Στο Τσοτύλι, στον οικισμό Ζούζουλη, στην αλάνα απέναντι από το αμαξοστάσιο του δήμου, βρισκόταν από τον περασμένο Οκτώβριο του 2020 μια αδέσποτη σκυλίτσα, μεσαίου μεγέθους, χρώματος πολύ ανοιχτού μπεζ, που τελευταία φορούσε μπλε περιλαίμιο. Όσοι Τσοτυλιώτες κάνουν τον περίπατό τους στον κεντρικό δρόμο θα την ξέρουν και θα τη θυμούνται, επειδή συνήθιζε να πέφτει στα πόδια τους εκλιπαρώντας για χάδια (Δεν πεινούσε, όπως νόμιζαν.)
Πολλοί την τάιζαν και την χάιδευαν. Δυστυχώς, δεν βρέθηκε κανένα σπιτικό που τόσο λαχταρούσε, για την αξιογάπητη αυτή σκυλίτσα (εγώ έχω δυο μεγαλόσωμα σκυλιά που δεν θα την δέχονταν).
Έτσι, στις αρχές Ιανουαρίου του 2021 επικοινώνησα με το δημαρχείο Τσοτυλίου προκειμένου να κανονιστεί η μεταφορά της στο καταφύγιο/κυνοκομείο του δήμου στη Σιάτιστα (για το οποίο είχα ρωτήσει άτομα που έχουν σχέση με τον δήμο).
Πράγματι, στις 11 Ιανουαρίου 2021 κατά τις 9.30 π.μ., δυο υπάλληλοι του δήμου την πήραν με ένα βαν του δήμου.
Επειδή την αγάπησα και νοιάζομαι για τη σκυλίτσα, επικοινώνησα την 1η Φεβρουαρίου με την φιλοζωική Σιάτιστας, θέλοντας να μάθω πώς τα πάει. Έκπληκτη στην αρχή και σοκαρισμένη στη συνέχεια, άκουσα την κατηγορηματική δήλωση της προέδρου της φιλοζωικής, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ στο καταφύγιο/κυνοκομείο.
Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ.΄ΩΤΤΑ, ο οποίος στην αρχή μου είπε επί λέξει ότι « Τα σκυλιά από τη Νεάπολη και το Τσοτύλι έχουν τη συνήθεια να πηδάνε πάνω από την περίφραξη.», στη συνέχεια μου υποσχέθηκε να μεταβεί αυτοπροσώπως στο κυνοκομείο/καταφύγιο προς αναζήτηση της σκυλίτσας και ότι θα με έπαιρνε ο ίδιος τηλέφωνο.
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν με πήρε τηλέφωνο, αλλά ούτε απάντησε στις δικές μου αμέτρητες κλήσεις.
Έτσι, την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, πήγα η ίδια στη Σιάτιστα για να βεβαιωθώ εάν υπάρχει ή όχι η σκυλίτσα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Απαιτώ απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1. ΓΙΑΤΙ δεν πήγαν οι υπάλληλοι του δήμου (όπως ορίζει ο νόμος) την σκυλίτσα στην αρμόδια κτηνίατρο για εμβολιασμό, τσιπάρισμα και στείρωση ( μου το διαβεβαίωσε η ίδια ότι δεν έγινε) ;
2. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ την σκυλίτσα; Δεν γίνεται καταγραφή των εισαγωγών;
Κλεονίκη Τσαλή, κάτοικος Τσοτυλίου, καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Νεάπολης και στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Τσοτυλίου