Ο “Καλός Σαμαρείτης” για τη γιορτή της μητέρας (Υπαπαντή)

2 Φεβρουαρίου 2021
10:20
Κανένα σχόλιο

 

Σήμερα η ορθοδοξία γιορτάζει τη Δεσποτική και Θεομητορική γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού. Δηλαδή γιορτάζουμε τον σαραντισμό του μικρού Χριστού όταν ήταν βρέφος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήδη από το 1929 αποφάσισε αυτή την ημέρα να γιορτάζεται η γιορτή της μητέρας, πολύ πριν καθιερωθεί ως γιορτή της μητέρας η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, όπως μας ήρθε από την Αμερική τη δεκαετία του 1960.

Αλήθεια, δε θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερη ημέρα για να τιμούμε τη μητέρα, το πιο ιερό πρόσωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου, μετά την Αγία Τριάδα και την Παναγία. Η μητέρα Θεοτόκος δεν είναι μόνο μητέρα του Ιησού, αλλά και κάθε ανθρώπου. Όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με την εκκλησία, αυτήν θυμούνται και επικαλούνται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής. Όπως όταν ήμασταν μικρά παιδιά και είτε φοβόμασταν, είτε χτυπούσαμε, στην αγκαλιά της μάνας τρέχαμε για ασφάλεια και παρηγοριά, έτσι και ως ενήλικες πλέον στην μάνα Παναγία προστρέχουμε σε κάθε κίνδυνο ή δυσκολία που συναντάμε. Κι εκείνη ως φιλόστοργη μάνα, η πιο φιλόστοργη μάλιστα από όλες τις μάνες, δεν παραλείπει να μας σκεπάζει με τη φροντίδα της.

Κάθε χρονιά ο Καλός Σαμαρείτης τιμάει αυτή την ημέρα τις εθελόντριες μητέρες που θυσιάζουν από τον πολύτιμο χρόνο τους για να υπηρετήσουν το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Δυστυχώς φέτος λόγω της πανδημίας που μαστίζει τον κόσμο δεν είναι δυνατή αυτή η εκδήλωση. Ματαιώθηκε όπως ματαιώθηκαν κι όλες οι άλλες γιορτές μας, η ετήσια γιορτή του συλλόγου την Κυριακή του Καλού Σαμαρείτη και η κοπή της βασιλόπιτας. Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας όμως δεν διακόπηκε ούτε μέρα το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου και συνεχίζουμε καθημερινά να προσφέρουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Το δυσμενές κλίμα των τελευταίων μηνών έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση τον αριθμό των σιτιζομένων. Οι εθελόντριες κυρίες δίνουν την ψυχή τους για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των συσσιτίων. Με αφορμή τη σημερινή γιορτή προσκαλούμε όσες κοπέλες και κυρίες έχουν ελεύθερο χρόνο και διάθεση προσφοράς να μη διστάσουν να προσέλθουν στο σύλλογο και να προστεθούν στις μαγείρισσές μας.

Με την ευλογία του Κυρίου και της μητέρας Αυτού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμαστε να είμαστε όλοι υγιείς και του χρόνου να επιτρέψουν οι συνθήκες να γιορτάσουμε πάλι μαζί τη γιορτή της Υπαπαντής με τη λαμπρότητα που την περιβάλλει η καθιερωμένη εκδήλωση στην αίθουσα του συλλόγου μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.