kozan.gr: Ξεκάθαρος ο Δήμαρχος Σερβίων για την επένδυση στη “Μάνα Νερού” στο δάσος της Μεσιανής κι η απάντησή του στην προειδοποίηση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας kIEFER TEK, Χρήστο Πετρόχειλο: “Δεν έχει χαθεί τίποτα και δεν υπάρχει καμία ποινική ρήτρα έναντι σε οτιδήποτε νομικό ασκήσει ο Δήμος Σερβίων. Είμαστε συνηθισμένοι να μην μας περνάνε Μάο-Μάο. Οι οποιοσδήποτε εταιρείες να μη μας θεωρούν δεδομένους΄. Εμείς μαχαίρι στο λαιμό δεν δεχόμαστε από κανέναν. Ούτε εκβιαζόμαστε. Κι εκ του πονηρού ενέργειες να καταπέσουν” (Bίντεο)

4 Μαρτίου 2021
22:34

 

Στο γεγονός ότι η εταιρεία kIEFER TEK, πριν τα σχέδια της, για τη μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών στη θέση Μάνα Νερού στη Μεσιανή Σερβίων, δεν ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους της εν λόγω Κοινότητας, εξηγώντας τους τι ακριβώς θέλει να κάνει, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης 4/3. “Δεν έχει χαθεί τίποτα και δεν υπάρχει καμία ποινική ρήτρα έναντι σε οτιδήποτε νομικό ασκήσει ο Δήμος Σερβίων. Είμαστε συνηθισμένοι να μην μας περνάνε Μάο-Μάο. Οι οποιοσδήποτε εταιρείες να μη μας θεωρούν δεδομένους΄. Εμείς μαχαίρι στο λαιμό δεν δεχόμαστε από κανέναν. Ούτε εκβιαζόμαστε. Κι εκ του πονηρού ενέργειες να καταπέσουν”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος, απαντώντας εμμέσως και στις προειδοποιήσεις, που προηγήθηκαν, από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας kIEFER TEK, Χρήστο Πετρόχειλο, πως αν προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σταματώντας το έργο, θα διεκδικηθούν από την εταιρεία χρήματα για διαφυγόντα κέρδη (δείτε εδώ σχετικά την τοποθέτηση Πετρόχειλου).

Στην  πρώτη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σερβίων, μιλώντας για το θέμα, είχε αναφερθεί, συγκεκριμένα, σε 3 σημεία:

1) να εξετάσουμε τη νομιμότητα των πράξεων που εκδόθηκαν

2) να προσβάλλουμε δια της νομικής οδούς παρατυπίες στην έκδοση των πράξεων αυτών, αναδεικνύοντας επιπλέον την ύπαρξη δόλου που καταστρατηγεί τα δικαιώματα των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και όλων των δημοτών μας

3) να προστατέψουμε το περιβάλλον

2 σχόλια

  • Γιατί δήμαρχε ήρθε σε επαφή κάποιος με τους κατοίκους των Καμβουνίων για τον χυτά αμιάντου;
    Για εκεί όμως είπατε “να δούμε μελέτες” και ” δεν γίνεται να λέμε όχι σε όλα”
    Για τα φωτοβολταϊκά γιατί βγάζετε τόση άρνηση , και σωστά κάνετε, αλλά για την χωματερή αμιάντου κάνετε τον “μαού μαού” όπως λέτε;

  • Και πολύ σωστά πριν από τον Δήμαρχο έθεσαν τα θέματα οι νομικοί σύμβουλοι . Προέχει η προστασία του δάσους .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.