζω οτι διαλέγετε λάθος αιτία για να κανετε ” αντιπολίτευση” . Αυτή η μάστιγα αφορά ολο το σύνολο και όχι μονο αριστερους ή δεξιούς.

    • Εσύ ζεις στο μπλε συννεφάκι σου , καλά κρασα! Έχουμε πάρει την κατιούσα καιρό τώρα και εσείς πανηγυριτζηδες ζείτε το μύθο σας ότι τάχα σώζετε κόσμο

  • Αν δεν το έχετε ακόµα καταλάβει, η Χώρα µας κινδυνεύει από τη λοίμωξη Covid-19. Και, σύµφωνα µε τις απόψεις και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα , ο βασικός υπαίτιος ( το κυνήγι ψάρεμα ) εντοπίσθηκε και πρέπει να αντιμετωπισθεί δραστικά.

    • Αν δεν το έχετε καταλάβει το πρόβλημα υπάρχει και στα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ και στα 25 παιδιά σε μια τάξη που δεν σπάτε τα τμήματα και πολλά ακόμη , και δεν έχετε κανένα σοβαρό σχέδιο. Αντίθετα συνεχίζεται μια κατάσταση που όπως αποδείχθηκε δεν αποδίδει. Το ψάρεμα και το κυνήγι σε ανοιχτό χώρο με 1 άτομο ούτε καν στις αιτίες διασποράς δεν βρίσκεται , αφήστε αυτά τα σάπια δεν τα πιστεύει κανείς άλλος νοήμων.

  • Δυστυχως δεν ειχαμε την τυχη να εχουμε συντονιστη αυτη την περιοδο τον σ Καρανικα και τον προισταμενο του σ Αλεξη.

  • Βολικό για μερικούς ανόητους να φταίει μόνο ο πολίτης και να λέμε τι ωραία τι καλά μας σώζει ο Κυριάκος σας δεν έκανε κανένα λάθος…. αλλά δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Θα ακούτε αυτά που πρέπει , ο πολίτης κάθεται και δέχεται την μπαρουφολογια των μπλε παιδιών και τα τηρεί όλα (πλυν μιας μικρής μειοψηφίας ανεγκεφαλων η ψεκασμενων αν προτιμάτε)
    Οπότε αφήστε το πλέξιμο του εγκωμιου στην αγαπημένη σας κυβερνησουλα γιατί δεν είμαστε τυφλοί βλέπουμε τι γίνεται. Καλό είναι να ανοίξετε και εσείς τα ματάκια σας και να γίνετε υπεύθυνοι και αντικειμενικοί κυρίως! Δεν είναι όλα τσουβαλιασμα του πολίτη.

    • Τελικά ο αποδεικνυεται ότι θεός αγαπά τον Ελληνικό λαό γιατί αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν μας κυβερνά η συμμορία. Καταρχήν αυτή τη στιγμή, αν κυβερνούσε η τσακαλοπαρεα του τσιπρα δεν θα μιλάγαμε για πανδημια γιατί οι Τούρκοι θα είχαν φτάσει στην Αθήνα. Δεν θα χρειαζόμαστε εμβόλιο γιατί δεν θα υπήρχε Έλληνας να εμβολιαστεί αλλά και γιατί θα το είχε ανακαλύψει ο πολακης. Η χώρα ότι θα είχε απομείνει θα είχε περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Η απολιγνιτοποιηση θα είχε γίνει ομαλά φυτευοντας σε όλες τις απελευθερομενες εκτάσεις από τη ΔΕΗ καναβη.

      • Κλασικό σχολίου δεξιού στο υποθετικό σενάριο αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα να αντιπαραθεσουν. Εμμέσως παραδέχονται ότι το καθεστώς Μητσοτάκη τα πάει χαλιά, αλλά ΑΝ κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμα χειρότερα, γιατί έτσι μας έχουν πει να λέμε από το μαξιμου

      • Το πιο εύστοχο σχόλια που διάβασα τους τελευταίους μήνες, μακράν! Μακάρι να μπορούσε ο κόσμος να καταλάβει την ουσία όσων λές.

    • Μιλάτε κιόλας για πλούσιους και ακινητα;σκουρλετης, μιλάτε για δημοκρατία και ΜΜΕ; Παπάς, μιλάτε για τρομοκρατία; δικοί σας τρέχουν πίσω από τον Κουφοντίνας. Ο κόσμος άνοιξε τα μάτια του και είδε, ευτυχώς νωρίς. Τους έστειλε στον αγύριστο.

  • Στην Αυστραλία με 25 εκατομμύρια μηδεν κρούσματα Τέταρτη μέρα.. όλο μου το σόι είναι εκεί και χωρίς περιοριστικά μέτρα. Τα βοθροκαναλα δεν τα λένε.

    • Εκεί είναι καλοκαίρι τώρα αν δεν το ξέρεις .Τον χειμώνα τους και θανάτους είχε και περιοριστικά μέτρα πήραν για την αντιμετώπιση της πανδημίας .
      Σας βολεύει η λέξη βοθροκάναλα αρκεί να φύγει η ευθύνη από πάνω σας

    • Εκεί όμως επί ένα 6μηνο ο κουνιάδος μου ‘’εβλεπε’’τα παιδιά και τα εγγόνια του να τον χαιρετούν από το απέναντι πεζοδρόμιο!

  • Με συγχωρείται κύριε Γουσιοπουλε αλλά το άρθρο σας είναι λανθασμένο στην βάση της σκέψη σας διότι ξεκινάει και τελειώνει σύμφωνα με τις κομματικές ιδεοληψίες σας

  • Με συγχωρείται κύριε Γουσιοπουλε αλλά το άρθρο σας είναι λανθασμένο στην βάση της σκέψη σας διότι ξεκινάει και τελειώνει σύμφωνα με τις κομματικές ιδεοληψίες σας σοβαρευτείτε διότι δεν προσφέρετε στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημιας

    • Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη και να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση για ότι κάνει και ότι δεν κάνει, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για της αποφάσεις της. Να αναδεικνύεις τι γίνεται λάθος ώστε να παρθούν καταλληλότερες αποφάσεις είναι και αυτό κομμάτι για την προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας. Αλλά προφανώς εσείς δεν βλέπετε κάποιο λάθος να γίνεται άρα όλα άριστα.

  • Και λέτε σε κάποιο σημείο…
    “κατά της επιχειρούμενης αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια γιατί, κατά την κυβέρνηση, διακινούνται ναρκωτικά και είναι τώρα ευκαιρία να τα ξεριζώσουμε”
    Όλη αυτή η βία , τα ναρκωτικά, ο φασισμός κ ο φόβος, που κατακλύζουν τα πανεπιστήμια κ το βλέπουμε!! Είναι στη φαντασια μας!!
    Kρίμα να παίζετε με τον κοινό νου για να πείτε απλα για να πείτε κάτι…αυτό κ μόνο δείχνει το άστοχο των δηλώσεων σας κ της ανεξοδης κ τσάμπα κριτικής σας

  • ωραιο το κηρυγμα κε Γουσιοπουλε αλλα!το οτι αρνειστε την πραγματικοτητα,δεν σημαινει οτι,δεν υπαρχει!!θα σας συμβουλευα λοιπον,αντι να γραψετε ολο αυτο….να γραφατε ενα απλο!”η μαρεβα φταιει”και θα νιωθατε το ιδιο…σπουδαιος!!

  • Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, πόσο μάλλον οι επώνυμες. Προσωπικά αποδέχομαι τις ξεκάθαρες απόψεις του Γιάννη, αλλά θλίβομαι για τα ανώνυμα σχόλια, κυρίως τα φανατικά αρνητικά που εμπεριέχουν και κάποια κακία, χωρίς επιχειρήματα.

  • Προς 10.14 Μπορεί η Μαρεβα να μην φταίει για την πανδημία, αλλά διαβάστε και κάτι άλλο πέρα από φιλοκυβερνητικα σάιτ και εφημερίδες!!Θα σας συμβουλευα να μην αισθανεστε σπουδαίος/α για το σχολιο,αλλά απλά ενημερωμενος/η για τι και πως φταίει η Μαρεβα !!!

    • οκ.θα ενημερωθω αυριο απο το documento!ελπιζω να σε καλυψα!ουτε σπουδαιος αισθανομαι…ουτε τιποτα!απλα οταν δεν με…βολευει η πραγματικοτητα…δεν την αποφευγω!αυτα!και καλο ΣΚ!

  • Είναι πλέον ξεκάθαρο χωρίς καμιά αμφιβολία ότι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τους φίλους και τα ρουσφέτια και όχι για τη διαχείριση της πανδημίας. Ανοίγουν τα προποτζιδικα, τα κοσμηματοπωλεία, οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια και τα νυχαδικα. Απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα στην φύση. Οι συγκεντρώσεις για νομοσχέδια, 17 Νοέμβρη, Γρηγορόπουλο είναι επικίνδυνες για μετάδοση του ιού, αλλά τα γεμάτα λεωφορεία και τάξεις οχι. Μας δουλεύουν κανονικά και με το νόμο.

    • Που ήσουν καημένε ανώνυμε την 28η Οκτωβρίου να ζητήσεις συγκεντρώσεις για να γιορτάσει το Έθνος (όσο και να να μην σου αρέσει αυτή η λέξη). Μόνο η 17Ν σας έλειψε. Ντροπή μας που σας ανεχόμαστε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.