kozan.gr: Ούτε κουβέντα από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη

28 Φεβρουαρίου 2021
08:36

Πριν από λίγες μέρες, πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, σε σχέση με τη στάση που τηρεί ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκης σε πλειάδα ζητημάτων παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Πάρκων. Μάλιστα κάνουν λόγο για προνομιακή μεταχείριση μιας συγκεκριμένης εταιρείας για χάρη της οποίας αγνοούνται συστηματικά όλες οι περιβαλλοντικές αντιρρήσεις θεσμικών φορέων και υπηρεσιών.Συγκεκριμένα εγείρουν ευρέως θέματα πολλαπλής και κατ´ εξακολούθηση παραβίασης της νομιμότητας από τον κ. Μιχελάκη όπως:

  • Η πρακτική της κατάτμησης δημόσιας γης για την απευθείας απόδοση της με ελάχιστο τίμημα με  αντίστοιχη βλάβη του δημοσίου.
  • Η συμμετοχή στην πιο πάνω, βλαπτική για το δημόσιο, διαδικασία προσώπων του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Μιχελάκη.
  • Οι σαφείς ενδείξεις συντονισμού και μεθόδευσης που αναδεικνύουν τα δημοσιευμένα στοιχεία στην περιοχή «Μάνα Νερού» στη Μεσιανή Σερβίων.
  • Η εξασφάλιση προνομιακής θέσης με τις πλάτες του δημοσίου τόσο στη συγκεκριμένη εταιρεία όσο και σε φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα συγγενικά στον κ. Μιχελάκη.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα τόσο στον τοπικό τύπο (Πρωινός Λόγος Κοζάνης) όσο και σε έντυπα πανελλήνιας εμβέλειας (ΤΑ ΝΕΑ), ωστόσο, μέχρι και σήμερα, ενώ αυτά που καταγγέλλονται είναι πολύ σοβαρά, o Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης δεν έχει ψελλίσει το παραμικρό. Λόγω της θέσεώς του και του θεσμού που υπηρετεί, επιβάλλεται να το κάνει. Μένει να δούμε αν θα το πράξει,  έστω και τώρα, που το θέμα παίρνει και κοινοβουλευτική διάσταση.

kozan.gr

32 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.