ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

  • Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα
  • Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή
  • Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη

 

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση των τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 με συμψηφισμό με τα τέλη του 2020

Κύριοι Υπουργοί,

Καταθέτω ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 τα τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται στην πλειοψηφία τους ακινητοποιημένα από το μήνα Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει μειωθεί κατά 95%, οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα έσοδα μηδενικά και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επαγγελματίες ζητούν την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώθηκαν το 2019.

Κύριοι Υπουργοί,

δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία,  παρακαλώ για τη μέριμνά σας, ώστε να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα τους.

 

 

Ο Αναφέρων Βουλευτής 

Γιώργος Αμανατίδης, Ν. Κοζάνης – ΝΔ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ

Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα                                                       Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή                                                 Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το μεταφορικό έργο «τράβηξε χειρόφρενο», εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

 Ένας χρόνος όπου τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα και ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει καταρεύσει κατά 95%, οι επιχειρήσεις μας είναι ερμητικά κλειστές και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

                                                                                                                         Όσο για εμάς, τους ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων, ακόμα να δούμε το χρώμα του χρήματος, παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για καταβολή επιδότησης και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων μας.

                                                                                            Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση  αυτή έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το κλάδο μας καθώς πλέον ως επαγγελματίες, δίνουμε μάχη επιβίωσης για να ζήσουμε τις οικογένειες μας, σημειωτέο δε ότι δεν λαμβάνουμε κανένα απολύτως μηνιαίο  εισόδημα ούτε καν το ποσό των 534€ που λαμβάνουνε οι μισθωτοί.

Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό, όταν ακόμα και οι όποιες οικονομίες μας έχουν εξανεμιστεί από τα πάγια έξοδα των τρεχουσών υποχρεώσεων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο), ενοίκιο, internet,ΕΦΚΑ κ.α .

 Πόσο εύκολο είναι αυτό όταν καλούμαστε στα τέλη του μήνα, να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας για τα ακινητοποιημένα οχήματα μας ,Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας.

 Ζητούμε την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών  γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώσαμε το 2019.

Βρισκόμαστε στα όρια χρεοκοποίας με αδυναμία πληρωμής των Τελών κυκλοφορίας.

Εκπέμπουμε SOS και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν να είναι πολύ αργά.

Κύριε Υπουργέ  παρακαλούμε να δώσετε άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα μας για συμψηφισμό των τελών κυκλοφορίας.