H ΠΑΝΣΕΚΤΕ με έδρα Κοζάνη- Γρεβενά σας ενημερώνει: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 Δυτικής Μακεδονίας»

25 Φεβρουαρίου 2021
10:51

 

      Ως Πρόεδρος του Σωματείου (και μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Εστιατόρων – Καφενείων – Καφετεριών του Νομού Γρεβενών), προς αποκατάσταση της αλήθειας καταθέτουμε τα εξής:

      Ο Μοναδικός Συνδικαλιστικός φορέας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ο οποίος ΑΜΕΣΑ δραστηριοποιήθηκε και ενημέρωσε τον Οκτώβριο μήνα όλες τις επιχειρήσεις της πόλης Γρεβενών (καφετέριες – Ξενοδοχεία – Φαγάδικα – όλα τα Εμπορικά – Βενζινάδικα και πάσης φύσεως επιχειρήσεις) ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Πόρτα – πόρτα ενημερώθηκαν όλοι οι επιχειρηματίες της πόλης με λεπτομερές έγγραφο γύρω από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επίσης στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα κοτόπουλα «ΤΑΚΗΣ» Πλατεία Αιμιλιανού, έγινε ειδική αναφορά και επεξήγηση του ως άνω προγράμματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

      Ενημερώνουμε επίσης ότι, στην τηλεδιάσκεψη περίπου 10 Συλλόγων, όπως Εμπορικός – Εστίασης – Κομμωτών – Ταξιτζήδων – Βενζινοπωλών – Αρτοποιών, Επιμελητήριο και με καλεσμένους τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Γιάτσιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Λυσαρίδη, υπεύθυνο του προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, ήμουν ο πρώτος που αντέδρασα και μάλιστα εντόνως διαφοροποιήθηκα, για τους όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα απέτυχε στον στόχο του, στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, για τους εξής λόγους:

  1. Η μοριοδότηση δεν ανταποκρινόταν στα οικονομικά πραγματικά στοιχεία της επιχείρησης.
  2. Το μέγιστο ποσό των 40.000 ευρώ ήταν προκλητικό και απαράδεκτο και δεν έπρεπε να υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, όπως έγινε στην Περιφέρεια Αιγαίου. Εάν το μέγιστο ποσό δεν υπερέβαινε τις 10.000 ευρώ, πολύ μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων θα είχε ενισχυθεί.

      Ως κλάδος της εστίασης διαμαρτυρηθήκαμε και στον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη του προγράμματος ως επίσης και στον Περιφερειάρχη, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ για ένα κλάδο ο οποίος κατέρρευσε και δυστυχώς είναι ο πρώτος που κλείνει με κυβερνητική εντολή και ο τελευταίος που ανοίγει.

      Επίσης δηλώνουμε (μετά από έρευνά μας από τα Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας), ότι ο κλάδος της εστίασης δεν ενισχύθηκε ούτε σε ποσοστό 14%, όταν συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 5.500.

      Μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 24η Φεβρουαρίου, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία νέου προγράμματος, για να καλύψει τις όποιες αδικίες και αστοχίες.

      Για την εγκυρότητα της ως άνω ανακοίνωσης, η τηλεδιάσκεψη τόσο με τον Κο Περιφερειάρχη, ως επίσης και η τηλεδιάσκεψη των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με τον Κο Γιάτσιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Κο Λυσαρίδη, είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Ο  Πρόεδρος:                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας:

Γρηγόριος Τσαπατσάρης                                                     Νίκος Ντινόπαππας

                       

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.