Ανακοίνωση θεματικών ομάδων πολιτισμού & δικαιωμάτων Ν.Ε. Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ: “Η στάση της κ. Μενδώνη απέναντι στο θέμα “Λιγνάδη” αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης”

25 Φεβρουαρίου 2021
17:34

Η στάση της κ. Μενδώνη απέναντι στο θέμα “Λιγνάδη” αποτελεί μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης.

Με είκοσι μέρες καθυστέρηση ανακάλυψε ότι η υπόθεση Λιγνάδη δεν ήταν απλά μια προσπάθεια δημιουργίας θέματος «εκ του μη όντος» αλλά ότι ο “κύριος” Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος” και πως τους εξαπάτησε. Όταν η κα. Μενδώνη χρησιμοποιεί την αντωνυμία “τους”, εκτός από την την ίδια σε ποιους άλλους αναφέρεται; Στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ίσως του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο “κύριος” Λιγνάδης;

Άραγε από πότε έχουν ανατεθεί σε υπουργούς και στον Πρωθυπουργό ανακριτικές αρμοδιότητες; Είναι στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους και η υποκατάσταση της Δικαιοσύνης;

Αυτή που είναι πραγματικά επικίνδυνη για τον Πολιτισμό είναι η συνολική πολιτική της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο θέμα των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί έχουν καταδικάσει τους ανθρώπους του χώρου στη φτώχεια και τη μιζέρια όλο αυτό το διάστημα. Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία είναι τελικά, η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φέρει ακέραια την ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αίσθηση ότι δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ότι δεν την ενδιαφέρουν οι κανόνες της δημοκρατίας, ο διαχωρισμός των εξουσιών, οι κανόνες λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, και η μη μονομερής πληροφόρηση των πολιτών!

Σήμερα υπάρχουν καταγγελίες για ένα μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν στο μέγιστο βαθμό. Όλες αυτές οι καταγγελίες σε συνδυασμό και με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού χτυπούν το σήμα κινδύνου της κοινωνίας μας απέναντι στην άσκηση βίας των “δυνατών” έναντι των “αδυνάτων”.

Ολοι μας, ως κοινωνία, χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που έχουν βρει το κουράγιο να βγουν μπροστά και να μιλήσουν !

Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης που θα προστατεύει τα θύματα και θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν.

Αυτό που περιμένουμε άμεσα από την κ. Μενδώνη είναι η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Ισως η παραίτησή της πλέον να μην είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική!

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Ν.Ε. Κοζάνης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

10 σχόλια

  • Μιλατε εσεις για διλεια και απατη που ακομη σκιζετε τα μνημονια και τον ενφια??? Ειστε πλεον μια θλιβερη αναμνηση για την χωρα και ετσι θα παραμεινετε ευτυχως!!!

    • Θα σου θυμίσω μόνο ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν τα μνημόνια και ψηφίστηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αυτά όμως δεν τα λέει ο Σκάι που παρακολουθείς νυχθημερόν.
      Πες μας τώρα και λίγα λόγια για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών και μετά στην τρύπα σου πάλι!

      • Να εισαι καλα πιο ωραιο ανεκδοτο δεν εχω ακουσει,ακομη κραταω την κοιλια μου απο τα γελια!!!! Συνεχιζε να διαβαζεις ντοκουμεντο και εφημεριδα των συντακτων,χαχαχαχαχα!!!

    • Τα μνημονια των ΣαμαρωΒενιζελων ακομα τα πληρωνουμε μεγαλε , τα 300 ευρω μισθο βασικο… αν δεν ερχοταν ο Συριζα ακομα θα τα ειχαμε… τα κλειστα νοσοκομεια που πανηγυριζε ο Αδωνις που τα εκλεισε θα παρεμειναν κλειστα αν δεν ειχαμε Συριζα… οι απολυμενοι δασκαλοι σχολικες καθαριστριες και επιστημονες καθως και γιατροι
      θα ηταν ακομα απολυμενοι με τον φωστηρα τον Κουλη ως υπουργος εσωτερικων (τοτε) και σημερα δυστυχως για την χωρα και για ολους εμας ειναι πρωθυπουργος απο τυχη ελπιζουμε για πολυ λιγο ακομη.

      Η ιστορια μιλαει και μιλαει σωστα για το ποιος ειναι ο δειλος και ποιος εχει κανει απατες.
      Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε ουτε για σκοινι ουτε για σαπουνι. Κατεστρεψες την χωρα 40 χρονια ρε νουΔΟΥΛΕ και εχεις μουτρα ακομα να μιλας για την τετραετια του Συριζα? Ρε γελαει ο κοσμος… ρε κοιταξτε ποιοι ειστε ρε…λιγη τσιπα ρε μπλε παιδακια!

  • Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες συγχαρητήρια
    και τώρα αγωνίζεται για ένα δολοφόνο επίσης συγχαρητήρια και τέλος ο Χαικάλης υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν.
    ευτυχώς τώρα πια ο λαός ξέρει τι σημαίνει αριστερά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.