Καλλιόπη Βέττα: Το εμβολιαστικό κέντρο Σερβίων πρέπει να ανοίξει άμεσα

3 Μαρτίου 2021
15:04

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου Σερβίων, δήλωσε:

«Η εμβολιαστική διαδικασία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρά την αυταπάρνηση του υγειονομικού προσωπικού, δεν κινείται με τους προσδοκώμενους ρυθμούς στην Π.Ε. Κοζάνης.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στα Σέρβια, όπως και των αντίστοιχων σημείων που έχουν προγραμματιστεί και παραμένουν κλειστά σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί γρήγορα η απαιτούμενη ανοσία του πληθυσμού, σε μια περιοχή που έχει πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία.

Ειδικά για το κέντρο Σερβίων, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική έκταση, με χιλιάδες κατοίκους, οι ενέργειες από την μεριά του αρμόδιου Υπουργείου, πρέπει να είναι άμεσες.

Οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού, αναγκάζονται να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους αλλά και για την ευχερή πρόσβαση όλων στην διαδικασία.

Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε το εμβολιαστικό κέντρο στα Σέρβια, το οποίο διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τις αντίστοιχες υποδομές, να λειτουργήσει άμεσα.

Καμία καθυστέρηση, πλέον, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»

4 σχόλια

  • Χυταμ στα μαβε. Μικροβαλτου
    Όνομα προέδρου του χωριού: Βέττα
    ΣΥΡΙΖΑ: ακόμα και δεν έχει πάρει θέση
    Τυχαίο;

  • Απαράδεκτο έχει τόσο καιρό και ακόμα δεν λειτουργεί το κέντρο υγείας Σερβίων… Τα χωριά μας είναι μακριά και οι γεροι δεν μπορουν να διανύσουν πολλα χιλιόμετρα για το εμβόλιο… Πρέπει εδώ και τώρα να ανοίξει αλλιώς θα μείνουν χωρίς εμβόλιο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.