3 στο Δήμο Κοζάνης και 8 στο Δήμο Εορδαίας τα χθεσινά (της Πέμπτης) 11 κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης

26 Φεβρουαρίου 2021
09:28

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 έχουν ως εξής:

    • Στην Π.Ε. Κοζάνης βρέθηκαν 11 κρούσματα, εκ των οποίων 3 στο Δήμο Κοζάνης και 8 στο Δήμο Εορδαίας.

    • Στην Π.Ε. Γρεβενών βρέθηκε 1 κρούσμα στο Δήμο Γρεβενών.

  1. Έλεγχοι

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 στα πλαίσια ελέγχων των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο ελέγχου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης έλεγχοι σε 36 επιχειρήσεις στο Δήμο Εορδαίας, όπου διαπιστώθηκε η τήρηση των μέτρων προστασίας.

  1. Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε. Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την κατόπιν γνωμοδοτήσεώς της, την εν ισχύ αναστολή λειτουργίας της κάτωθι σχολικής μονάδας.

  • την αναστολή λειτουργίας της Δ’ Τάξης του Δημοτικού σχολείου Κομνηνών (έως και 26-02-2021).

  1. Λοιπές (Νομοθετικές) διευκρινήσεις

Δημοσιεύτηκε η υπ’ αρίθμ. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ./10969 /2021 ΦΕΚ 648/Β/20-2-2021 έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι τα εξής:

  • Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

  • 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους

  • Απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων

  • Απαγόρευση ιδιωτικών συναθροίσεων

  • Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

  • Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

  • Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες

  • Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων

  • Λειτουργία Super League 1 & 2, Basket League, Volleyball League:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00

  • Διά ζώσης λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια)

  • Χώροι Λατρείας: Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις και χωρίς υπέρβαση του ανώτατου ορίου των πενήντα (50) ατόμων .

  • Λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

  • Επανέναρξη λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ (όχι ΟΠΑΠ PLAY)

Τέλος, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από την πανδημία COVID-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα ατομικής υγιεινής), τα οποία πρέπει να αποτελούν άμεση προτεραιότητα όλων.

20 σχόλια

  • Αρχισαν τα οργανα παμε με χιλια για κλεισιμο ολη η περ ενοτητα κοζανης στην πτολεμαιδα οι μισοι κυκλοφορουν με κατεβασμενες μασκες με τον καφε στο χερι λες και ζουμε στην κανονικοτητα ε αφου ειμαστε ανευθινοι καλα να παθουμε και μην ακουσω πως φταιει οτιδηποτε αλλο εκτος απο εμας τους ιδιους νισαφι πια!!!

    • Κοψτε επιτελους αυτο το τσιτατο ρε προβατα εχετε κουρασει…. συνεχεια το ιδιο και το ιδιο… καφες στο χερι και κατεβασμενη μασκα… εχεις να πεις τιποτα αλλο? Ο ιδιος ο Πλακεντας ειπε οτι πολλοι ιερεις δεν τηρουν τα μετρα και δεν φορανε καν μασκα… γι αυτα εχεις να μας πεις τιποτα ? Αντε επιτελους εχει κουρασει η μπαρουφολογια σας… και μπουργκα να βαλουμε και να κλειδαμπαρωθουμε μεσα να μας κατεβαζουν το φαγητο με καλαθακι απ το ταβανι εσεις παλι την ιδια ανοησια θα γραφετε παλι εδω μεσα.

      Τις μέρες που έκανε λαθη ο Εοδυ και χρεωνε παραπανω κρουσματα σε Κοζανη και Πτολεμαιδα που ησουνα να μιλησεις γι αυτα εξαφανισμενος τοτε? Αυτο δεν ηταν εγκληματικό? Η κατεβασμενη μασκα στο πηγουνι μονο ειναι?

  • Αντε βουρ για κλεισιμο βαρεθηκα να ακουω πως φταει οτιδηποτε αλλο εκτος απο τους αντιρησιες που κυκλοφορουν με κατεβασμενη την μασκα ανευθινοι αμυαλοι πορωμενοι που παιρνουν στο λαιμο τους ολους τους τυπικους αυτη την φορα μηπως φταιει το συμπαν? Αμαν πια συμορφωθειτε μας κουρασατε παρα πολυ δειξτε σεβασμο στον συναθρωπο σας

  • Σαν καρδιογραφημα πανε τα κρουσματα κοζανη πτολεμαιδα ερχεται και η ανακοπη !!! Για φορεστε κανονικα τις μασκες αφηστε τις ασκοπες βολτες στον ηλιο με τον καφε στο χερι και σεβαστειτε τον διπλανο σας ουτε ο περιφεριαρχης φταιει ουτε ο αερας ουτε η τηλεοραση ουτε η νδ ουτε ο συριζα εσυ φταις ανευθινε ατομιστη που δεν υπολογιζεις κανενα και τιποτα συμορφωσου επιτελους!!!!!!

  • Στην Πτολεμαΐδα δυστυχώς δεν υπάρχει κόσμος που να τηρεί τα μέτρα ευλαβικά, γι αυτό και θα ξανακοκκινισει ο δήμος!

  • 5 10 ειπε καποιος πως κυκλοφορουν με κατεβασμενεςμασκες χαχα και καποιος αλλος σε ειπε αληθωρο ντιπ γκαβος εισαι σιγουρα εισαι ο μονος που δεν βλεπεις οτι βλεπουν ολοι οι αλλοι αι συμαζεψου και φορατην μασκα σωστα βλεπεις που παμε για κλεισιμο

  • Προς ανωνμο και ειναι λυση αυτο? Επειδη δεν τηρουν τα μετρα οι ανεγκεφαλοι να την πληρωνει ολοκληρος δημος και οι υπολοιποι?απαντησε μου γιατι εχω χασει μανα και κολητο απο κορωνοιο καλα λεει ο αλλος γκαβοι ειναι μερικοι δεν ακουν δεν βλεπουν και επιμενουν σε απαραδεκτες αποψεις?

    • Και μετα ξυπνησες…
      Γι αυτο πηγαμε σε τοπικο λοκνταουν τον Οκτωβριο επειδη δεν προσεχε η Πτολεμαιδα που ειχε 1-2 και εσυ ειχες φτασει να βαρας 30αρια την ημερα?
      Θελατε παρεουλα στο λοκνταουν φαινεται και την πληρώσαμε και εμεις μαζί σας , τα ξεχασες αυτα?
      Και που προσεχετε…είμαι σιγουρος οτι τωρα αν ερθω στην πλατεια σας θα δω τιγκα κοσμο
      εσύ ελα στην πλατεια την δικια μας και ζητημα να πετυχεις 10 ατομα και ολα ειναι με μασκες και περπατανε ουτε καν καθονται κι οσοι καθονται ειναι μονο τα παππουδια

  • Τώρα θυμήθηκαν να δηλώσουν το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Κομνηνών;Αφότου πέρασαν 2 εβδομάδες και στην ουσία τελείωσε η καραντίνα τους; Επίσης γιατί δηλώθηκε ψευδως ότι έκλεισε μόνο ένα τμήμα ενώ έκλεισε ολόκληρο το σχολείο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.