Επίσκεψη σε Κομνηνά – Μεσόβουνο του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης

22 Φεβρουαρίου 2021
14:46

 

Στα Κομνηνά: Ο κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παντελή Τσιλφίδη κι επισκέφτηκαν τα 2 έργα που εισηγήθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου και αφορούν:

  • την κατασκευή τεχνικού έργου (κιβωτοειδούς οχετού) σε αγροτική οδό που διέρχεται από τον χείμαρρο της κοινότητας

  • τις εργασίες αποκατάστασης και προστασίας της θεμελίωσης στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας

συνολικού προϋπολογισμού 38.700,00€ (με τον Φ.Π.Α.)

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο αρδευτικό που χρειάζονται οι καλλιεργητές και απαιτείται μελέτη

  • από την συγκέντρωση των ανεκμετάλλευτων υδάτων του χειμάρρου προς το υδραγωγείο της κοινότητας κι από εκεί ροή προς καλλιέργειες

  • από διανειχθείσα ήδη γεώτρηση της περιοχής προς το Αντίγονο, η οποία εφ΄ όσον τελειοποιηθεί θ΄ ανακουφίσει κατά πολύ τους καλλιεργητές της περιοχής.

Ακολούθως ο κ. Τσιούμαρης ενδιαφέρθηκε για την βελτίωση του δρόμου προς την πανέμορφη περιοχή του «Παρχάρ» και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο πως σε λίγο χρονικό διάστημα θα τον επισκεφτούν τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών με τους εμπειρογνώμονες της ΑΝΚΟ για να καταγράψουν τις προτάσεις και να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Στο Μεσόβουνο: ο κ. Τσιούμαρης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παύλο Παραστατίδη κι εστίασαν την συζήτηση στα αιτήματα που απέστειλε εγγράφως κατά καιρούς ο δραστήριος Πρόεδρος στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, όπως:

  • την αξιοποίηση της πανέμορφης και ιστορικής περιοχής Αγ. Παύλου και Αγ. Αναργύρων

  • την αντιπλημμυρική προστασία της γύρω περιοχής Μεσοβούνου

  • την στασιμότητα των εργασιών του επιβλητικού Ι.Ν. Αγ. Ιακώβου, Αδελφοθέου Ιγνάτιου και Αγίου Γεωργίου

  • την αξιοποίηση των 300 ακαλλιέργητων στρεμμάτων που δυστυχώς λόγω κάποιων προβλημάτων παραμένουν αδιάθετα προς εκμετάλλευση προς όφελος των κατοίκων.

Τέλος Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος μετέβησαν στο γνωστό από τις θεομηνίες γεφύρι που παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα παρ΄όλο που τα μηχανήματα της Π.Ε. Κοζάνης έκαναν εξαιρετική εργασία καθαρισμού και διάνοιξης του ρέματος.

Ο κ. Τσιούμαρης υποσχέθηκε στον Πρόεδρο τον προγραμματισμό επίσκεψης των στελεχών της Π.Ε. Κοζάνης σε σύντομο χρονικό διάστημα για την καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων της μαρτυρικής αλλά και πολύ παραγωγικής κονότητας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.