Αιχμηρή ανακοίνωση – απορία του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. Κοζάνης για την Περιφερειακή Αρχή: “Για τη νέα προκήρυξη «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία», έχει ήδη στο συρτάρι του ο Περιφερειάρχης τη λίστα των εντασσόμενων επιχειρήσεων;;;;;”

24 Φεβρουαρίου 2021
17:13

Επειδή η οργή των Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας είναι δίκαια και απόλυτα δικαιολογημένη, θέτουμε τα εξής ερωτήματα στην Περιφερειακή Αρχή:

  • Η πρωτοφανής μη ανακοίνωση της βαθμολογίας των εντασσόμενων επιχειρήσεων, πως προέκυψε ως ιδέα;
  • Με ποια λογική δεν αξιολογήθηκαν όσες επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις;
  • Γιατί δε σχηματίζεται κατάλογος των επιχειρήσεων που είναι επιλαχούσες;

Δε συνεχίζουμε τις ερωτήσεις. Κατανοεί φανταζόμαστε η Περιφέρεια ότι και μόνο αυτά τα ερωτήματα είναι αρκετά για τη διαμόρφωση της άποψης στους Πολύ Μικρούς και Μικρούς Επιχειρηματίες ότι «κάτι τρέχει στα γιούφτικα»

Και μια επισήμανση:

Για την νέα προκήρυξη «Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία», έχει ήδη στο συρτάρι του ο Περιφερειάρχης τη λίστα των εντασσόμενων επιχειρήσεων;

Δεν εξηγείται αλλιώς η διαμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης με τόσο «πρωτότυπο» για τα δεδομένα των προγραμμάτων τρόπο.

Καλό θα ήταν κ. Περιφερειάρχη άμεσα να αυξήσετε τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης και να διορθώσετε όσο είναι καιρός τα κριτήρια αξιολόγησης (και ιδιαίτερα αυτά της ίδιας συμμετοχής) προκειμένου να μην αποκλείονται όλες σχεδόν οι ΜμΕ επιχειρήσεις για να πάνε τα χρήματα μόνο σε αυτούς που δεν τα έχουν ανάγκη για την πραγματοποίηση των επενδύσεων τους.

Τμήμα ΜμΕπιχειρήσεων Ν.Ε. Κοζάνης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

11 σχόλια

  • Εκεί στον Σύριζα έχετε μπερδέψει την γραβάτα με …..
    Για ποιές επενδύσεις μιλάτε ότι δεν θα χρηματοδοτήσουν οι επιχειρήσεις? Για κεφάλαιο κίνησης είναι η ενίσχυση.
    Και μια ερώτηση δική μου τί είδους επιχείρηση είναι αυτή που δεν έχει σε ένα χρόνο 10000 έξοδα?

    • Απαντάς χωρίς να διαβάσεις;
      Μπράβο!
      Ξαναδιάσε το κείμενο:
      3 ερωτήσεις γι’ αυτό που έτρεξε και μία επισήμανση για το επενδυτικό που τρέχει
      Ξεθώλωσε…

  • Δεν δύνανται αι επιχειρήσεις να ανταπεξελθουν οικομικως. Αι συγκυρία είναι δυσμενείς. Ουδείς αισιοδοξεί. Βαινουμεν εις τον κρημνον. Άπαντες ευρίσκονται εις αθλιαν καταστασιν. Ειμεθσ ως έθνος εις αβέβαιο μέλλον…

  • Τώρα θυμήθηκαν τους μικρομεσαίους; Όταν ήταν κυβέρνηση τι έκαναν για αυτούς; Μόλις βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση τους θυμόμαστε, διότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό.

    • Ανέτρεψαν το σχέδιο των προηγούμενων που ήταν ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ 150.000 ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ
      Από τον Αύγουστο του 2018 που μπορούσαν να σχεδιάσουν πολιτική, μέχρι το Μάϊο του 2019 και όσα έκαναν τα ακύρωσαν οι επόμενοι, αφού τους έδωσες το δικαίωμα να υλοποιήσουν την πολιτική τους (μείωση των ΜμΕ επιχειρήσεων προβλέπει το σχέδιο Πισσαρίδη και πάλι) και να κλείσουν τις επιχειρήσεις μας

  • Επειδή όπως λέτε είναι απόλυτα δικαιολογημενοι η οργή των μη δικαιούχων και επειδή λέτε κάτι τρέχει στα γιουφτικα εγώ ως απλώς πολίτης ερωτώ να μάθω τι τρέχει στα γιουφτικα; Συγκεκριμένα οφείλετε Σύριζα ΝΕ να πείτε ξεκάθαρα τι έγινε. Πως μοιράστηκαν τα 40000000ευρω με ποια κριτήρια, αν ήταν η πλατφόρμα του Σκοτίδα σωστή αν τα δεδομένα είναι ακριβή και αν έπρεπε να δέχεται η πλατφόρμα αιρετους και συγγενείς αυτών. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα έχετε χρέος να απαντήσετε υπεύθυνα και όχι με την έκφραση κάτι τρέχει στα γιουφτικα που εγώ ο απλός πολίτης θα ντρεπόμουν να την πω.

  • Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ μην λέτε ο,τι να ‘ναι. To πρόγραμμα έκλεισε και οι δικαιούχοι βγήκαν. Από εδω και πέρα ούτε τον προϋπολογισμό μπορείς να αλλάξει κανείς ούτε τα κριτήρια να διαφοροποιήσεις . Δεν είναι κονδύλια της Περιφέρειας για να αλλάζουν κατά το δοκούν αλλά της ΕΕ οι οποίοι είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση των συμφωνηθέντων. Εκτός και αν η περιφέρεια θέλει να αρχίσει να δέχεται μηνύσεις λόγω της αλλαγής των κριτήριών ,όπως εσείς προτείνεται, ΑΦΟΥ έκλεισε το πρόγραμμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.