kozan.gr: Η ομιλία του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης Παύλου στο 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεροκήρυκος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σερβίων καί Κοζάνης Πανοσ. Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου: “Ήταν ένας κληρικός που αφιέρωσε τον εαυτό του στη διακονία του μυστηρίου του Σταυρού & της Αναστάσεως τού Κυρίου μας – Θυσίαζε τα πάντα για την αγάπη του Χριστού και τη Σωτηρία του Ανθρώπου” (Bίντεο)

7 Φεβρουαρίου 2021
10:48

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7/2 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεροκήρυκος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σερβίων καί Κοζάνης Πανοσ. Αρχιμ. Αυγουστίνου Μύρου. Ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: “Ήταν ένας κληρικός που αφιέρωσε τον εαυτό του στη διακονία του μυστηρίου του Σταυρού & της Αναστάσεως τού Κυρίου μας. Θυσίαζε τα πάντα για την αγάπη του Χριστού και τη Σωτηρία του Ανθρώπου”.

21 σχόλια

  • Ουαί υμίν…
    Όλοι ξέρουμε ποιος έδιωξε με τον τρόπο του τον μακαριστό από την ενορία μας στον Άγιο Νικάνωρα…
    Τουλάχιστον ας τώρα ας σιωπήσει…

    • Παλαιότερα όμως του δόθηκε η δυνατότητα να την αναλάβει ως μόνιμος εφημέριος κι ως διάδοχος του μακαριστου π. Ιωάννη, αλλά δεν δέχθηκε. Ας τα λέμε όλα λοιπόν.

  • Καλό Παράδεισο πατέρα Αυγουστίνε. Πόσο ορθή η επιλογή του ονόματος της μονής σου σ έναν Άγιο που πέρασε πολλά…
    Συχωρα μας που δεν είμαστε άξιοι ενός επικήδειου λόγου ανάλογου του διαμετρηματος της προσωπικοτητας σου.

  • Σε καμία περίπτωση σεβασμιωτατε δεν θέλαμε να κάνουμε κουμάντο στο Θεό.
    Δε ζητήσαμε ποτέ να ρωτήσει εμάς ο Θεός τι να κάνει.
    Μη γενοιτο.
    Δεν αμαρτανομε λοιπόν γιατί δεν κρίνουμε το Θεό.
    Μη γενοιτο.
    Όμως ανθρωπίνως ποναμε, γιατί χάσαμε έναν πατέρα διαμάντι που αναλώθηκε για εμάς, ορθοτόμο,βαθειά μορφωμένο πνευματικά πολύ μπροστά, με χάρισμα λόγου κι αγάπη περισσή που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπων αοκνα.
    Γι αυτό πενθουμε, γιατί ποναμε γιατί μοιάζει αναντικαταστατος, δυσαναπληρωτος, αλλά και ταλαιπωρημενος τόσο από φθόνο, όσο και από προβλήματα πρωσοπολατρειας.
    Καλό Παράδεισο πατέρα Αυγουστίνε. Πρεσβευε για αντικαταστάτη σου άξιο του πνεύματος σου.

    • Προσοχή μόνο να μην πέσουμε στην παγίδα…
      Ηταν άξιος πνευματικός καθοδηγητής!! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι, μετά από αυτόν, ο κόσμος δε θα έχει σωτηρία….

      • Όχι βέβαια. Δεν υπονοουμε τίποτε τέτοιο. Αλοιμονο. Πονουμε σήμερα την απουσία του από αυτή τη ζωή αλλά κ τη ταλαιπωρία του σε πολλά επίπεδα .

  • Περιμέναμε στη Μνημη του ένα λόγο αντάξιό του και την ανάγνωση μιας από τις τόσες αριστες ομιλίες του π. Αυγουστίνου για να ξαναθυμηθουμε τα λόγια του σήμερα στα 40 του .
    Ας δώσει ο Θεός να βρεθεί ένας άξιος άνθρωπος που θα εκδώσει όλο αυτό το τεράστιο Έργο των ομιλιών του π. Αυγουστίνου.

  • Η μάσκα του κορονοιού καποτε θα φύγει,η μάσκα της υποκρισίας ανεξίτηλη,ωσπερ στίγματα λεοπαρδάλεως…
    Εν ζωή τους ανθρώπους αγαπάς και ουχι όταν εγκαταλείπουσι τον ματαιον κόσμον….

  • Δεσποτης σημαινει σε παίρνω αποδω και σε παω εκει,τα πολλα λογια ειναι φτωχεια!
    Δεσποζω,= εξουσιαζω!!
    Ουαι κι αλοιμονο αν υπαρχουν υπο τον δεσποζοντα αξιοι και ικανοι δεσποζόμενοι!!

  • Οπτική σου. Δεσπότης άλλο πράγμα σημαίνει πάντως. Τώρα για τους δεσποζομενους οι σχέσεις ποικίλουν και έχουν πολλές παραμέτρους. Δεν είμαστε οι κατάλληλοι για ανάλυση.

      • Όλα δεν είναι θέμα ετυμολογιας. Ειδικά στα ποιμαντικα καθήκοντα. Άλλο ποιμένας κι άλλο μετακομιστης κι εξουσιαστής. Δεν είναι θέμα του πανεπιστημιακου οπου κόλλησες. Αλλά ο καθένας ότι έχει μέσα του βγάζει έξω του.

  • Τον τίτλο “Δεσπότη” τον φέρουν οι μητροπολίτες ως θέση έχοντες κ τύπον του Δεσπότη Χριστού κι όχι ως εξουσία. Όπως και τα Βυζαντινά αυτοκρατορικα αμφια που τα φορούν μόνο στις ακολουθίες συμβολικά του Βασιλέως των Ουρανών.

  • Ούτε τα της πίστης γνωρίζεις ορθά ούτε τα της ιατρικής Ελπίς…. Δυστυχώς χάσαμε τον π. Αυγουστίνο ταλαιπωρείται 4 μήνες ο π. Νικόλ κι εσείς εκεί πείσμα κ εγωισμός να αρνείστε τα μέτρα αδιαφορώντας για το κακό που κάνετε. Ακόμη κι αυτοί που πέρασαν τον ιό οφείλουν να φορούν μάσκα γιατί μπορεί να είναι φορείς κ να τον διασπειρουν στους γύρω τους. Μάσκα με τη μύτη μέσα γιατί ο ιός κάθεται στη μύτη κ το διασπειρουν με την αναπνοή. Εγκληματουν αν δεν πειθαρχουν. Πόσο χριστιανοί μπορούν να ειναι; σοβαρευτεί τε επιτέλους κ ξεχωρειστε τα πνευματικά με τα ιατρικά. Έλεος!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.