Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Κοζάνης, φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Koζάνη, καταγγέλλοντας τις συλλήψεις των συναδέλφων τους στην Θεσσαλονίκη, που κινητοποιήθηκαν με βασικό αίτημα το να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές.

Οι φοιτητές με το κείμενο που διαβάστηκε και μοιράστηκε πλατιά και τα συνθήματα τους καταδίκασαν την άγρια επίθεση της αστυνομίας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κείμενο που διαβάστηκε, «όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητικών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια».

Μαζί με τα ταξικά Σωματεία και τους φορείς που καλούσαν στην κινητοποίηση, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως «εε ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές – όχι αστυνομία και διαγραφές», «ακούστε καλά τι λεν οι φοιτητές – έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές».

902.gr