Π.Ε. Κοζάνης: 41.000,00 € για την βελτίωση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή Βογγόπετρα Σερβίων

24 Φεβρουαρίου 2021
14:00

 

Μια μακροχρόνια και επιτακτική ανάγκη των αγροτών της περιοχής Βογγόπετρας –Τρανοβάλτου μπήκε στον ¨δρόμο¨ της (μετά από προβλήματα διαχωρισμού των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού) καθώς εγκρίθηκε για δημοπράτηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου το έργο: «Βελτίωση αγροτικού δρόμου στην περιοχή Βογγόπετρα του Δήμου Σερβίων» προϋπολογισμού 41.000,00€ (με Φ.Π.Α.), κατόπιν εισηγήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Η υφιστάμενη κατάσταση του συγκεκριμένου αγροτικού δρόμου, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, καθιστά την μετάβαση των κατοίκων της περιοχής στα χωράφια τους από αδύνατη έως άκρως επικίνδυνη.

Με τις εργασίες που προβλέπονται θα πραγματοποιηθεί μια εις βάθος συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας μέσω του επιμελούς καθαρισμού της προς συντήρηση οδού, της διαμόρφωσης τάφρων εκατέρωθεν και σε όλο το μήκος της και την κατασκευή κατάλληλων τεχνικών ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα.

Η κατασκευή της υπόβασης οδοστρωσίας θα αποτελείται από θραυστά υλικά πιστοποιημένου λατομείου και η διαδικασία διάστρωσης, διαβροχής και συμπύκνωσης τους θα συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις των Τεχνικών Προδιαγραφών.

Τέλος, για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας, θα τοποθετηθεί σήμανση στα σημεία που ο αγροτικός δρόμος διασταυρώνεται με ασφαλτοστρωμένες οδούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης θεωρεί πως ο συγκεκριμένος δρόμος μπορεί ν΄ αξιοποιηθεί και ν΄ αναβαθμιστεί περεταίρω για μια ακόμη πρόσβαση στα μοναδικά Μπουχάρια, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες μεγαλύτερου χρόνου παραμονής στον χώρο, με κυκλική πορεία και ενδιάμεσες στάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Μικροβάλτου-Τρανοβάλτου-Λιβαδερού και τα πανέμορφα περιπατητικά μονοπάτια της γύρω περιοχής.

Ένα σχόλιο

  • Καλα θα δοθουν τοσα χρηματα για τον δρομο για την Παδη που ειναι ακατοικητη (ας δοθουν και αυτα) και για το δρομο ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ που το ΦΡΟΥΡΙΟ κατοικειται, και συνδεει ο δρομος και την Ελατη και τα χωρια της ΔΕΣΚΑΤΗΣ και τα Τρικαλα με την Κοζανη δεν γινεται τιποτα. Τι στο καλο εχουν στο κεφαλι τους οι διοικουντες δεν μπορω να καταλαβω ΑΠΟΡΩ…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.