kozan.gr: Νέα, μεταβατική, καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου η Ερι Κύργια – Ποια είναι η συμπατριώτισσά μας Έρι Κύργια

10 Φεβρουαρίου 2021
13:11

Οπως ανακοινωσε το ΥΠΠΟ, με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου και τη μετάβασή του στη νέα περίοδο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά στον ορισμό της Έρις Κύργια, ως μεταβατικής Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου. Με ανοιχτη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικου

Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής να αναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δημοσιοποιήσει το πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και τη σύνθεση της Επιτροπής. Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων από τους ενδιαφερόμενους έχει καταληκτική ημερομηνία την 7η Μαίου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 6η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με τριετή θητεία.

Η Έρι Κύργια γεννήθηκε στην Κοζάνη και είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει έξι ξένες γλώσσες και έχει μεταφράσει από τις πρωτότυπες γλώσσες τα έργα «Πελεκάνος» του Α. Στρίντμπεργκ, «Αρχιμάστορας Σόλνες», «Έντα Γκάμπλερ», «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ε. Ίψεν, «Πλατεία Ηρώων» του Τ. Μπέρνχαρντ, «Ο χρυσός δράκος» του Ρ. Σιμμελπφένιχ, «Οι ζωές των άλλων» του Α. Οστερμάιερ, «Γεθσημανή» του Ντ. Χέαρ, «Καμπαρέ» των Φρ. Εμπ & Τζ. Κάντερ, «Παραλλαγές θανάτου» του Γ. Φόσσε, «Η Τάξη μας» του Τ. Σλομποτζιάνεκ και διάφορα άλλα.Παράλληλα, η Έρι Κύργια έχει συνεργαστεί με την ιδιότητα του θεατρολόγου με τους Γιάννη Χουβαρδά, Μιχάλη Μαρμαρινό, Κωνσταντίνο Ρήγο, Δημήτρη Τάρλοου, Στάθη Λιβαθινό και Κατερίνα Ευγγαλάτου, με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Πορεία και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

12 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.