Υποστελέχωση και υπολειτουργία Παθολογικής Κλινικής ΓΝ Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο

5 Φεβρουαρίου 2021
14:27

              Η παθολογική κλινική κάθε νοσοκομείου αποτελεί το βασικό πυλώνα της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας του καθώς υποστηρίζει τη νοσηλεία του μεγαλύτερου όγκου ασθενών, ασθενών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, καθώς και ασθενών άλλων κλινικών στο πλαίσιο χρόνιων νοσημάτων τους, επιπλοκών και συνοσηροτήτων.

             Η έναρξη της πανδημίας το Μάρτιο του 2020 «βρήκε» την παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας υποστελεχωμένη από ιατρικό προσωπικό με πολλά προβλήματα και ελλείψεις. Ορίστηκε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ως νοσοκομείο αναφοράς για το Covid-19 και κληθήκαμε να λειτουργήσουμε επί 8 μήνες χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. (Ίσως το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς χωρίς αυτές τις ειδικότητες!!) Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παραδειγματική αυτοθυσία και προσωπικό κόστος νοσηλεύσαμε δεκάδες ασθενείς, φτάνοντας για καιρό σχεδόν 100% πληρότητα σε 96 κλίνες( 48 covid περιστατικά, 24 ύποπτα, 24 παθολογικά μη covid περιστατικά), όχι μόνο από την Εορδαία αλλά και από γειτονικές και μη περιοχές όπως η Καστοριά, η Φλώρινα, το Αμύνταιο, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Γιαννιτσά και οι Σέρρες και καταφέραμε με διαρκή αγώνα και 24ωρη επαγρύπνηση να διατηρήσουμε χαμηλά τα ποσοστά θνησιμότητας των ασθενών με Covid-19.

               Σήμερα μετά από 11 μήνες ασφυκτικής πίεσης, σωματικής και ψυχικής εξασθένησης, σε μια περιοχή που διατηρεί υψηλό ποσοστό διασποράς της νόσου, το επικείμενο τρίτο κύμα βρίσκει την παθολογική κλινική να στελεχώνεται από έναν διευθυντή που επωμίζεται και διοικητικό έργο, έναν επιμελητή Α’ , μια επιμελήτρια Β΄ πνευμονολόγο, μια επικουρική ιατρό καθώς και 4 ειδικευόμενους ιατρούς των οποίων η ειδίκευση λήγει τους προσεχείς μήνες. Από τις 5 οργανικές θέσεις για παθολόγους οι 2 είναι ΜΟΝΟ καλυμμένες.

               Με αυτά τα δεδομένα το νοσοκομείο μας ορίζεται εκ νέου ως νοσοκομείο αναφοράς (υπ’ αριθ. 4758/ 26-01-2021 έγγραφο της Διοίκησης 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας) και με την ίδια απόφαση εγκρίνεται η διακομιδή ασθενών με Covid-19 από όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, την ίδια ώρα που τα άλλα νοσοκομεία διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό ειδικών και ειδικευομένων ιατρών καθώς και ελευθέρων κλινών.

               Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απερίγραπτης αγωνίας και εξάντλησης, με μηδενικό χρόνο ανάπαυσης, η κατάσταση αποτελεί εμπαιγμό και έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο και στο κλινικό μας έργο και μας οδηγεί σε πρόθεση παραίτησης.

               Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει και γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, με επίσημα έγγραφα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, τα οποία είναι στη διάθεση του καθενός, τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν στην πράξη.

              Κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη για άμεσες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στα φλέγοντα ζητήματα της κλινικής μας, ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατό ποιοτική περίθαλψη και νοσηλεία των ασθενών, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

              Για τους ανωτέρω λόγους, απαιτούμε με κατεπείγουσες διαδικασίες να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό (συγκεκριμένο αριθμό με βάσεις τις κενές οργανικές θέσεις), πρόσληψη λοιμωξιολόγου τόσο για την περίθαλψη των ασθενών με covid όσο και για την αντιμετώπιση της υπόλοιπης νοσηρότητας για να εξασφαλιστεί έτσι η εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία της κλινικής.

Με εκτίμηση,

Οι Ιατροί της Παθολογικής Κλινικής

Πλην του Διευθυντή

**Την ανακοίνωση τη λάβαμε από το [email protected] Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Κοζάνης


12 σχόλια

  • Οι γιατροί είναι ήρωες και το άλλο προσωπικό είναι ήρωες. Καιρός ήταν να μιλήσουν. Ως πότε νομίζουν οι ιθύνοντες ότι θα κρατάει η σιωπή;

    • Επι τσιπροκιου στα νοσοκομεια οταν καποιος εμπαινε στο νοσοκομειο του ελεγαν να φερνει μαζι του σεντονια,φαρμακα και αλλα υλικα μιας χρησης!!!! Μην ξεχναμε οτι υπουργος ηταν ο αψης πολακης(θεος φυλαξη)!!!

      • Επί Άδωνι πληρώναμε 5ευρα στα νοσοκομεία και 1 ευρώ παραπάνω στις συνταγές φαρμάκων. Άδωνις υπουργός υγείας θεός φυλάξει…
        Κυριάκος Μητσοτάκης παλιός υπουργός εσωτερικών φουλ απολύσεις σε υγειονομικο προσωπικό , σχολικούς φύλακες , δασκάλους και καθηγητές.

        Έχεις να πεις κάτι για αυτά κύριε του τι θα γινόταν αν..
        Μιας και ζεις υποθετικά από ότι φαίνεται.

        • Υποθετικα ζειτε εσεις στον τσιριζα,περα απο λαικισμο,παραμυθια και κολοτουμπες δεν εχετε προσφερει τιποτα στην κοινωνια,για αυτο και ο λαος σας εστειλε για τα υπολοιπα 100 χρονια στο χρονοντουλαπο της ιστοριας!!!!!!

  • ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗ ΦΕΡΕΙ Η 3ΥΠΕ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ SECURITY ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ.

  • Αμεσα καλυψη απο την 3 η ΥΠΕ των θεσεων της παθολογικης κλινικης.Σημερα οχι αυριο,εστω και με μεταθεσεις η αποσπασεις απο αλλες δομες υγειας,που δεν ειναι τωρα στην πρωτη γραμμη.Στη συνεχεια προκηρυξη των θεσεων.

  • Ελπίζω η διοίκηση να μη επιστρατεύσει όλους του υπηρεσιακούς-κομματικούς παράγοντες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να απαντήσουν στις καταγγελίες όπως έκανε την προηγούμενη φορά που έγιναν παράπονα από εργαζόμενους. Ήταν τραγικό και εκτέθηκε.

  • Αν ούτε αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα μας η υγεία, δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν στις θέσεις τους κι αγωνίζονται για την υγεία όλων μας και τολμούν να μιλούν, όταν κάποιοι κάνουν τα χατήρια των κυβερνήσεων και αποκρύπτουν την πραγματική εικόνα.

  • Αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα μας η υγεία, δεν έχουμε σωτηρία ως χώρα. Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που συνεχίζουν να παλεύουν για το καλό όλων μας και τολμούν να μιλούν. Οι υπόλοιποι ας παραμείνουν ήσυχοι στις κομματικές καρέκλες τους, ενώ πεθαίνουν άνθρωποι γιατι κανείς δεν διεκδικεί τα αυτονόητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.