kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Σοβαρές καταγγελίες του πρώην Περιφερειάρχη Θ. Καρυπιδή για χωροταξικό: “Η Δ. Μακεδονία έχει χωροταξικό – Κατατέθηκε, στο Υπουργείο Ενέργειας, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, στο τέλος του 2016 – αρχές του 2017, όμως δε μπόρεσε να πάρει ΦΕΚ γιατί μεσολάβησαν οι Εθνικές εκλογές. Αυτό που κάνει τώρα η ΝΔ είναι να πάρει το δικό μας το χωροταξικό και προσπαθεί, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να το κάνει πλέον με ειδική παρέμβαση για να βάλει ανεμογεννήτριες ανεξέλεγκτα, να πάρει γόνιμη γη κτλ.”

8 Φεβρουαρίου 2021
08:04

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που αποκαλύπτει το συγκεκριμένο θέμα, σε σοβαρές καταγγελίες που χρήζουν απαντήσεων, τόσο από τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής όσο και από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας προχώρησε, κατά τη διάρκεια χθεσινής συζήτησης, στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Θ. Καρυπίδης. Όπως ανέφερε ο πρώην Περιφερειάρχης: “Προσπαθούν να καταστήσουν ότι η Δ. Μακεδονία δεν έχει χωροταξικό. Η Δ. Μακεδονία έχει χωροταξικό, που προέκυψε μέσα από ένα 10χρονο εξαντλητικό διάλογο. Κατατέθηκε, στο Υπουργείο Ενέργειας, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, στο τέλος του 2016 – αρχές του 2017. Ήταν από τα πρώτα στην χώρα, υποδειγματικό. Ο Σταθάκης το υπέγραψε στις 4 Ιουλίου του 2019 γιατί περίμενε να καταθέσουν κι οι υπόλοιπες περιφέρειες. Δε μπόρεσε να πάρει ΦΕΚ γιατί προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Προέβλεπε όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα. Αυτό που κάνει τώρα η ΝΔ  είναι να πάρει το δικό μας το χωροταξικό και προσπαθεί, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να το κάνει πλέον με ειδική παρέμβαση (αυτό δουλεύει τώρα) για να βάλει ανεμογεννήτριες ανεξέλεγκτα να πάρει γόνιμη γη κτλ.”.

Η στήλη δε γνωρίζει το κατά πόσο το χωροταξικό στο οποίο αναφέρεται ο Θ. Καρυπίδης και δεν πήρε ΦΕΚ στο “παρά πέντε”, προέβλεπε, όπως είπε, όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα, αφού, σε σχέση με τότε, προέκυψε η βίαιη απολιγνιτοποίηση που εξήγγειλε αιφνιδιαστικά – και χωρίς να γνωρίζει κανείς – ο σημερινός Πρωθυπουργός, ωστόσο αυτά που είπε ο πρώην Περιφερειάρχης, για εξυπηρέτηση συμφερόντων, από τη ΝΔ, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ανεξέλεγκτη χωροθέτηση ανεμογεννητριών και για παραχωρήσεις εκτάσεων γόνιμης γης, που θα προβλέπει το χωροταξικό που ετοιμάζεται, είναι πολύ σοβαρά και χρειάζονται περαιτέρω και συγκεκριμένες διευκρινήσεις, είτε από τον ίδιο είτε – ως απάντηση – από εκείνους που εμπλέκονται με το σχεδιασμό του και επιβάλλεται να καταθέσουν την άποψή τους σε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν. Αναμένουμε…

Η Χύτρα

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.