Διαιτησία με κοζανίτικο … άρωμα γυναίκας στο άβατον του ποδοσφαίρου

6 Μαρτίου 2021
10:16
Κανένα σχόλιο

Η γυναίκα έχει πολλούς ρόλους στην κοινωνία μας, πέρα από μητέρα είναι σύζυγος, νοικοκυρά,  εργαζόμενη, μαγείρισσα και η λίστα συνεχίζεται. Για μια γυναίκα πρέπει όλα να συνδυάζονται άψογα, αλλά να υπάρχει και χρόνος για την ίδια και την προσωπική της ζωή. Στον χώρο της διαιτησίας ποδοσφαίρου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού θεωρείται ένα ανδροκρατούμενο άθλημα. Είναι πολλές όμως οι γυναίκες- που έχουν αποδείξει- και αποδεικνύουν σε κάθε τους αγώνα, ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν ισάξια με τους άνδρες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε αυτές της δυναμικές και ηρωίδες του γηπέδου. Που παρά τα επικριτικά σχόλια που θα ακούσουν, δεν πτοούνται. Το θέμα είναι να εφαρμόζεις σωστά τον κανονισμό και να μπορείς να λάβεις σωστές αποφάσεις σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν έχει σημασία λοιπόν αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, αλλά ο χαρακτήρας και το ήθος σου εντός και εκτός γηπέδου.

Κατερίνα Φραντζοπούλου, Βοηθός Διαιτητή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.  Απόφοιτη ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική, μεταπτυχιακό στην κινησιολογία, πτυχίο στο pilates, εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών και ναυαγοσωστικής. Πλέον εργάζεται ως γυμνάστρια στο χώρο του fitness και ταυτόχρονα είναι προπονήτρια ενόργανης σε παιδιά ηλικίας 3-14 ετών.

Έχεις επηρεαστεί από αυτά που σου λέει η κερκίδα με αποτέλεσμα να πάρεις λάθος απόφαση;

«Ποτέ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η κερκίδα.. Δεν τους ακούω και δεν τους βλέπω!! Αυτό βέβαια πρέπει να το δουλέψεις πολύ μέσα σου για να το καταφέρεις!»
Όταν θα πας να αγωνιστείς σε έναν αγώνα υπάρχει προκατάληψη;
«Από την στιγμή που θα δουν ότι υπάρχει γυναίκα ξεκινάει η προκατάληψη.. Είμαστε ο εύκολος στόχος για διαμαρτυρίες. Ασχολούμαι 11 χρόνια, σε αυτά τα χρόνια δεν έχω συναντήσει. Με τον καιρό απέδειξα ότι έχω την ικανότητα αυτό που κάνω να το κάνω σωστά».

Τι θα έλεγες στα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο;
«Σε οποιοδήποτε τομέα αν αγαπάς αυτό που κάνεις το κάνεις με πάθος, γίνεσαι καλύτερη και προχωράς!! Η διαιτησία είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες που στο τέλος θα έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις!»
 απόσπασμα από το Ρεπορτάζ της Χριστίνας Βούλγαρη
thesspress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.