Δήμος Εορδαίας: “Τα όρια της υπομονής των 50 χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας έχουν εξαντληθεί. Απαιτούμε ξεκάθαρες εξηγήσεις”

12 Φεβρουαρίου 2021
19:57

 

 

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 12-2-2021, ο Δείκτης Μολύνσεων 14ημέρου Covid-19 στο Δήμο Εορδαίας, βρίσκεται στις 123 μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Το όριο που έχει θέσει η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να βρίσκεται η κάθε περιοχή στην κατηγορία κόκκινου επιπέδου, είναι 150+ μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκων. Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο που σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων Δήμων, αυτό σήμαινε αυτόματα την έξοδό τους από το καθεστώς των σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Απαιτούμε λοιπόν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να μας εξηγήσει, επαρκώς και όχι κατά το δοκούν, γιατί παραμένει ο Δήμος Εορδαίας στην κατηγορία κόκκινου επιπέδου με περίπου 30 λιγότερες μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους στον προαναφερόμενο Δείκτη. Επίσης ζητούμε να μας εξηγηθεί γιατί ενώ επί 4 μήνες ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δεν υπήρξε καμία επίσκεψη από τους αρμοδίους αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα, ή έστω από μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων.

Η υπομονή μας έχει όρια τα οποία έχουν πλέον ξεπεραστεί. Μια ολόκληρη περιοχή, η οποία ζει με την δαμόκλειο σπάθη μιας μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή που έχει σχεδιαστεί χωρίς αυτή να ρωτηθεί, βιώνει για περισσότερο από 4 μήνες ένα ανεξήγητο και απολύτως αναποτελεσματικό lockdown, του οποίου η χρησιμότητα-αποδεδειγμένα πλέον-δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ βάση.

Μια ολόκληρη περιοχή, ένας δήμος περίπου 50 χιλιάδων κατοίκων, καταδικάστηκε σε οικονομική καταστροφή, σε προβλήματα ψυχικής υγείας που αναπόφευκτα έχει επιφέρει ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει ανακοινώσει απολύτως κανένα ειδικό μέτρο στήριξης των κατοίκων της Εορδαίας, της μοναδικής περιοχής στον πλανήτη Γη που βρίσκεται επί 120 ημέρες υπό περιοριστικό καθεστώς.

Οι 50 χιλιάδες κάτοικοι της Εορδαίας περιμένουν και απαιτούν μία απάντηση στο ερώτημα :

Γιατί καταδικάζετε σε οικονομική καταστροφή και σε ψυχική κατάρρευση την περιοχή μας;

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Εορδαίας για τη συνετή στάση τους όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του δήμου μας, να συστήσουμε τη συνέχεια της προσπάθειας για την ατομική προστασία αλλά και την προάσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και να τονίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας, θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην κατεύθυνση προστασίας των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όλων των δημοτών του, που απορρέουν από το εδάφιο 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος των Ελλήνων, όπου ρητά αναφέρεται ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

77 σχόλια

  • Παναγιώτη μήνυση όχι κατά παντός υπευθύνου αυτή την φορά αλλά ονομαστική. Γιατί το σύστημα δυσκολεύεται μέχρι και τα ονόματα να βρει. Το δούλεμα πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο όσο επώδυνη και εάν είναι προσπάθεια

        • Της Πτολεμαΐδας είναι τόσο όσο λες όχι όλου του δήμου Εορδαίας, αυτό λέει ο άνθρωπος και αυτό λέει και ο Πλακεντάς.

        • Εντωμεταξύ ούτε τόσο είναι γιατί στην Πτολεμαΐδα υπάρχουν χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι που είτε προέρχονται από άλλες περιοχές της Δυτικής και μετακόμισαν Πτολεμαΐδα, είτε από άλλες πόλεις της Ελλάδας που ήρθαν στην Πτολεμαΐδα λόγω ΔΕΗ, αλλά έχουν κρατήσει το μερίδιο τους αλλού. Ο πληθυσμός της Πτολεμαΐδας είναι περίπου 40 χιλιάδες και της Εορδαίας πάνω από 50. Εγώ εννοείται βέβαια πως η Εορδαία δεν είναι η Πτολεμαΐδα. Εγώ ζω σε χωριό της Εορδαίας με σχεδόν περίπου 1800 κατοίκους και η Εορδαία έχει δεκάδες χωριά!

    • Αυτος ειναι εσενα ο μεγαλος σου γκαιλές ρε ανωνυμε? Επειδη εγραψε 50.000 κατοικοι? Ρε ειστε καλα ρε? Δεν κοιτατε το φεγγαρι που σας δειχνουν και κοιτατε το δαχτυλο μονο? Δηλαδη αν ελεγε 45.000 κάτοικοι θα ησουν ευχαριστημενος?

  • Ελα ρε δημαρχε εισαι εδω; Χαστουκι στην απολιγνιτοποιηση χαστουκι και στον εγκλεισμο. Πας πολυ καλα μπραβο

    • Αν σου ειπαν οτι ενας Πλακεντας σε μια πολη 45.000 κατοικων που δεν την ξερει κανεις εκει κατω κι αν την εχουν ακουστα την εχουν μονο λογω εργοστασιων μπορει να τα βαλει με ολο το συστημα της Αθηνας και του Κουλη το…………μοντελο 😉 μαλλον ή εισαι πολυ αθωος ή δεν ξερεις τι σου γινεται.
      Εδω δεν ησακουγονται δημαρχοι μεγαλυτερων πλυθησμιακων περιοχων και θες εσυ να ακουστει ο Πλακεντας της Πτολεμαιδουλας που της εβαλαν φαλημεντο καιρο τωρα. Εγινε!

  • Δεν κατάλαβα. Αυτό είναι ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ ή επίσημη τοποθέτηση που στάλθηκε στους αρμόδιους οπότε πρέπει να περιμένουμε απαντήσεις;

    Αν ισχύει το πρώτο και δεν υπάρχει σαφής αποδέκτης των “απαιτήσεων” τότε πρόκειται για κούφιο γράμμα.

    Αν ισχύει το δεύτερο, να τεθεί χρονικό περιθώριο ως την Κυριακή για να δοθούν απαντήσεις και αν αυτό δεν συμβεί η λύση είναι μία: ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

  • Χωρίς ειδική επιτροπή διαχειρίσεις κρίσεων από έμπειρους γιατρούς που διαθέτει η περιοχή δεν πρόκειται με ξεμπερδέψουμε
    Από ανικανότητα χειρισμών την πληρώνουμε όλοι
    Αλλά και τις αλήθειες δεν πρόκειται να τις πούμε
    Πιστεύω ότι η Δημοτικοί αρχή Περιφέρεια και Βουλευτές κατώτερη των εξελίξεων
    Κρίμα υπομονή

    • Ναι στην καστορια που μηδενισαν τα κρουσματα εχουν αλλη περιφερειακη αρχη,ρε τι ακουμε ρεεε,μαζευτειτε λιγο και μην βλεπετε φαντασματα,γιατι να σας στοχοποιησουν στην εορδαια;εχουν κατι με εσας;απλα υπαρχουν κρουσματα,τι δεν καταλαβαινετε ορισμενοι;

  • Αλήθεια, υπάρχει κανείς που δεν έχει καταλάβει ότι έχει στοχοποιηθει η Εορδαια; Μήπως – πέραν της ΔΕΗ, φωτοβολταικων κλπ-επειδή τόλμησε ο Δήμαρχος να κάνει μήνυση κατά των υπευθύνων και αρμοδίων αυτής της καταστρεπτικης πολιτικής;

  • Όταν μια κοινωνία συμπεριφέρεται σαν πρόβατα, είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κυριαρχούν οι λύκοι. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέσεις εξουσίας καθοδηγούμενοι από την κοματική γραμμή θα μπορούν να διαμαρτύρονται και να λένε ότι θέλουν για να γίνονται αρεστοί στους ψηφοφόρους (πρόβατα), αλλά θα κάνουν ότι θέλουν οι άλλοι. Θα λένε ότι θέλουν να ακούσουν τα πρόβατα, αλλά θα υποτάσονται στους άλλους.

    Ο φόβος είναι το θεμέλ

  • Όταν μια κοινωνία συμπεριφέρεται σαν πρόβατα, είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να κυριαρχούν οι λύκοι. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέσεις εξουσίας καθοδηγούμενοι από την κοματική γραμμή θα μπορούν να διαμαρτύρονται και να λένε ότι θέλουν για να γίνονται αρεστοί στους ψηφοφόρους (πρόβατα), αλλά θα κάνουν ότι θέλουν οι άλλοι. Θα λένε ότι θέλουν να ακούσουν τα πρόβατα, αλλά θα υποτάσονται στους άλλους.

    Ο φόβος είναι το θεμέλιο κάθε κυβερνητικής εξουσίας.

    ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • Πάντως οφειλω να δώσω συγχαρητήρια στον δήμαρχό μας για τους έξοχους τακτικισμούς του .Αντί να μας απαντήσει στο τι κάνει ο ίδιος ή τι δεν κάνει,ρίχνει το μπαλάκι στο κράτος των Αθηνών(κλασσικά)και πείθει ορισμένους “αθώους”.Αλήθεια κάποτε έγραφε στα κοινωνικά μέσα για συγκεντρώσεις στις πυλωτές που πρέπει να σταματήσουν.Τι εγινε;Σταμάτησαν;Μήπως ξέρει;Μήπως ξέρει για καφενεία και καφετέριες που λειτουργούν παράνομα μπροστά στα μάτια μας;Μήπως ξέρει γιατί πουθενά δεν ελέγχει η δημοτική αστυνομία;Για όλα αυτά που τα ξέρουμε όλοι και τα παραβλέπουμε όλοι φταίει ο Χαρδαλιάς;;;

    • Πολύ καλό…οι περισσότεροι υποστηρικτές του, είναι αρνητές των μέτρων και δεν τα τηρούν…κάποτε μιλούσανε για ψεκασμούς και εξωγήινους…

    • Ψηφοφορος της Τερζοπουλου κι εσυ?
      Δωστε λυσεις εσεις τοτε να δουμε τι λετε…
      που οτι καλυτερο εχετε προτεινει ειναι να λετε μπαρουφες…καθηστε μεσα βαλτε μασκες και περιμεντε ποτε θα δωσει εντολη ο καθε τραγικος Χαρδαλακος για να βγεις εξω και μη μιλας μην αντιδρας αλλιως σε στοχοποιω ως ψεκασμενο και απειθαρχο πολιτη.

      Αν δεν εκανε τιποτα ο Πλακεντας θα λεγατε παλι αλλα
      γιατι δεν στελνει επιστολη και γιατι δεν μιλαει και τετοια.. τα κανει και παλι λετε τα δικα σας τα ασυναρτητα , καλα κρασια… τελικα εχετε το συνδρομο του ανικανοποιητου

      Υ.Γ. Το κρατος των Αθηνων φταιει σε πολλα αλλα οπως παντα εσυ νομιζεις οτι εκει κατω ειναι ο παραδεισος που στα προσφερουν ολα και εμεις εδω παμε σε ολους κοντρα εν τω μεταξυ κανουμε αγωνα να ξυπνησει ο κοσμος και κανεις δεν ξυπναει. Ζησε στον κοσμο σου εσυ οτι δεν φταιει κανεις αλλα μονο οι πολιτες. Ετσι κι αλλιως οτι ποθει ο καθενας βλεπει.

      • Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι τώρα κάνει κάτι ο δήμαρχος,επειδή γράφει “αγανακτισμένες επιστολές” στο facebook. Καλό ύπνο….

  • Τις ανακοινώσεις του Χαρδαλιά για τις περιοχές που παραμένουν σε “σκληρό” lockdown τις μαθαίνουν οι αντίστοιχοι δήμαρχοι από την τηλεόραση?

  • Αλήθεια Δήμαρχε μόνο μια ερώτηση την οποία την έχω κάνει ξανά. Μετά από 100 και πλέον μέρες νομίζω αλήθεια εξήγησε μου αν είχες έστω και μια επικοινωνία με βουλευτές του νόμου τον περιφερειαρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης και ένα επίσημο έγγραφο του δήμου για να εκφράσεις αγανάκτηση. Αλήθεια περιμενες 100 μέρες για να το γράψεις αυτό. Οχι κάτι από το Φέισμπουκ σου αλλά ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

  • Απορώ κάνεις δε μιλάει ότι για τα κρούσματα φταίνε τα εργοστάσια. Τόσο μυαλό θέλει? . Αν δε δωθει προτεραιότητα να εμβολιαστει η εορδαια λόγω εργοστασίων μας βλεπω όλο το 21 σε εγκλεισμό..
    Τα βοδ… Οι βουλευτές, περιφέρεια κοιμούνται!!!! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  • Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ,ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΗΣΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!

    • ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΟΥ ΕΣΥ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ!!!!

      • Ώπα, το τρολ με νέο όνομα. Καίσαρας. Μεγαλοπρεπέστατο.

        Γιατί δεν το έκανες Μωυσής ή Υπερκομψος σαν τον αρχηγό σου. Μπορεί και να σου έκαναν και το εμβόλιο κατά προτεραιότητα (αυτό για τον κορονοϊο γιατί το άλλο κατά της βλακείας δεν θα σ’το κάνουν ποτέ, τέτοιους θέλουν).

  • Σοβαρέψου επιτέλους Δήμαρχε. Προχώρα σε νομικές ενέργειες ή ανακοίνωσε πολιτική ανυπακοή του Δήμου και κάλεσμα προς τους πολίτες για μαζική αντίδραση!

    ΟΧΙ άλλα λόγια. ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ!

  • Αν ο δήμαρχος ήταν επιλογή της ΝΔ, η αντιμετώπιση θα ήταν διαφορετική. Δείτε σε άλλους δήμους τι γίνεται. Έτσι λειτουργεί η πολιτική. Τι να κάνουμε; Είναι δικός μας; Όλα καλά. Δεν είναι; Εφαρμόζουμε το νόμο και τους δείκτες. Κάπου πρέπει να εφαρμοστούν και αυτά. Τί τους περάσατε τους ΝΔούλες;;; Χθεσινούς;;;

    • Ο καρακασιδης τωρα που κολλαει? Εδω τον δημαρχο τον ιδιο δεν υπολογιζουν και ουτε καν απαντανε στις επιστολες του , ο καρακασιδης θα μας εσωζε? χαχαχα! Ελεος!

  • Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι η Εορδαία έχει στοχοποιηθεί. Δεν είναι λογικό με μονοψήφια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα να συνεχίζει στο “κόκκινο”. Λυπάμαι πολύ και εκφράζω την συμπαράστασή μου από Κοζάνη. Για μια ακόμη φορά “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΟΡΔΑΙΟΙ”. Καλό κουράγιο (πόσο ακόμα) φίλοι.

  • Εκείνος το διάβασε. Εσύ το κατάλαβες τι λέει; Σε ΟΛΑ τα κριτήρια ο Δήμος είναι πολύ πιο κάτω! Αει στα κομμάτια πια με τις κομματικές σας παρωπιδες. Μόνο να σπιλωνετε ξέρετε. Ντροπή!

  • Ξεκινήστε δήμαρχε και κάντε την αρχή. Αποδώστε επιτέλους τις σοβαρές ευθύνες και παραλείψεις σε όποιον παράνομα μας κλείνει και οι δημότες θα είναι μαζί σου. Οι βολευτές που είναι άφαντοι όλο αυτόν τον καιρό επιτέλους να βρεθούν απέναντι στον κόσμο και στις ευθύνες τους. Φτάνει πια αυτή υποβάθμιση της Πτολεμαΐδας και της ζωής μας.

  • Μιλάμε για τον δήμο Εορδαίας και όχι για την πόλη της Πτολεμαΐδας μόνο.Ο δήμος Εορδαίας σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 54.000 κατοίκους.Και όποιος το αμφισβητεί ας διαβάσει τα στοιχεία.

  • Ο Δήμαρχος θυμήθηκε να βγάλει ανακοίνωση ( λες και είναι και που υποστηρίζει και εμείς οι οπαδοί της) να χειροκρότημα και να καμαρώνουμε. Η Εορδαια δυστυχώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της είναι εγκλωβισμένη και από τους αμαθείς αιρετους σε τους σε θεματα ανάπτυξης αλλά γνωστές σε εκλογικές διαδικασίες και λαϊκισμό.

  • Νωρίς το θυμήθηκε ο δήμαρχος …Σήκω από την πολυθρόνα και ενεργοποιήσου…Θα μεταφέρω άλλου τα εκλογικά μου δικαιώματα εδώ δεν υπάρχει όχι οργάνωση αλλά ούτε και μια σοβαρή στάση απέναντι στους πολίτες ..μας υποτιμάτε τοσοοοο;;;;

  • Ο δήμος Εορδαίας έχει πολύ λιγότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο 14ήμερο.

    Η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του lockdown στο δήμο Εορδαίας.

    Ο δήμος Εορδαίας έχει υποστεί τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή από το πιο παρατεταμένο lockdown που έχει υποστεί δήμος στη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν επισκέφθηκε το δήμο με το πιο παρατεταμένο lockdown (δήμο Εορδαίας) ποτέ από τη στιγμή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

    Και όμως, δεν κινείται φύλλο. Πιθανότατα, η απάθειά μας αυτή θα φέρει και χειρότερα στην πόλη μας

  • Ο δημαρχος μ δικια τ εντολη κ ανακοινωση ν
    μας βγαλει ολους εξω αρκει ν παρει πρωτοβουλια κ αστο πει..στο ιντερνετ
    Μονο στα ευκολα κ διαφημισεις..κ οτι γινει..αλλιως αλλο κρατος εδω.

  • Η κυβέρνηση ειναι η ικανότερη πιστεύω σχεδόν σε όλο τον πλανήτη αυτό που κάνει δεν μπορεί αλη κυβέρνηση στον κόσμο όλο να το κάνει. Κοροϊδεύει 10.0000 πολίτες και τους κάνει και ότι θέλει πραγματικά απίστευτο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.